• Äldre 11 Mar 10:32
    2625 visningar
    12 svar
    12
    2625

    Vad är bäst?

    Är du en morgonmänniska eller en kvällsmänniska?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad är bäst?
  • Äldre 11 Mar 11:09
    #1

    Morgon, utan varje tvekan. Går upp vid 04.00 utan större problem, har däremot svårt att hålla mig vaken efter 21.00 på kvällen.

  • Äldre 11 Mar 11:18
    #2

    För tillfället sover jag helst dygnet runt ;) Har alltid varit en kvällsmänniska som lätt suttit uppe till efter midnatt men sen jag blev gravid har jag ingen aning.. Vaknar oftast kring 8 på morgonen om jag är ledig men har otroligt svårt att komma mig upp kl. 6 då jag ska i jobb. Kan lätt gå o sova kl. 21 men klarar även till kl. 23 ibland. Så tack vare hormonerna är jag väl varken eller ;)


  • Äldre 11 Mar 12:01
    #3

    Varken eller.. jämt trött =P

  • afture­lding
    Äldre 11 Mar 12:07
    #4

    Morgon, jag får så mycket gjort på förmiddagen då jag har som mest energi. Kvällen är ju mysig dock.

  • Äldre 11 Mar 15:31
    #5

    Jag är en levande död på morgonen och har ett rent *****vete varje morgon, och har väldigt svårt att gå och lägga mig före 00-01 någon gång. Jag blir inte trött förrän framåt småtimmarna, och älskar kvällar. Efter 21 börjar dagen ;)

  • Aniara­4
    Äldre 11 Mar 19:15
    #6

    Jag är också en utpräglad kvällsmänniska, fungerar knappt före lunch men piggnar till framåt 17-tiden. Min dygnsrytm har väl varierat litegrann över åren, men nu skulle jag säga att jag trivs bäst med att sova mellan 00 och 09 (ja, jag behöver 9 timmars sömn).

    Fast samtidigt tycker jag det kan vara väldigt fint med soliga mornar när jag vid sällsynta tillfällen upplever dem. Så jag har ingenting emot mornar som sådana, faktum är att jag gärna skulle vilja vara lite piggare och komma upp och ut tidigare på dagen!

  • Äldre 11 Mar 23:37
    #7

    Jag har alltid varit en morgonmänniska.
    Kan kanske bero på att jag är mer eller mindre uppvuxen på landet med djur och allt (farmors gård, och hennes granne som hade kossor bland annat).
    Sen började jag träna simning på högstadiet och dom bästa träningstiderna var innan skolan, sisådär vid 05,30-tiden...
    På gymnasiet så började jag ju med 1 år på lantbruksskola. Mjölkning kl 4 på morgonen är rätt uppfriskande Tungan ute
    Och efter det blev det bilmekaniker-linjen. Under praktiken började vi kl 6, eftersom det är många som ska lämna bilen på morgonen innan jobbet.
    Efter skolan så blev det många olika jobb som hade både tidiga morgnar och sena kvällar och även nätter.
    Men jag har alltid mått dåligt av att jobba på nätterna eftersom jag alltid vaknar runt 9-9.30 tiden oavsett om jag går och lägger mig kl 7 på morgonen och alltså får väldigt dåligt med sömn under nattjobbstider.
    Ett tag kunde jag absolut inte vara vaken längre än 22. Jag kunde somna i princip stående kl 21...
    Men nu har jag tränat upp mig på att vara vaken längre även om jag fortfarande inte kan sova på dagtid sen eller längre än till 9,30...
    Så just nu så är jag nog både en morgon och en kvällsmänniska Flört 
    Får jag välja så jobbar jag hellre förmiddag än kväll dock... 

  • Äldre 12 Mar 19:11
    #8

    Jag röstade på kväll. Tycker mycket om sovmorgnar... ;) Fast å andra sidan tycker jag inte att det är helt fel att börja jobba tidigt heller om det innebär att jag får sluta tidigt. Kanske tur att jag har lite varierad arbetstid. På helgen sover jag gärna länge och ligger och drar mig en stund i sängen.

  • Grodpr­insens brud
    Äldre 12 Mar 19:43
    #9

    Jag är lite kluven... Jag har svårt att komma upp på morgonen men om jag bestämmer mig för att studsa upp halv sex innan barnen vaknat så njuter jag av morgon och förmiddag på ett helt annat sätt.. 


  • Rosenl­iljan
    Äldre 14 Mar 10:35
    #10

    Morgonen. Det finns inget bättre än att vakna tidigt. Det är tyst i huset och jag kan sätta mig i lugn och ro med en kopp kaffe.

  • Alylly­ra
    Äldre 14 Mar 12:31
    #11

    Är defenitivt en kvällsmänniska! Har alltid älskat kvällarna, det är precis som Fröken fantastisk sa då dagen börjar Och jag älskar att sova på morgonen!

    Däremot får jag mest gjort om jag går upp tidigt. Jag är som klarast i huvudet mellan 8-13 (typ), för att sedan börja sacka och 15-17 är jag helt borta, får verkligen tvinga mig själv att tänka under den perioden... Och sen kommer jag igång igen! Så en dag där siesta är tillåtet skulle vara perfekt för mig

    Nu för tiden går jag upp 5:40 tis och tors för att träna. Kände mig superduktig tills jag insåg att tåget är helt fullt att folk som också gått upp samma tid, och som dessutom gör det VARJE dag. Så en enloge till alla er som orkar med detta, jag fattar inte hur ni klarar det! 

  • Äldre 14 Mar 15:21
    #12

    Varken eller, tyvärr... Tungan ute  
    Men om jag "måste" välja så blir det ändå kvällsmänniska. På morgonen är jag ofta ganska hemsk, kan vara riktigt grinig på stackars mannen. Fy på mig!!

Svar på tråden Vad är bäst?