• Anonym (Hon)
    Äldre 23 Oct 15:17
    3701 visningar
    4 svar
    4
    3701

    Varför vill han inte gifta sig?

    Jag och min sambo har varit tillsammans i ungefär ett halvår och har bott ihop i ca två månader, vi är både i 30-års åldern och vi har båda två tidigare haft långa förhållanden som slutat med att vi både två blev lämnade. Hans föräldrar lever tillsammans, mina är skilda.


    I dagarna nu kom frågan om bröllop upp och jag uttryckte hur gärna jag vill gifta mig. Jag vill helst vara gift innan vi skaffar barn. Det visar sig då att han inte vill gifta sig alls - eftersom han inte tror på äktenskapet! Han tycker att bröllop bara handlar om att ge varandra löften som man ändå inte kommer hålla och att ingen av hans vänner är gifta, de har skaffat barn och hus först.


    Däremot vet jag att han vill att vi ska skaffa barn, och gärna snart. Men skulle vi köpa hus vill han köpa det själv, men jag kan gärna få bo där. Sådana kommentarer gör mig ledsen. Som att han inte litar på att jag ska stanna hos honom. För mig är att skaffa barn större än både hus och bröllop, eftersom det verkligen knyter ihop två personer för resten av livet.


    Varför är han så ambivalent och hur ska jag få honom att förstå att jag väldigt gärna vill gifta mig och dessutom ganska snart? Att det är viktigt för mig?

  • Svar på tråden Varför vill han inte gifta sig?
  • Äldre 23 Oct 15:50
    #1

    Jag har aldrig förstått att vissa verkar tycka att det är en större sak att gifta sig än att ha barn ihop. Barnen finns där för evigt sedan. Jag tycker det är mycket mycket viktigare än vigseln. Om ett äktenskap inte håller kan man skiljas, men har man barn ihop måste man alltid, för resten av livet ha med varandra att göra. Oavsett om man var gift eller inte.

    Jag personligen skulle bli jätte besviken om inte min blivande man ville gifta sig för att han inte tror på äktenskapet. I mina öron skulle det låta som att han inte tror på vårt förhållande.

    Däremot kan jag säga att efter ett halvår ville inte jag heller gifta mig. Hade han frågat det så snabbt hade jag nog fått panik och det hade blivit en pinsam situation. Även om jag visste att jag hittat den rätta. Men inte så snabbt, efter ett halvår lärde vi fortfarande känna varandra.

    Kanske är det likadant för din sambo? Har ni pratat om vad en vigsel betyder för er, alltså hur ni båda två tolkar innebörden av ett äktenskap? Du verkar ha en tydlig bild, vad är hans tanke?

    I vårt fall blev vi säkra när vi pratade om hur vi ser på det. För oss betyder det inte att det ska hålla livet ut till vilket pris som helst, utan att intentionen är den. Självklart finns inga garantier, men just nu kan, och vill vi inte tänka oss ett liv utan varandra, och den känslan går vi på. Vigseln blir liksom kronan på verket, den mest romantiska gest vi kan ge varandra. Men förhållandet i sig blir ju inte annorlunda bara för att det blir juridiskt dokumenterat att vi har ett förhållande.

  • Äldre 23 Oct 15:57
    #2

    Jag vet inte varför det blev en arg gubbe, den gjorde inte jag, jag är inte ett dugg arg

  • Äldre 23 Oct 20:23
    #3

    det låter ju som att han är lite tveksam ÄN, men de e klart, det har ju bara gått ett halvår in, och han kanske är sårad ännu efter att bli lämnad sist? hans tillit till folk kan ha blivit lite skadat? vet inte hur länge det gick mellan sitt ex och dig så att säga.. 

  • Anonym (Någon­)
    Äldre 31 Oct 10:38
    #4

    Tycker väl som alla andra att du ska ge det tid. 

    Det finns ju många juridiska fördelar med att vara gifta speciellt om man har barn och hur tillsammans. Det handlar förstås mest om arvsrättsliga fördelar men jag tycker inte att det är att förkasta. 

    Jag hoppas verkligen att han ändrar sig. 

Svar på tråden Varför vill han inte gifta sig?