• Aunai
    Äldre 11 Oct 18:35
    38552 visningar
    26 svar
    26
    38552

    Kirs! Måste gå ner i vikt till the big day! SNABBT!

    Nu är det ju såhär att jag måste gå ner typ 10 kilo innan den 4'de November detta år. Annars kan jag inte ha klänningen :( Jag är jättestressad över det. Jag har haft så fullt upp så jag har inte tänkt på vikten alls. Vilket jag borde ha gjort..
    Nåväl.. Försent att göra nåt åt det nu..
    Vad kan ni rekommendera att jag ska göra för att gå ner dessa kilon snabbt?
    Jag har inte råd att börja med nån Atkins eller Cambridge diet nu. Jag måste gå ner dessa kilon. Jag bryr mig inte särskilt mycket om isf jag går upp dessa kilon igen efter. Jag vill bara kunna ha mammas gamla bröllopsklänning när jag gifter mig..
    Alla tips är välkomna!

  • Svar på tråden Kirs! Måste gå ner i vikt till the big day! SNABBT!
  • ztar
    Äldre 12 Oct 15:25
    #0

    Nog är det väl kalorier i soppan????
    Inget fett kanske du menade?

    Dessutom är det en myt att mat "förbränner" fett, det finns inget man kan äta som förbränner mer kalorier än de som man stoppat i sig... Så förbränningssoppa är väl kanske fel ord

  • Aunai
    Äldre 12 Oct 15:47
    #0

    Jag ska titta till med sömerskan om hon kan lägga ut i sömmarna.

    Egentligen, hur många kilon jag går ner spelar ju ingen roll. Det är cm runt magen, bysten och höfterna som måste bort. Därför är kanske motionera bäst. :\

  • mrs.
    Äldre 12 Oct 15:57
    #0

    Ja jag tror det :)

    Jag gick ner själv en massa cm på en 4v träningsprogram jag gjorde åt mig (som inte var mer en lite tid på morgonen hemma)

    Ett tips:
    *Börja med cruches (situps ej ända upp)
    först rakt upp sen åt ena sidan och sedan andra. Gör dem i set tex 25st per övning och rotera.
    *"kissande hunden"
    * rör tårna
    * armhävningar
    * ligg på mage och dra dig uppåt
    * kura ihop dig och sen hoppa upp

    osv. det är effektiva övningar :)

    kolla tex på www.iform.se sidan så har dom bilder på bra och effektiva övningar.

    Lycka till.

  • bellis
    Äldre 12 Oct 16:47
    #0

    Att se till måtten istället för kilona tror jag stenhårt på!! Förra sommaren tappade jag hela 10 centimeter i midjemått på EN MÅNAD genom att gå ca 8 km (en dryg timme) i rask takt varannan dag! Jag åt väl kanske något klokare också, framför allt åt jag MER och bättre mat än innan.

    Det kan du säkert klara, men se till att prata med en sömmerska okcså!

  • Lilac
    Äldre 13 Oct 02:17
    #0

    Ett gyllene regel för att tappa kilon - snabbt:

    Om du rör på dig och äter mindre och framför allt rätt mat, kombinerat med att dricka minst 2Liter vatten/dag, så kommer du få resultat.

    Jag bantade 10kilo på 3veckor. Min midjemått minskade med 4cm, höftmått med 5cm och låren sjönk också de några centimeter. Då åt jag som vanligt, fast mindre portioner och inga sötsaker alls. Mycket frukter, bär och grönsaker. Och vatten drack jag 4-5Liter/dag. Jag gick en rask promenad 1,5timmar på morgonen före frukosten. Och så gjorde jag situps och andra styrkeövningar. Jag mådde lite dåligt de första dagarna, men när man väl kommit in i rutinen, så kändes inte alls tufft.

    Lycka till!

  • Lillst­rumpan
    Äldre 13 Oct 09:34
    #0

    Att tänka på när man går ned i vikt snabbt är att man förmodligen går upp lika snabbt igen, och oftast mer än vad man gått ned. Anledningen är att kroppen ställer in sig på svält och när man väl börjar äta igen sparar den på allt. Sådana snabbdieter går ju inte leva på långsiktigt

    Den enkla ekvationen när det gäller att gå ned i vikt är att göra av med fler kalorier än du äter. Det bästa är att göra både lägga om kosten och motionera. Genom att styrketräna ökar du muskelmassan så du förbränner fler kalorier hela tiden. Snabba promenader är bra för fettförbränning men tränar du kondition så har du högre förbränning även efter träningen.

    Genom att plocka bort kolhydrater, och då främst snabba kolhydrater (vitt bröd, socker etc), går du ned i vikt snabbt. Ät inte bröd, pasta, ris etc, utan ät istället mycket protein och grönsaker. Nackdelen med detta är att det inte går att utesluta kolhydrater under en längre period för då blir man "seg i huvudet", samt att man får brist på massa viktiga ämnen. Kroppens viktigaste bränsle är ju kolhydrater.

  • f.d. Svart brud
    Äldre 13 Oct 10:17
    #0

    Jag gick ner 13 kg på 1 1/2 månad inför bröllopet med pulverkur. Hade tänkt att fortsätta med kuren även efter bröllopet, men jag mådde inte bra av den och var tvungen att sluta. Fick nervsmärtor i händerna och svimningsattacker... Men det gick bra första månaden och bra sätt att komma i klänninigen vid panik...

  • millim­oj
    Äldre 13 Oct 16:54
    #0

    när jag var sjuk var jag tvungen att undvika allt som innehöll socker, mjöl, mjölk, och jäst....gick ner 4 kg på bara 1½ vecka.... nu säger jag inte att du ska göra samma som jag för det kan ju slå fel, men testa att undvika att äta vitt bröd å istället äta spisbrödmackor(finn spec som är utan mjöl, tror jag att det är)Drick mycket vatten istället för mjölk till middagen.Undvik alla bakelser., hoppas att det hjälpte, Lycka till!

  • thewas
    Äldre 14 Oct 12:05
    #0

    Jag har hjälpt en tjej att gå ner i cm på väldigt kort tid. Hon hade heller inte råd med hela viktminskningsprogram, utan vi körde "utdrivning" - ut med överflödig vätska - ut med slaggprodukter (örtte-fiber/ört tablett, vitamin/mineraltablett), In med proteinrik och kalori/kolhydratsfattig kost. Morgonprommenader. Hon gick ner 5 kg på 3 veckor, 5 cm över höften, 3 över midjan. (tyvärr också 1 cm bröst, men det är sånt man får ta.. tur det finns pusch up =) )
    Detta kostade henne 600 spänn. Nu vet vi ju inte hur mycket fett hon gjort av med, och hur mycket som bara var vätska och slaggprodukter, men tack vare promenaderna och anpassad matsedel samt 3 produkter så klarade hon det mål hon hade.

  • höst05
    Äldre 14 Oct 12:58
    #0

    Vill bara komma med ett litet påpekande: Det är INTE nyttigt att hälla i sig enorma mängder vatten!

    Kroppen säger till när den är törstig, och visst kan man dricka lite extra som "lura-bort-suget-knep", men 4-5 l vatten per dag (som du visst drack, Lilac?) plus allt vatten som finns i grönsaker, soppor etc är på tok för mycket! Man riskerar att bli inkontinent i ung ålder, plus att man i extrema fall faktiskt kan bli vattenförgiftad! Bara en liten varning....

  • K.C
    Äldre 14 Oct 14:07
    #0

    håller med om för mycket vatten, men när kroppen säger till genom törst är man redan uttorkad. Det första som händer är att man blir trött, får ont i huvudet etc...

  • mrs.
    Äldre 18 Oct 09:46
    #0

    Hej,

    hur går det för dig?
    Har du kollat upp sömmarna och hur går det med "kroppsformningen"?

    (jag började förra måndagen med vv och har -1kg idag :))

  • tcelin­a
    Äldre 25 Oct 20:01
    #0

    jag maste ocksa ga ner 10 kg innan 4 dec! känns som man ska borja nu..

  • Lilac
    Äldre 6 Nov 04:15
    #0

    Måste bara kommentera det där med att vissa menade att jag drack för mycket vatten under min lilla kur.

    För mig var det INTE för mycket. Jag drack bara när jag var törstig. Jag menar redan under promenaden drack jag 1Liter. Sedan under styrketräningen 1Liter till och så till frukost en halvliter. Detta vart dessutom under den varma perioden under sommaren, så då är det väl inte så konstigt att man är törstig och det slinker ner 4-5Liter vatten per dag? Jag drack inget annat än vatten - inte heller några soppor eller varma drycker.

    Visst är det mycket om man plus detta skulle äta soppa, dricka juice, kaffe eller te eller på annat sätt få i sig mer vätska. Men det fick jag alltså inte.

  • MyLitt­lePony
    Äldre 6 Nov 15:09
    #0

    mrs., hur lång är du och hur mkt väger du? Läser bara att du går ner och ner och ner, och har stl 34-36 i kläder någonstans. Får man verkligen vara med i VV då? Är det inte bättre att lägga pengarna på en psykolog och förbättra självkänslan istället, då?

  • Tue 1 Nov 2022 11:00
    #26
    +1

    Bantningspiller - https://acaiberry900.lv Jag förlorade 12 kg i mindre än 2 månader och övervikten kom aldrig tillbaka.

Svar på tråden Kirs! Måste gå ner i vikt till the big day! SNABBT!