• markab

    Tips förrätter som är enkla och inte ska vara varma

    Hej!

    Vill ha lite tips om tilltugg och förrätter. De får inte vara varma + de ska serveras utomhus.

  • Svar på tråden Tips förrätter som är enkla och inte ska vara varma
  • Sara1991

    Hej :)


    Har ni något tema på bröllopet ? Skulle i sådana fall vara roligt att kunna knyta ihop de så att maten speglar bröllopet :)

  • kouki

    Smörstekt baguette bredda med creme fraiche och med krabba på! 
     

  • lmcl

    Jag undrar detsamma! Som förrätt har jag funderat på en liten caesarsallad serverad i ett någorlunda rymligt glas, eller en laxceviche (som jag tror vi ska ha).

  • FrökenMäkelä

    Vi hade en toast till förrätt nu i lördags.Det var följande på den. Toast, kräftstjärtar, räkor, lax, creme fraiche med röd & svart stenbitsrom, rödlök och lite små söta sallads blad.    

  • SofiaMagdalena

    Västerbottenpaj fungerar kall/utetempererad :D

  • markab
    SofiaMagdalena skrev 2013-09-19 11:22:25 följande:
    Västerbottenpaj fungerar kall/utetempererad :D
    Perffa! Vi är ju i Västerbotten så varför inte. 75 % av gästerna är från Stockholm.
  • markab
    Alyllyra skrev 2013-09-19 20:48:01 följande:
    Ska den ätas stående eller sittande?
    Både och. Tilltugg innan vi kommer till festen. Där är ju parma och melon perfekt. Det är den 2 augusti.
  • MrsP93

    Vi hade två olika sorters tunnbrödssnittar, jordgubbar och melon.. Iofs så var det mer välkommstsnacks än förrätt, vi bjöd på grillbufe och snittarna serverades medans köttet grillades så lite blandat förrätt/mingelsnack.

  • iQbee

    lax rökt eller gravad kan man ha..
    gamla hederliga räkcocktails..
    små snittar fast som smörgostårta..
    man kan ha pastrami med tillbehör
    Carpaccio med parmesan och citron..
    hm..

  • niriel

    Men om ni ska vara i Västerbotten, varför inte typ renklämma med pepparrots...smör? Eller vad det brukar vara? I små snittar tunnbröd. Tokigt gott, borde vara lugnt att servera ute också. Jag älskar parma (eller serrano-) lindad melon, men med ett varningens finger om att det är lite meckigt att äta utan kniv och gaffel. Vi fick det på ett bröllop som förrätt/snitt och det är ju grymt gott men lite svårt att äta när man ska stå upp och inte kan skära och får ganska stora bitar.. Åtminstone jag hade inget vidare "bordsskick" där kan jag säga!

Svar på tråden Tips förrätter som är enkla och inte ska vara varma