Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)
För oss som hyrt lokal, tält eller är hemma med bröllopsfestenHur gör ni med baren?
Är baren bemanad?
Fri bar eller betalar era gäster?
Handla hemma i Sverige eller åka till grannlandet?
Vi har väl egentligen ingen bar. Till maten finnns det vin, öl och alkoholfria alternativ att hämta vid buffén och det lär väl fyllas på där under kvällen. Ingen starksprit öht med undantaget avec till kaffet. Man får servera sig själv och det där med betalbar körde vi med när vi alla var hyfsat medellösa studenter men nu hade det bara känts besvärande.
Till en början tror jag sambon hade tänkt köra över till Tyskland mest för att det vore en kul utflykt men vi är rätt kräsna med vilka sorter vi vill ha så jag gissar att vi hamnar på systemet ändå till slut. Dessutom fick jag så himla bra tips från dem när jag skrev och frågade om olika sorter. Deras service är ju helt fantastisk!
Vi kör fribar som är bemannad men någon som kan blanda drinkar på riktigt. Mycket trevligare med fåtal riktigt goda drinkar än mängder av varianter som blandas halvdåligt. Tror dessutom på idén att ha öl, cider etc utplacerat för "självbetjäning" så bartendern inte får alldels för mycket att göra.
Vi hade bemannad bar. En rätt lång drinklista (med både alkoholhaltiga och alkoholfria drinkar) samt öl, cider och vin.
All dryck med alkohol kostade en tjuga. Allt alkoholfritt var gratis.
Vi handlade på systemet eftersom vi inte ville bli stående med massa odrucken sprit, öl och vin eftersom vi inte är några storkonsumenter
Anledningen till att vi valde betalbar var för att vi var väldigt generösa med vin och öl till maten och vi tänkte att om dom sen får lov att betala lite så kanske det inte blir något fylleslag i alla fall...
Till maten var det fri påfyllning. Servitörerna gick runt flera gånger och kollade om någon ville ha en skvätt till i bägaren
-Vi kommer ha bemannad bar
-En drink lista på 3-4 alternativ
-Fribar( men som sagt bemannad för att undvika fylleslaget )
- vi beställde all alkohol på nätet
Eftersom flera nämnt det vill jag fråga - varför skulle det finnas någon risk att ens bröllop skulle urarta till fylleslag? Jag kan inte komma på en enda av våra gäster som skulle drista sig till att bli mer än salongsberusad oavsett vad vi hade serverat för....man gör helt enkelt inte så på ett bröllop.
Jag har aldrig varit på ett bröllop där folk varit packade och då är det ändå rätt många bröllop genom åren och en ganska spretig bekantskapskrets.
Eftersom flera nämnt det vill jag fråga - varför skulle det finnas någon risk att ens bröllop skulle urarta till fylleslag? Jag kan inte komma på en enda av våra gäster som skulle drista sig till att bli mer än salongsberusad oavsett vad vi hade serverat för....man gör helt enkelt inte så på ett bröllop.
Jag har aldrig varit på ett bröllop där folk varit packade och då är det ändå rätt många bröllop genom åren och en ganska spretig bekantskapskrets.
Det har du nog rätt i, jag är nog rätt naiv för jag tänker att men herregud, det är ju sådant man bara vet. Visst, jag hade inte jordens koll som tjugoåring men det fick man ju rätt snart kläm på. Av ren självbevarelsedrift vill man väl ändå inte bli ihågkommen som den som ballade ur på ett bröllop....
Det har du nog rätt i, jag är nog rätt naiv för jag tänker att men herregud, det är ju sådant man bara vet. Visst, jag hade inte jordens koll som tjugoåring men det fick man ju rätt snart kläm på. Av ren självbevarelsedrift vill man väl ändå inte bli ihågkommen som den som ballade ur på ett bröllop....
Hahahaha, ja det hade just varit snyggt om man själv trillat under bordet *s*.
Här blir det nog ett väldigt spring på både barn och vuxna, buffén står i ena sidan och drickan på den andra så då lär nog de flesta vuxna känna av när det börjar luta åt att gå över till mineralvatten :).
Hehe... Ja man kan ju alltid ställa fram mineralvatten på borden. Så uppmanar man folk att ta lite sånt mellan varven, för det är enklare att ta en ramlösa som står framför en om man är lite törstig och det är tomt i glaset. Än att resa sig, krångla sig ut från där man sitter och gå över lokalen för att hämta mer vin/öl/cider