• FruW

    Vilken soppa?

    Vi har en fundering när det gäller maten till vår bröllopsmiddag. Vi har tänkt ha tre rätter och är lite veliga kring förrätten, så det vore väldigt uppskattat att få höra lite åsikter från er andra!


     


    Vi har tänkt ha antingen butternutsoppa eller svampsoppa m. vitt vin till förrätt. Sedan baconlindad kycklingfilé till huvudrätt och en smaskig mjuk kaka med kolasås till dessert. Enkelt men gott, tänker vi.


     


    Bröllopet är i maj men vi tycker ändå att soppa vore gott till förrätt så därför står valet mellan två soppor. Jag har en favorit men det är en viss prisskillnad, så därför vill jag gärna höra vad andra hade valt. Tack på förhand!

  • Svar på tråden Vilken soppa?
  • Saris

    Vi ska oxå ha soppa, gifter oss i juni.


    Jordärtskocksoppa blir det här!


    Jag vet inte hur den förssta soppan smakar men svampsoppa är alltid gott! :)

  • Tessa

    Personligen tycker jag att butternutsoppa är lite för söt. Och hade hellre valt svampsoppan. Jag kan även tipsa om jordärtskockssoppa som kan serveras med räkor eller ugnstorkad prosciutto. Supergott! Er meny får mig hur som helst att bli lite hungrig! Glad

  • Chicita

    Butternut? Du menar Squash va? Glad Bara så jag inte är ute och cyklar Flört

    Jag tycker att den kan bli lite söt. Nästan lite samma smaker som kolasåsen.
    Och så brukar den ju vara slät också

    Jag skulle satsat på svampsoppan. Svamp passar rätt bra till både bacon och kyckling och är inte söt nog att vara dessertaktig.

  • MeaJ

    Jag tycker mycket om svamp så jag hade blivit glad om jag fått en svampsoppa Glad


    Sommarbrud 2013
  • FruW

    Åh, vad svårt det blev nu, för själv är jag sugen på butternut/squash-soppan även om svamp också låter gott. Håller med om att butternut kan bli lite sött, så det kanske finns en risk att vissa inte gillar det...


     


    Med tanke på att svampsoppan är det billigare alternativet så kanske vi ska satsa på den, har dock aldrig ätit svampsoppa. Obestämd Men som sagt, det låter gott och passar nog rätt bra innan kyckling+bacon.


     


    Det är ju vitt vin i svampsoppan, och vi ska ha vitt vin att dricka till maten (eller öl eller alkoholfritt för dem som vill), blir det bra? Aldrig funderat innan på vad man dricker till soppa! Glad

  • MH2014

    Inte för att förstöra,,men jag hade hellre sett en kall soppa....eller ska svampsoppan vara kall? En gazpacho, gröna ärtorsoppa, avokadosoppa eller liknande,,,,dels för att svampsoppa kan bli en tung start och ta över smaken till varmrätten, och dels för att få en "lättare" meny,,,,då har jag antagit att ni ska ha bröllopstårta oxå!(?) MEN detta är bara min åsikt :) Svampsoppa skulle vara mitt val av dem två isåfall :)

  • amerika

    När jag använde butternut i ett sopprecept var det som pumpa, det skulle vara en pumpasoppa. Butternut är mer fast i konsistensen än squash. Hursomhelst så är det en sötaktig smak.
    Jag hade valt svampsoppan för det tycker ajg går ihop med kycklingen.

  • amerika

    I min familj har vi under många år ätit trattkantarellsoppa på hösten och då druckit Asti Cinzano till den - det kan jag rekommendera!!

  • jimmyojennifer

    Jordärtkockssoppa är alltid en hitt! Och fungerar väldigt bra tillsammans med varmrätten. Och som Tessa skrev är det ofantligt gott med prosciutto till.


    Jag älskar kolasås! Men tänk på att det kan bli väldigt sött och nästan lite mastigt efter alla annan mat. Man tänker inte riktigt på hur mätt man faktiskt är efter förätt och varmrätt.


    Men för att svara på frågan du faktiskt ställde =) så hade jag hellre ätit svampsoppa.


    Lycka till!

  • LinneaR

    Har inte så stor "erfarenhet" av någon av sopporna, men utan att ha smakat, tycker jag butternut squash-soppan verkar intressant.

    Jag gillar nämligen inte svamp och det känns som att svamp kanske kan vara en sådan där sak som en del inte gillar....men vet inte. Är det en slät svampoppa skulle den nog kunna slinka ner hos mig ändå:)

  • daniiel

    Jag hade nog också föredragit butternutsoppan, då jag inte är förtjust i svamp alls. Men, om svampsoppan är billigare (om kostnaden spelar in) och ni tror att många av gästerna kan tycka om den, så blir det säkert ett bra alternativ också :)


  • FruForsmark
    FruW skrev 2013-02-19 20:08:48 följande:

    Vi har en fundering när det gäller maten till vår bröllopsmiddag. Vi har tänkt ha tre rätter och är lite veliga kring förrätten, så det vore väldigt uppskattat att få höra lite åsikter från er andra!


     


    Vi har tänkt ha antingen butternutsoppa eller svampsoppa m. vitt vin till förrätt. Sedan baconlindad kycklingfilé till huvudrätt och en smaskig mjuk kaka med kolasås till dessert. Enkelt men gott, tänker vi.


     


    Bröllopet är i maj men vi tycker ändå att soppa vore gott till förrätt så därför står valet mellan två soppor. Jag har en favorit men det är en viss prisskillnad, så därför vill jag gärna höra vad andra hade valt. Tack på förhand!


    Tycker butternut soppan känns mer spännande :) tycker det passar bra som förrätt till baconlindad kyckling (sött mot lite sälta). Svampsoppa hade jag nog föredragit om det serverades vilt eller rött kött till varmrätt. Men som sagt en smaksak :)
Svar på tråden Vilken soppa?