• Äldre 3 Aug 13:03
    3118 visningar
    7 svar
    7
    3118

    Inbjudan och drama

    Hej!

    Jag och min sambo gifter oss i hemlighet utomlands i höst, eller hemlighet och hemlighet eller jag kommer till det snart. Jag skulle behöva lite hjälp med inbjudan för jag känner mig helt lost med vad som är rätt eller fel.

    Okej detta har hänt, till en början jag och min sambo jobbar tillsammans.

    En av mina bästa kompisar har ett samboförhållande med vår före detta chef. Han hade en "affär" med en av min sambos bästa kompisar som också jobbar med oss.

    När detta hände lovade han mig att han skulle avsluta sitt förhållande med min vän, var på jag avstod att berätta vad jag bevittnat under en längre tid men vad som absolut gick för långt på en firma fest eftersom det kändes just då som att hon redan skulle fara illa nog av att han gjorde slut. Men efter någon vecka så bönföll han henne att ta henne tillbaka, och hon vet enbart en bråkdel av vad som hänt mellan honom och den här tjejen. Vid det laget hade allt för lång tid passerat och de verkade lyckligare än någonsin så då kändes det onödigt att ta upp det som hänt.

    Jag bröt dock all kontakt med vår andra arbetskamrat, för jag tyckte hon sökt denna uppmärksamhet under en längre tid. Jag tog ett snack med henne någon månad innan och sa att jag inte tyckte detta var ok, var på hon lovade mig att hon absolut inte hade något intresse för vår chef.

    Ett par månader efter att allt detta har hänt och allt känns som ett avslutat kapitel är denna tjej på fest med min sambo, där hon antyder att hon vet att vi ska gifta oss. Vi hade nämligen berättat detta för vår chef, (eftersom han beviljar vår semester och tidigare har vi inte fått önskad semester tillsammans).

    Hon erkänner att det är vår chef som berättat, och passar även på att ifrågasätta om vi inte går för fort fram eftersom hon hört att jag fortfarande har känslor för mitt ex. Det kommer samtidigt fram att detta är vår chefs åsikt också, och att han haft en lång utläggning om detta. Det visar sig efter denna fest att han haft denna diskussion med fler än en person.

    Mitt ex är en av hans vänner, en person som jag inte sett eller pratat med sedan jag och min fästman blev tillsammans.

    För mig var detta sjukt knäckande, dels att ifrågasätta min karaktär att jag skulle utnyttja en annan person i flera år för min egen vinning, men också så sjukt kränkande att han har suttit och ifrågasatt mina känslor för min sambo till mina vänner. Jag mår verkligen sjukt dåligt över detta, dels för att jag förmodligen bryr mig allt för mycket om vad andra tycker men också för att jag ville att vårt bröllop skulle komma som en glad överraskning. Nu vet jag inte riktigt hur många som känner till detta och jag vet framförallt inte om de kommer vara glada eller om deras syn av vårt förhållande har svärtats ner av hans åsikter. 

    Men nu till det jag vill ha hjälp med, vi kommer ha en lunch med familj/vänner för att sedan ha en fest på kvällen. Vi har plockat bort både vår förra chef och tjejen från inbjudningslistan för att vi inte orkar med mer dramatik runt dessa två. Men nu sitter jag ändå här med ångest när vi bjuder in flera par med respektive som vi inte ens har träffat och så bjuder jag inte min bästa väns sambo. Jag hatar honom verkligen, men har ändå sjuk ångest för det kan ju innebära att min vän inte närvarar på min bröllopsfest. Vad ska jag göra? Ska jag svälja min stolthet och bjuda honom ändå eller ska jag stå för vad jag tycker och ta att hon inte kommer?

    Orkar bara inte mer drama på grund av andras problem. Förlåt för världens längsta inlägg som känns som en del av en såpopera...  

  • Svar på tråden Inbjudan och drama
  • Äldre 3 Aug 15:38
    #1

    kom ihåg att bröllopet är ett minne du bär med dig för resten av livet. Du kommer se på bilderna och minnas varje person och sak som hände. 

    Kompromissa aldrig med dig själv om vad för åsikter du står för.  Du tycker det du tycker och har valt bort personerna från gästlistan. Dom har gjort klart för dig anser jag att dom inte är riktiga vänner utan mer bryr sig om skvaller och vad illasinnade personer anser. 

    Du behöver inte sånt på din egen bröllopsdag. 

    Stå för att du tagit bort dom ur listan och se det istället som en chans att lära känna andra du bjudit in lite bättre och kanske få nya vänner. 

  • Äldre 3 Aug 16:54
    #2

    Kommer inte din vänbara för att ni inte bjuder den där chefen, så vet ja inte om hon är sån bra vän ärligt talat.

  • Äldre 3 Aug 21:46
    #3

    Om min vän inte bjöd min sambo hade jag förmodligen inte kommit. Oavsett vad historien är. Men om jag var du hade jag absolut inte velat ha honom där. Så du får nog överväga vad som är viktigast/ att ha henne där eller att inte ha honom där? Innan ni skickar inbjudan kan du väl fråga din vän vad hon tycker?

  • Äldre 5 Aug 22:07
    #4

    Tack för era tips och råd! Jag känner verkligen att jag inte vill ha honom där, men jag får ändå sjuk ångest.

    Har varit mycket bråk och hårda ord runt omkring mig på sistone, och jag brukar inte var den som drar mig undan konflikter. Men nu när jag redan sitter på denna information om hans förhållande som min vän knappt vet någonting alls om, så vill jag ju inte heller ge igen med samma mynt. För om jag berättar allting nu, då är det ju för att förstöra för han och då är jag ju lika dålig som han är.

    De har gått vidare i sitt förhållande, och är lyckligare än på länge så det känns som sjukt onödigt att riva upp det igen när de lagt allt bakom sig. Men samtidigt vill jag inte annat än berätta all han har gjort.

    Sjukt jobbigt men jag måste ju bestämma mig för vad som är rätt!

  • Plätti­s
    Äldre 6 Aug 11:09
    #5

    Vi hade samma situation bland våra vänner, fast det var min sambo som satt inne med informationen och inte visste vad han skulle göra av den. Han sa inget till sin kompis, men bröt ihop en kväll och berättade för mig. Det tog kanske ett och ett halvt år, eller om det var ännu längre, innan han berättade för kompisen till slut. Han ville ge "skurken" chans att berätta det själv istället för att skvallra. 

    Om jag bara utgår från vad jag tycker, så är sanningen alltid att föredra. Våra vänner har gjort slut nu, de har gått vidare och verkar vara lyckligare på varsitt håll. Att hålla inne med sanningen skadar dig mer än vad det skulle göra för din vän att veta det. 

    Det skadar nog mer än det hjälper att berätta nu, om inte poängen är att slippa ha honom på bröllopsfesten. Kan du träffa henne på egen hand och prata om det? Visa att det är för att du bryr dig om henne, inget annat. "Jag tycker det är tråkigt att säga det här när jag ser hur bra du mår, men det känns så fel att du blir förd bakom ljuset."


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 6 Aug 17:43
    #6

    Å tack så mycket! Underlättade faktiskt att höra ett liknande exempel! Är nog det rätta att göra, även om hon kommer hata mig för att jag hållt inne på informationen så här länge. Men det är bäst för HENNES skull i slutändan, för han är en orm som i slutändan kommer skada henne ytterligare!

  • Plätti­s
    Äldre 6 Aug 19:02
    #7

    Var beredd på att hon kan ta hans parti och inte tro dig när du berättar, eller så kanske hon vet allt men förlåtit honom för det. Våra vänner höll ihop i ett halvår efter min sambo berättat för kompisen, för otrohet betyder inte automatiskt att man gör slut för alla.

    Det viktigaste är att du vet att er vänskap överlever alla törnar den kan få på vägen. Förnekelse och idolisering av sin partner (särskilt att vägra se vad som är fel på en skitstövel) är mycket vanligare än man kan tro.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Inbjudan och drama