• twentyfirstofapril

    Hjälp, mitt hår försvinner!!!!!

    Jag börjar snart gråta, jag fattar inte vad som händer med mitt hår!!! Det är så torrt o sprött fastän jag reglebundet klipper topparna, använder dyra schampon på rekommendation av min dyra frisör, man tycker deras tips borde hjälpa.
    Sitter massor av hår i borsten var dag, ändå försöker jag att borsta så lite jag kan. Hårbotten kliar fastän jag sköljer noga. Inga mjäll dock. Försöker hantera håret så lite som möjligt så att det får vila. De gånger jag borstar det så lossnar det toppar, typ 1 cm:s bitar som ligger på mina axlar.
    Jag är snart desperat, vad göra???

  • Svar på tråden Hjälp, mitt hår försvinner!!!!!
  • Buslinna

    Och som sagt, prova ut ett så milt schampo som möjligt - Barnängen eller något liknande. Vi är alla olika känsliga, så man måste tyvärr prova sig fram. Jag har lyckats hitta ett Sunsilk som funkar hittills. Brukade ha L'oréal förut, men det formligen svider i min hårbotten av dem.

  • Lena+Mattias=sant

    Hur ofta tvättar du håret? Hår mår bra av att tvättas sällan. Tvätta det bara när du absolut måste.

  • jocelyn

    Stackare! Jag säger som de andra; gå till läkaren. Du kan gå till din husläkare och få remiss till hudspecialist om det behövs.

    Och litegrann på samma tema; schampon man köper hos frisör är ofta väldigt starka. Jag har "trillat dit" flera gånger och köpt vad frisören ansåg var "bäst" för mig. Det slutar alltid med att jag kastar eller ger bort schampon. Numer håller jag mig till produkter jag känner funkar för mig.

  • twentyfirstofapril

    Men va fasen, nu sitter jag här o blir lite arg på min frisör!!! Det kan säkert vara en bidragande orsak med deras schampon, för när jag tänker bakåt på när detta började så är det nog sen jag gick från "sånt man köper på ICA" till det dyra från frissan! Håret är så sprött!! Håret på resten av kroppen är som det ska, inget som lossnar i överflöd. Lite torr hud har jag, men det har jag jämt haft. Ska banne nig köpa nåt billigt milt o testa ett tag, blir det inte bättre blir det läkare.

    Tusen tack för alla svar!

  • viktualia

    twentyfirstofapril - min mamma har en särdeles känslig hårbotten. Hon använder bara barnschampo från Apotektet! Bara ett tips!

  • Shih Tzu Momma

    Buslinna,
    en överaktiv sköldkörtel kan göra att man tappar hår....

  • -svea-

    stressar du? Eller är du deprimerad? Då kan man tappa hår...

    Jag har annars precis som du, stråna går av. På varje hårstrå finns några vita bollar där håret är av, och drar man lite lätt i ett hårstrå går de alltid av vid dessa vita bollar. Jag har heller inte blekt och klipper mig ofta, men det hjälper inte.

    Jag har iofs inga problem med min hårbotten, men vad som har hjälpt mig är Redken smooth down serie, samt deras heat glide. Då blir topparna lite bättre, Men vet inte hur det fungerar på känslig hårbotten.

    Hoppas att det löser sig!
    kram

  • Gosegrisen

    Kan det kanske vara brist på något... Kroppen delar ut vitaminer, mineraler och näringsämnen till alla livsviktiga organ först. Hår, hud och naglar står sist på listan och "får" således inget nyttigt alls om man får i sig för lite... Vissa får då sköra naglar, grå hud osv, en del får torrt och sprött hår.

    "Finnar" i hårbotten fick min sambo av produkter som innehöll silicon. Var hans shampoo och vaxgel som var bovarna... Han har numera barnshampoo och nytt vax och problemen är borta!

  • MuffinsTönt

    Jag har oxå detta problem. Sen länge tillbaks. :(
    Nu tappar jag itne så mkt hår. Men däremot så växer det inget!Ska nog byta schampo ändå. Jag använder också jättedyrt frisörschampo. :[

  • emmabruden

    jag tycker att frisörer bara vill sälja, så lyssna inte för mycket på dem. använder du balsam? det är ett måste. Du kanske inte tål kemikalier så bra? det finns kemikalier i det mesta. prova naturliga grejer, det är mitt tips. the body shop är bra på sånt, och hälsoaffärer. produkter som inte direkt är kända för att vara måna om att det ska vara naturligt använder sig av täckmantlar i form av typ "innehåller silkesextrakt", "fruktextrakt", "naturens eget", "avokado" mm bara för att sälja. (det är min teori)

Svar på tråden Hjälp, mitt hår försvinner!!!!!