• Äldre 31 May 08:09
    4228 visningar
    7 svar
    7
    4228

    Ringproblem.

    Hej!

    Jag har alltid haft smala fingrar, brukade ha mellan 15-17 mm beroende på modell. Dock mest 16-17 till ringfinger, men har även kunnat ha 15mm i vissa fall.

    Till mitt problem, jag har använder hydrakortison av medicinska skäl. Vilket gör att fingrararna har svullnat och jag kan inte ha mina gamla ringar vilket är tråkigt.

    Det är inget jag vill sälja, då svullnaden kommer att gå ner. Det kommer bara att ta tid säger läkaren.

    Så Ja, det är lite av ett ringproblem för mig.

    Så vad vill jag med denna tråd? Kanske kan ni muntra upp mig med era fina ringar?

    Varje ring, förlovning, vigsel, samt drömringar/fantasi ringar vore härligt att se. :)

  • Svar på tråden Ringproblem.
  • Äldre 31 May 08:15
    #1

    Har mest silver ringar, men jag vill ju kunna ha dem med.

    Är ju inte förlovad själv, även om jag drömmer om det.

    Samt vackra ringar är aldrig fel. *drömma sig bort*

  • Äldre 31 May 09:02
    #2
    Taarna skrev 2015-05-31 08:15:56 följande:

    Har mest silver ringar, men jag vill ju kunna ha dem med.

    Är ju inte förlovad själv, även om jag drömmer om det.

    Samt vackra ringar är aldrig fel. *drömma sig bort*


    Jag vet ju att det finns 2015 års ringar och så vidare, fast de har jag redan kikat igenom. Helt underbara. Skulle jättegärna vilja använda min drakring med röd kula.
    (gillar goth och fantasy.) Nu får den hamna på lillfingret. :(
  • Äldre 31 May 09:11
    #3
    Taarna skrev 2015-05-31 09:02:49 följande:
    Jag vet ju att det finns 2015 års ringar och så vidare, fast de har jag redan kikat igenom. Helt underbara. Skulle jättegärna vilja använda min drakring med röd kula.
    (gillar goth och fantasy.) Nu får den hamna på lillfingret. :(
    Är också lite nyfiken på hur skulle du reagera om du vore i samma situation som jag?
  • Äldre 16 Jun 12:34
    #4

    Själv har jag ännu smalare fingrar. :) Har 14,5 i min gamla förlovningsring, men kommer ta en lite mindre storlek (14,32 mm) till min nya (gamla ringen sitter på höger hands ringfinger som ett fint smycke endast då det var med mitt ex) då den gamla ringen har en tendens att kunna trilla av fingret vintertid.

    Låter väldigt jobbigt att inte kunna ha sina ringar längre och jag hoppas du kan börja använda dem snart igen. :)

  • Aniara­4
    Äldre 17 Jun 13:37
    #5

    Usch, det är jättetrist att inte kunna ha sina ringar! Jag gick upp mycket i vikt efter bröllopet och har dessutom problem med svullnad, så har inte heller kunnat ha mina på länge. Ibland har jag funderat på att förstora dem, men samtidigt vill jag inte acceptera att det ska vara så här. Jag har också funderat på att ha en tillfällig ring som kanske går att minska sen, t.o.m. hintat lite till maken vid ett lämpligt tillfälle, men samtidigt känns det inte heller helt rätt.

    Är det inte jättelång tid är det väl bara att stå ut, tänker jag. Kanske ha ringen/ringarna i en kedja om halsen om det känns viktigt att ha dem på sig?

    Jag har just blivit färdig med en annan grej som tagit mycket tid och kraft det senaste året, så nu tänkte jag ta itu med mitt sockermissbruk på allvar. De dagar jag inte är så svullen är det ibland nära att jag kan ha åtminstone en ring, så kanske får jag på mig dem innan året är slut om allt går som det ska!

  • Äldre 17 Jun 13:54
    #6

    Jag fick en stor knöl på insidan av mitt vänstra ringfinger ca 3 månader efter vigseln. 


    Precis nedanför innersta knogen (alltså knogen närmast handen, men inte den  handen). Så jag kunde knappt få på mig ringarna och om jag fick dit dom så klämde dom så mycket på knölen att jag inte stod ut mer än en kort stund. 


    Det tog ett år innan jag fick opererationstid, och då klantade sig den som opererade, så den delade knölen när den skar upp fingret och letade sedan på fel ställe, så jag har nu två knölar istället för en. Dock har svullnaden gått ner lite och det är inte längre lika ömt. 


    Efter nästan 2 år utan ringarna så gick jag till samma guldsmed som gjorde våra ringar och fick dom lite uttänjda, en av dom la dom även in lite nytt material i. Så nu kan jag ha dom igen. Men det känns ju himla surt...

  • Äldre 2 Nov 23:25
    #7

    Ja, det är jobbigt. Fast en får ha tålamod helt enkelt. Gå ner i vikt kanske hjälper lite grann. Fast svårt att bestämma att det ska försvinna där, är ju vätska och inte så lätt.

    Funderar på att förstora, men ringarna är ju som dom är också. Kan ju knappast förstora alla. (Silver ringar, mm) bara vänta och se... Tråkigt med operationen. Lider med dig.

    Lycka till alla! <3

Svar på tråden Ringproblem.