LCHF:are vad ska du äta i kväll??
Startar här en tråd där vi kan tipsa varandra om middagsmat..tycker den andra tråden med vardagsmat "Vad ska du äta idag" är så bra inspiration så jag tänkte vi kanske kunde starta en liknande med LCHF-mat!
Startar här en tråd där vi kan tipsa varandra om middagsmat..tycker den andra tråden med vardagsmat "Vad ska du äta idag" är så bra inspiration så jag tänkte vi kanske kunde starta en liknande med LCHF-mat!
Detta bjöd vi svärmor + man på här för ett tag sen. Kan man kalla det extrem succé? Haha grymt gott i allafall;) Sen gör man ju hur man vill med Tabbouleh som är till, beroende på i vilken fas man är..
Squach- och tomatfyllda filéer
4 personer
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
ca 200 g squash
2-3 tomater
125 g mozzarella
ett par skivor salami (helst sån man skär själv i skivor, mer smak)
Marinad:
2 msk olivolja
2 tsk finhackad, slätbladig persilja
2 tsk finhackad färsk oregano
Sätt ugnen på 225 grader. Skär en ficka i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Rör ihop marinaden i en liten ugnsform. Lägg i filéerna och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
Skär ett par skivor salami och fördela i fickorna. Skär squashen i 16 tunna skivor. Skiva tomaterna. Salta och peppra och lägg dem i fickorna på filéerna. Skär mozzarellan i 8 tunna skivor och fördela i fickorna. Fäst med tandpetare.
Sätt in formen mitt i ugnen och låt stå ca 20 minuter tills kycklingen är klar. Ös med skyn 2-3 gånger under tiden.
Tabbouleh
4 personer
3 dl bulgur
2 msk pressad citron
1 rödlök
2 tomater
2-3 dl finstrimlad slätbladig persilja
1 tsk havssalt
Koka bulguren enligt förpackningen. Blanda i citronsaft och låt kallna.
Finhacka löken och skär tomaterna i små tärningar. Blanda med bulguren. Smaka av med salt och persiljan.
Jag blev också förvånad över hur mycket midjemåttet hade minskat - första veckan -4 cm!
Nu gjorde jag misstaget att mäta och väga i tisdags (har fått fart fart på vågen igen) och vågen visade + 0,5 kg och måttbandet +-0. Så dumt för jag vet så väl att man inte ska väga sig mer än en gång per vecka men nu känner jag mig jätteorolig att det går åt fel håll. MEN byxorna/kjolen känns stora fortfarande så nu härdar jag ut till lördag då det är vägdag. Jag kommer inte att våga titta på vågen tror jag....hu
Zia 20090618 skrev 2009-10-01 12:38:48 följande:
Köttbullar och coleslaw åt vi igår. Vi fullkomligt älskar coleslaw och äter det som tillbehör till nästan allt känns det som;)
4 pers
7 dl strimlad vitkål
1 strimlad lök
½ dl majonnäs
3-4 tsk senap
1 dl créme fraiche
saltoch peppar
Ja, rör ihop det bara;)
Jag kastar in lite recept här när jag ändå är igång. Försöker lägga ut lite roligare saker än bara köttbullar och sallad.. :)
Dessa är riktigt goda de också;)
Fyllda färsbollar
500 g köttfärs (eller lammfärs eller vad man nu vill ha)
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 msk hackad basilika
1 msk hackad färsk timjan
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
Fyllning:
100 g squashfrukt
100 g röd paprika
olikolja
100 g chèvreost eller fetaost
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda färs, ägg, vitlök, örter, salt och peppaar. Skär squash och paprika i ½ cm stora tärningar och fräs i lite olivolja i en panna i 5 min. Tag av från värmen. Skär chèvreosten i tärningar och blanda med de stekta grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Dela färsen i 8 lika stora delar. Forma varje del till en boll och gör ett hål med fingret och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop färsen över hålet och lägg bollarna på en smord, ungssäker form. Stek dem i övre delen av ugnen i 10-12 min.
En liten fråga: Ska allt in i filleerna, dvs squash, salami tomater och mozzarella? Får det plats?
Lät så himla gott!
Zia 20090618 skrev 2009-10-01 13:10:22 följande:
Hittade denna sida om hur pass bra bröd är rent GI-mässigt. Där ser man! :) Äter ju inte så mycket bröd alls, någon gång då och då men då vet man vad man ska köpa om man väl ska så tänkte dela med mig om någon har missat den:)
www.alltommat.se/2.1/1.20918
Zia: Tackar och tar emot alla härliga recept! Här ska lagas mat!
Javisst, här kan du se hur det ser ut: joleen.blogg.se/2009/august/lyx.html
Fäster man med tandpetare är det inga problem:) Sen får man ju tänka på hur man skär fickan, så det blir så djup som möjligt:)
Efterrätt:
4 - 6 portioner
1 1/2 - 2 paket frysta blåbär
1 msk fruktsocker
2 tsk malen ingefära (vi har aldrig testat med just ingefära, har kört utan det)
50 g smör
2 ägg
1/2 dl fruktsocker
4 dl kokosflingor
Att servera till:
2 ? 3 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
Blåbär till dekoration
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
2. Strö över 1 msk fruktsocker och ingefäran.
3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och 1/2 dl fruktsocker för hand så att det blandas ordentligt. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.
4. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter. Servera med tjock grekisk yoghurt eller vispad grädde.
Mumsigt värre;)
Stellastella: Hehe jag känner mig på hugget idag;)
Tror jag försöker motivera mig själv att köra helhjärtat igen på detta efter en alltför slapp sommar;)