• hur

    Hjälp oss planera våran dag, har nollkoll..

    Nu har vi bestämt att vi ska gifta oss i sommar! Glad Har förstått, efter att jag har läst runt lite att vi kanske är lite sent ute? Har planerat för ett datum, får hoppas att kyrkan är ledig då bara. Bor i en mindre ort så förhoppningsvis ska det väl inte vara några problem..
    Har verkligen noll erfarenhet av bröllop, har bara varit på ett och det var ett stort sådant.
    Vi hade tänkt att hålla vårat litet och bara bjuda de närmaste. Vi har stor släkt båda två och vi känner att det blir för mycket om vi skulle bjuda alla.
    Vi vill inte ha någon fest, utan har mest tänk oss en lugnare tillställning efter vigseln.
    Där har vi tänk oss en buffé som vi har tänkt beställa via catering. Just för att vi själva ska slippa stress och för att våra nära inte heller ska behöva hålla på och ordna en massa. Tillställningen har vi tänkt hålla i våran trädgård. Vågar man planera att ha den utomhus? (slutet av juli) Ett partytält har vi givetvis tänkt sätta upp.

    Sedan är det så att vi inte vill ha några barn närvarande. Vi har tänkt bjuda ca 25 gäster och skulle dessa få ha med sig sina barn så skulle det bli 8st, mellan 1-14år. Vi har inga barn själva och vi tycker om barn, men det blir inte det där lugna om så många barn närvarar. Är vi löjliga? Man brukar ju annars ange fest som orsak till att man inte vill ha barn närvarande. Men nu ska vi ju inte ha fest, givetvis kommer vi att bjuda på bubbel och vin/öl till maten, men ingen fest.

    Kan man har det såhär? Vad mer bör vi tänka på? Hur formulerar man inbjudan och hur långt innan skickar man ut inbjudan? Hur långt innan bör man köpa klänning? Hur väljer man frisör?
    Hjälp oss att planera våran dag! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Hjälp oss planera våran dag, har nollkoll..
  • kochen93

    Ni kan absolut välja att inte bjuda gästernas barn! Då är det bara att skriva något i stil med "Vi träffar gärna era barn, men just denna kväll vill vi fira i vuxet sällskap" el. liknande. Finns massor med alternativ.

    Självklart kan ni planera bröllopet utomhus, men ha en krisplan utifall det börjar regna sidleds. 

    Angående inbjudningarna kan det vara bra att skicka ut dem så snart som, eller i alla fall save-the-date-kort, eftersom ni planerar på att ha bröllopet under semestertider. 

    Klänningen brukar man säga bör beställas ca 6 månader innan (beroende på vem du frågar såklart) bröllopet, för att den ska hinna tillverkas, levereras och sedan finjusteras. 

    Nu missade jag säkert massor, men hoppas det hjälper lite i alla fall :) 

  • Anonym (BlivanderuN)

    GRATTIS!!

    Låter som att ni vet hur ni vil ha ERT bröllop:) Så bara kör på!!

    Vi har också valt att ha en kväll utan barnen och vi formulerade det i inbjudan på följande sätt: Barn är underbara och förgyller tillvaron! Men bröllopsfesten firar vi i vuxet sällskap.
    Vi lade till att ammande bebisar naturligtvis är välkomna eftersom vi har vänner som kommer att ha riktigt små när vi gifter ossGlad

    Ang klänning är det nog rätt brottom! Brukar ta ungefär 4 månader att få hem klänningen och sedan ska den justeras.

    Inbjudningar kan ni ju också skicka ut så fort som möjligt, eftersom bröllopet ligger i semestertid och folk brukar börja planera sin semester vid den här tiden.

    LYCKA TILL!!!

  • woho

    Angående klänning så beror det på vad du vill ha för klänning. Vill du ha en typisk brudklänning så håller jag med om att du bör köpa den snarast. Men vill du ha en somrig klänning eller tänkte köpa från en billig sida och inte tänker sy till den efter dig så bör du kunna vänta ett tag. Men tänk på att även om sidan säger ex 3-5 leveransdagar så kan det dra ut på tiden så någon månad innan kan vara smart. Då bör du även hinna köpa underkjol/korsett/linne eller liknande om det skulle behövas. Glad

  • litenkaka

    Vi ska ha barnfritt (våra egna är med med under middagen) och skriver "barn har de flesta vi känner men den här dagen vill vi fira med våra vuxna vänner" :)

  • sarahannae

    Jag tycker inte ni är ute sent egentligen. Det är klart att det kan vara lite svårt om ni skulle velat ha bröllopet i en större stad och sedan fest i populär lokal, dessa brukar ju vara uppbokade. Då ni ska ha firandet i er trädgård ser jag inga problem alls gällande planeringen. Hör gärna av er till kyrkan och catering-firman imorgon så har ni det ordnat. :) 

    Vi bestämde oss på nyårsafton att vi ska gifta oss nu den 9 maj. Kyrkan är bokad, vi har bokat egen präst, festen är bokad på en jättefin restaurang, bröllopsnatten är bokad på hotellet i deras svit, ringen beställde vi igår, klänningen lika så och inbjudningarna har vi precis beställt från tryckeriet. Allting gick förvånansvärt snabbt och smidigt! Cool

  • sarahannae

    Vi har ett barn redan och ska därför bjuda alla gästers barn också. Det är ju inget konstigt att inte bjuda in barnen på firandet av ens bröllopsdag. Skriv på inbjudan tex att ni vill fira dagen i vuxet sällskap tex. Här kommer några formuleringar som jag hittade om ni vill använda;


    "Alla är hjärtligt välkomna till kyrkan men firandet är enbart för vuxna."


    "Vi älskar era barn, men just den här dagen vill vi fira med våra vuxna vänner."


    "Barn är en underbar gåva men idag får de stanna hemma, givetvis är ammade barn välkomna."

    Ni kan även hålla det enkelt och bara skriva att ni önskar fira er bröllopsdag utan barn. Det går inte missförstå!

  • hur

    Tack, snälla ni för alla svar! Har jobbat mycket hela veckan så har inte haft tid att titta in här försen nu.

    Skönt att höra att vi inte är så sent ute i alla fall! :)
    Tänkte försöka komma ut i nästa vecka och leta klänning! Har surfat runt lite och kikat, men jag vet inte alls vad jag vill ha så måste ut i butik och prova! Det måste vara klänningsletandet som är roligast med alltihop va? :D

    Nu har vi även börjat fundera på ett annat alternativ. Att istället för att ha maten hemma att helt enkelt bjuda med alla på restaurang. Vi har gjort en överslagsräkning och räknat på att det kommer att kosta ca 10 000:- mer. Är det värt pengarna att göra så?
    Så slipper man ju fixa allt hemma och det blir inget att ta reda på efteråt heller. Vilket skulle vara fruktansvärt skönt. Men samtidigt så är det mycket pengar. Pengarna är egentligen inte ett problem, problemet är snarare att vi är lite "snåla" av oss..  Tungan ute

    Bjuder vi på restaurang så känns det som att det inte heller är lika "elakt" att inte bjuda med barn. Även fast vi vet att det inte är konstigt egentligen så känns det ändå elakt att inte bjuda med barn.
     En annan fördel är att restaurangen vi hade tänk oss ligger jättefint till och de hjälper till med att ordna med vigseln där med. (Finns en park i närheten)

    Nu låter det nästan som att vi har bestämt oss, men det finns ju en viss charm med att bara ha det hemma i trädgården och det känns mer avslappnat. Inser att vi måste bestämma oss ganska så snart, just för att kunna boka själva vigseln.

    Hur hade ni gjort? Glad

  • Nightrod
    hur skrev 2015-01-09 15:45:53 följande:

     
    Hur hade ni gjort? Glad



    Låter ju som ett väldigt bra alternativ. Och till bra pris så jag hade nog valt restaurangen faktiskt.


    Vi skulle inte ha barn på vårt bröllop, men så kom vi på att det inte finns så många bland dem som vi bjuder, så vi har valt att skriva att barn får medkomma men att det skall diskuteras med toastmadam först.
    Och det som hon kommer säga är att om de inte kan garantera att barnen är lugna och tysta under vigseln så får de ej närvara under den, utan får joina på middagen i så fall.


     


    Live free, ride free
  • sarahannae

    Tycker alltid en ska gå på magkänslan! :) Jag hade valt restaurang. Skönt att slippa diska, städa och slita ut sig efter festen tycker jag. Och så känns det ju lite extra lyxigt att inte göra maten själva. Samtidigt är ju den egna trädgården alldeles fantastiskt också, om ni orkar med det så klart.

Svar på tråden Hjälp oss planera våran dag, har nollkoll..