• Äldre 5 Dec 20:44
    2715 visningar
    12 svar
    12
    2715

    lite tips och hur gör ni?

    Hej alla. Jag undrar hur era karlar gör med ringar, har dem en eller två. Varför valde dem det? Vilken metal har ni?

    Jag och min fästman har bestämt våra förlåvnings ringar tillsammans. Jag tycker att det skulle vara lite romantisk ifall han väljer ut min vigsel ring och jag ser den första gången när vi viger oss. Eller vad tycker ni?

  • Svar på tråden lite tips och hur gör ni?
  • Äldre 5 Dec 23:29
    #1

    Vi har inte riktigt pratat om varför men troligtvis kommer vi båda ha två ringar. Jag sa redan långt innan plan på bröllop att jag tyckte att han också skulle ha två ringar för att vi båda ska bära med oss en symbol på både förlovning och vigsel. Sedan när vi förlovade oss så gjorde vi våra egna ringar och vi båda tittar/snurrar/petar på ringen flera gånger per dag och tänker på den andra. 
    Nu ska vi beställa egendesignade vigselringar från en silversmed och jag tror att han kände lite att han också vill ha en symbol för vårt giftermål med sig och inte bara en symbol för förlovningen.

    Angående att inte se ringen innan så tycker jag det låter romantiskt. Men det kan bli lite knepigt med storlek efter vad jag har läst i flera trådar. För även om den ringen beställs i samma storlek som den du har nu så kommer de inte sitta på samma plats på fingret vilket gör att de kan behöva vara olika storlekar. Och det vore ju tråkigt om den inte sitter bra. Dock kanske det kan lösas med att ni kan låna en atrapp som är så lik som möjligt vad gäller utformningen på ringen? Eller kanske att han köper en som du får testa genom att han sätter på den när du blundar och antingen testar en kort stund eller kanske ta på tumvante för att själv inte se? Glad

  • Äldre 6 Dec 03:13
    #2

    Vi har två ringar var. Båda tycker att det ska synas på mannen också att han är gift.

  • Camill­aForsg­ren
    Äldre 6 Dec 03:29
    #3

    Vi har valt att göra så att jag har två ringar och min man en bred (han bytte ut sin sneda och vinda förlovningsring vid vigseln). Vi ska dock förnya våra löften om något år och då kommer vi båda lägga till en ring var. 

    Tycker egentligen att mannen också ska ha två ringar just för, som i de tidigare inläggen, att det ska synas även på mannen att han är gift. 

  • Äldre 6 Dec 19:40
    #4

    jag vill varna för att inte se ringen före bröllopet. Det kan bli jättefel.  Dels som tidigare nämnts så kan storleken bli helt fel och storleken kan variera beroende på vilken modell på ring man använder. 

    sen kan det bli fel sorts ring också.  Han kanske väljer en ring som han tror att du vill ha och inte väljer en ring utifrån hans egen smak. Och det blir kanske en ring som inte alls är vad du tänkte dig.  En vigselring är något du förhoppningsvis ska bära resten av ditt liv, då är det viktigt att det blir rätt. 

    För även om du tänker att den går att byta så är det ju ändå den ringen du fick där och då vid vigseln som ÄR din vigselring och inte den ring du sen väljer hos guldsmeden tre veckor efter vigseln.. 

    För övrigt så har min make två ringar , vi hade aldrig pratat om vigselringar vid förlovningen utan han kom på det när vi väl var hos guldsmeden för att välja ut min vigselring så tyckte han att "mähh jag vill ju också vara gift! "  Så då valde vi två likadana ringar . Vi har förlovningsringar med mönster och släta vigselringar. 

  • Äldre 6 Dec 21:53
    #5

    Jag kommer ha två ringar, min förlovningsring är i vit guld och det var killen som valde (han överraskade med förlovningen och köpte ring i förväg. Helt rätt modell men lite fel i storlek så vi fick förminska den). Sen kommer han och jag ha matchande ringar i vit och gul guld, min blir då lite smalare så att den matchar min förlovningsring. Killen ska då ha bara en ring, vigselringen som vi valde tillsammans.

  • crs
    Äldre 7 Dec 13:12
    #6

    Både han och jag kommer bara vigselringen. Detta för att varken han eller jag riktigt ser poängen med två ringar. Fattar inte heller "ska synas att man är gift", vad spelar det för roll liksom. Man lär ju inte glömma att man har en make/maka bara för att man inte har två ringar.

    Vi har varit lite petiga med att de ska passa ihop, så vi ska ha samma metall, titan. Titan för att vi båda tycker det känns klart bättre med en hård metall än tex guld. Hans blir slät och bredare, min smalare och med diamanter. 

  • Äldre 7 Dec 13:38
    #7

    Min fästman vill bara ha en smal guldring, han har den nu som förlovningsring och kommer inte att byta ut den när vi gifter oss. 

    Vi köpte våra ringar på olika ställe, hans kommer från Engelbrekts och min är i platina med ett antal stenar från Vanbruun. 

    Vigselringen kommer att vara en ring i art deco stil som förmodligen kommer att köpas antingen på etsy eller bukowskis. 

    Vi har inte haft någon direkt diskussion om antalet ringar utan vi går på tradition ganska rakt av. Kanske mest för att vi båda jobbar på kontor och har därför inget behov att tänka mer praktiskt kring ringar. Jag kan tycka att det är bra att ha två då kan man alltid ta av en om den mot all förmodan skulle vara ivägen eller vid tillfällen då man kan vara extra rädd för att tappa den. 

  • Äldre 8 Dec 07:50
    #8

    Jag kommer ha två ringar och min man kommer ha en.

    Min förlovningsring är en solitär med sidostenar i vit guld, och som vigselring kommer jag ha en likadan ring fast utan "storstenen" så att säga. Ringarna är köpta på Kaplans, valda på egen hand av min man, men han hade god koll på min smak, så för mig blev det absolut inte negativt att han valde ut dem själv.

    Han kommer ha en vanlig smal ring i vit guld, så nu är vi på jakt efter en passande.

  • Plätti­s
    Äldre 8 Dec 10:22
    #9

    Vi valde förlovningsringar tillsammans, så vi har släta, smala ringar från Schalins. Till vigseln ville sambon byta ut så han får en bred ring istället för två smala (jag var helt inställd på att båda skulle ha två, likadana ringar). 

    Jag kommer överta sambons förlovningsring, förminska den och göra om graveringen i den. Det finns ingen poäng att den ska ligga i en byrålåda hemma och skräpa, och genom att göra om hans ring får vi utrymme i vår budget att göra annat roligt  

    Även om jag litar på min sambo till 110 % skulle jag inte låta honom välja vigselringen åt mig. Den ska sitta på mitt finger varje dag, och jag skulle terrorisera honom ända tills han visade mig vad han tänkt köpa. Men då har vi inga hemligheter för varandra, utan även julklappar berättar vi i förväg. Vi trivs bäst att ha det så, men alla gör som de själva vill.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 8 Dec 20:25
    #10

    vi båda kommer ha en ring, kommer sätta in stenar i min titanring. sen om några år då vi förhoppningsvis ha råd kan vi köpa mej en till ring, en jubileumsring typ ^^ bli nog en smal alliansring, för de e de enda som ryms med förlovningsringen

  • Äldre 8 Dec 20:29
    #11

    och varför min karl bara vill ha en ring är för att 1den han ghar är bara i vägen tyck han, 2. varför "slösa" pengar på en till ring då han typ aldrig ha på sej den han ha? har oxå titan

  • Äldre 9 Dec 09:57
    #12

    Tack för era svar! Härligt att höra hur andra gör och tänker om saker kring giftemål och bröllop :)

    Min karl ska bara ha en ring, förlovnings ringen som vi graverar en gång till efter bröllopet. Vi har valt två färgat titan ringar till förlovnings ringar sen får vi nog se hur min vigsel ring blir. Vi ska gifta oss sommaren 2016 så vi har en stund att tänka på allt :)

Svar på tråden lite tips och hur gör ni?