• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • snaily

    Nu äntligen ringde de från Falun som svar på ett mail jag skickade i tisdags! Men jag blir lite grinig på dem faktiskt - fått tre olika besked av tre olika sköterskor De jag pratade med i tisdags tyckte jag inte skulle jobba, bara vila och dricka mycket vatten - alltså som man gör om man blivit överstimulerad. Sköterskan som ringde nu sa att det är ju helt normalt att man blir svullen efter ÄP och att överstimulerad är jag säkert inte. ??? Nehej, men varför har jag då haft en massa vätska i buken och lite svårt att andas, och enorma och ömma äggstockar fortfarande 9 dagar efter ÄP?? Suck. Hon sa att vi borde kunna köra på som planerat, dvs nytt ÄP v 10. Min vanliga gyn har haft stängt den här veckan, ska bli intressant att höra vad han säger nästa vecka.

  • BrudSommar2006

    Vickan, kunde hon med bestämdhet känna att barnet låg fel eller var hon bara inte riktigt säker hur den låg? Finns det en chans att den faktiskt ligger rätt utan att hon kunde känna det menar jag? Skönt med UL i alla fall, då borde ni väl få en uppfattning om hur stor den är just nu också?

  • BrudSommar2006

    Snigeln, vad besvärligt med olika besked. En sådan sak borde väl vara "standard" tycker man att reda ut?

  • Fru E

    BS-ni kan inte tanka Astrid med ersättning innan hon somnar in för kvällen? Vet en väninna som först ammar och sedan en stund senare tankar lilla S med ersättning och då sover hon gott nästan 7 timmar
    Bärsele kanske kan fungera? Eller är hon för liten?

  • viktualia
    BrudSommar2006 skrev 2010-01-29 14:35:34 följande:
    Vickan, kunde hon med bestämdhet känna att barnet låg fel eller var hon bara inte riktigt säker hur den låg? Finns det en chans att den faktiskt ligger rätt utan att hon kunde känna det menar jag? Skönt med UL i alla fall, då borde ni väl få en uppfattning om hur stor den är just nu också?
    hon kunde bara inte med bestämdhet säga att Trollet följde skolboken... så det är ingen fara på taket så sett än. Och jag håller helt med, skönt med sent UL så man får lite mer visshet i hur Trollet har det och ser ut!
  • nennesjuttioåtta

    Snaily
    men inte fasen ska väl en ägstock vara 7 cm i diameter så långt efter ÄP???? Vätska är det ju inte så konstigt, men så där mycket, nej det verkade konstigt. Ring igen!

  • Ore

    Cicci: Separation är ju alltid värre när det är små barn inblandade...

    Jag och mina syskon tycker givetvis det är tråkigt med skilsmässa, men inte värre än att vi kan skämta om dubbla födelsedagspresenter

    Muggles: Intressant med bröstmjölken och dess fetthalter

    Progg-langning på höööög nivå här, märker jag...

    Vickan: Jag var och gjorde UL på specialist-MVC för att se hur bebisen låg. Då fick jag tid dagen efter att jag var på vanliga MVC, och maken var på kurs - hade åkt dit i egen bil men haft med sig ett antal kollegor. Så det hade känts litet snopet att behöva kalla hem honom, men OM det hade blivit vändning så hade jag inte velat göra det utan honom. Nu kom vi överens om att även om bebisen låg fel, så skulle de inte vända just då utan ge mig en ny tid för det. Men de konstaterade snabbt att huvudet låg som det skulle...

    Men i den vevan så var jag tvungen att tänka till litet och börja förbereda mig på att förlossningen kanske inte skulle gå som jag förväntade mig. (Och det fick jag såklart tips om här, tror det var Mugglan som var klok som en bok) Om jag behövt göra vändning, om det inte lyckades så skulle det här och det här göras, och beroende på det så kanske jag skulle få välja på två alternativ osv... Jag vet att du tycker det är jobbigt att tänka på förlossningen, men i och med att jag inför UL hade förberett mig på litet "worst case scenario" i tre-fyra steg framåt, och försökt förlika mig med att det kunde bli så, var det otroligt mycket lättare för mig att "acceptera" att det blev sugklocka, att de klippte och att de fick lägga bedövning efter förlossningen för att få ut moderkakan.

  • Ore

    Angående föräldragrupp: På vår lilla ort, så samlar de alla med BF under en kalendermånad (i min grupp var det 5 par) för info om förlossning och liknande. Sedan har de återträff 5-6 veckor efter - med samma grupp. Därefter så har de en förskolelärare som är ansvarig för öppna förskolan, babygrupper och liknande. Det ordnas babymassage, och eftersom både vår grupp och den innan var såpass små så blev vi ihopslagna. Det ordnas också träffar som handlar om småbarnsmat, tandhälsa, förebygga olyckor och annat. Och dessutom har de babycafe - dvs öppen förskola bara för mammor med bebisar (kan nog vara ganska lugnt och skönt för oss förstagångsmammor, att inte behöva konfronteras med ett gäng barn i åler 2-5 år...).

    Men vi pratade som sagt inget om att umgås eller göra grejer tillsammans innan bebisarna var födda. Men nu har det blivit några trevare, och vi har anmält oss till samma babysim-grupp och vi ska träffas på babycafét i nästa vecka. Barnvagnspromenader får nog vänta tills snön har töat bort, tror jag...

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge