• FrökenCitron

    Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)

    För oss som hyrt lokal, tält eller är hemma med bröllopsfesten
    Hur gör ni med baren? 
    Är baren bemanad?  
    Fri bar eller betalar era gäster?
    Handla hemma i Sverige eller åka till grannlandet?
     
    Brud anno 2013
  • Svar på tråden Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)
  • August Moon

    Det där beror väl på bekantskapskrets, vi känner flera som vi tycker om och gärna vill ha med, men som skulle kunna tänkas felbedöma sin egen berusning. Funderar därför på att ha bemannad bar (en vän till mig är utbildad bartender och nappar troligtvis direkt på ett tillfälle att "stila" med sina kunskaper) så att de som börjar få tillräckligt uppmanas att ta ett glas vatten. Funderar t.o.m. på att informera bartendern i förväg om vilka som konsekvent bör serveras lite svagare drinkar (personer som ofta dricker för mycket men som inbjuds då de är nära släktingar).

    Funderar också på att ta en liten symbolisk summa för drycken, självkostnadspris eller t.o.m. lite billigare ändå, för att minska svinnet. Det är inte bra för varken plånboken eller miljön med en massa drinkar som blir ståendes odruckna. Vi bjuder ju ändå på all mat och all alkohol till maten. Folk kommer att dricka mycket nog för att "passa på när det är nationspriser".

  • jimsan78

    Ska handla drickan i Tyskland.


    Fri dricka under hela festen. Det kommer att vara självbetjäning så är man törstig får man själv gå bort till "mat och drickabordet" för att hämta ny dricka. Ölen och cidern kommer vi ha i stora runda gummikorgar (Lupin , köpta på JYSK), kommer att fylla dessa korgar med vatten och is för att kyla ner drickan.


     

  • Pillan

    Vi har handlat i Tyskland, kommer ha fri bar och gästerna kommer att få blanda sina drinkar själva.

  • Chicita
    August Moon skrev 2013-03-20 14:43:32 följande:
    Funderar också på att ta en liten symbolisk summa för drycken, självkostnadspris eller t.o.m. lite billigare ändå, för att minska svinnet. Det är inte bra för varken plånboken eller miljön med en massa drinkar som blir ståendes odruckna. Vi bjuder ju ändå på all mat och all alkohol till maten. Folk kommer att dricka mycket nog för att "passa på när det är nationspriser".
    Ett tips här - låt dom byta in sitt glas mot ett nytt hos bartendern. Eller att dom måste behålla samma hela kvällen (märk det med namn alltså).
    Sen kan dom få betala en liten slant ändå bara för att det blir lite mentalt sådär att om man betalar så går man inte lika ofta till baren. Flört 
  • ThereseV

    Vi har bemannad bar, dock bara med öl, vin och cider och liknande (ingen sprit).
    Vi tar 10 kr/styck för allt plus kör med det som chicita skrev, att dom får lämna in sitt glas för att kunna få ett nytt. (mest för att vi inte har obegränsat med glas och inte vill behöva hyra extra, plus att någon ska slippa springa runt och plocka)    

  • Johannaty

    Vi kommer ha betalbar med serveringspersonal. Symbolisk summa bara så att det inte blir massa svinn, dessutom har dom bättre koll så att ingen blir för full då. :) Vi kommer handla i Tyskland.

  • Alyllyra

    Jag har bett kompisar till min syster att stå i baren. Jag tror det blir roligt för min syster att ha några i hennes egen ålder där (hon är en riktig sladdis ), de får tjäna lite pengar att dryga ut studentkassan med, och så får vi några som håller lite koll i baren.
    Vi hade första tänkt ha fri bar, men mina föräldrar övertalade oss att vi åtminstone borde ta självkostnadspris så att det inte, som ni säger, lämnas massa drinkar. Så det blir väl nått sånt.
    Handlar nog större kvantiteter (öl, cider) på systemet. Eventuellt kan vi få vin från min sambos farbror som har en vingård i Frankrike. Och sprit har vi bett flera av våra vänner att köpa en flaska eller två när de åker utomlands nu under våren och sommaren. Många bäckar små leder till en hel radda Gin&Tonic, så att säga :-P

    Sambon har en idé om en "drinkroulette", typ en snurra med flera olika drinkar på som man kan snurra på om man inte vet vad man vill ha. Får se om det går att genomföra  

  • Effecta Event

    Hej!

    Oftast är det mest passande att ha en eller två personer som agerar "barpersonal", som står bakom baren och serverar vin, öl och drinkar. Det behöver inte vara något avancerat, men det ser väldigt proffsigt ut, håller rent och snyggt samt förhindrar eventuella "tokdrickare" :) Vi har sett skräckexempel :)

    Som sagt, lägg några hundringar på att ha barpersonal dvs någon som står bakom bordet/baren. 

    Lycka till! 

  • FrökenCitron

    Det här med ersättning/betalning för "barpersonalen" är svårt. 

    Vad ska vi erbjuda för "lön"? Hur länge behöver det stå i baren?

    Tack för alla goda tips och råd! 

  • Hannis23

    Vi kommer ha fri bar bemannad med två personer. Några olika drinkar att välja på och sen vin/öl/cider. Vi kommer dela ut drinkbiljetter (ca 5 st/person) att använda efter att själva middagen är slut. Vill någon dricka mer än så får de fler biljetter av vår toastmaster, som då kommer kunna säga nej om det är för rundt under fötterna :)

  • bjorkangsbrud

    Fritt och obemannat med tysk sprit. Det brukar vara fri bar i vår bekantskapskrets och det brukar gå bra. PLASTglas för att slippa disken dagen efter och inte behöva hyra fler glas.

  • jennym

    Vi står för alldryck, kommer ha bartender så det blir en städad fest. ;)

  • linda 86

    vi ska ha fribar,baren kommer vara bemannad 

  • LinneaR

    V i hade fri obemmand bar. Under kvällen var det dock en person som tyckte det var väldigt kul att stå bakom baren så han hjälpte till med drinkar...och tog sig en shot själv för varje drink han gjorde:) Han är den man skrattar mest åt så här i efterhand...roligt minne:)

Svar på tråden Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)