• Sofie13

    Thaimat på "vanligt" bröllop?

    Hej!

    Vad tror ni om att ha en buffé med thailändsk mat på ett "vanligt svenskt bröllop"? Det kommer alltså vara det enda som har med thailand och göra och ingen av oss härstammar heller därifrån. Vi har dock fantastiskt duktiga thailändskor i släkten som skulle kunna laga en helt otrolig buffé.. Blir det konstigt att ha så? Vill ha svensk efterrätt och bröllopstårta.

    Vad tror ni??

  • Svar på tråden Thaimat på "vanligt" bröllop?
  • Cosy

    Or Thaimat er så är det inte fel.


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Ellis

    Vi ska ha "vanligt svenskt" bröllop, vi ska ha snittar till mingelmat, vanlig bröllopstårta men asiatisk (Kineisk tror jag) vegansk buffe. Vad etikett eller tradition säger i frågan har vi struntat i. Också att vissa gäster tycker det är förskräckligt att de inte får äta sitt älskade kött på vårt bröllip har vi struntat i. Vi ville ha vegansk asiatisk buffe så då har vi vi det. Det blev dessutom mycket billigarevän mycket annan mat. Så kör på om ni vill ha den maten tycker jag, det är ni som bestämmer =)

  • passionsblomman

    Klart ni kan ha Thai-buffé likaväl som att folk serverar Italiensk buffé eller vilken anann buffé som helst. Långt ifrån alla ha något särskilt tema på sitt bröllop och varför skulle man behöva ha det, om man inte vill?

    Det jag skulle uppskatta själv vid ert upplägg, är om det framgick vid varje rätt om den är stark eller mild i smaken. jag klarar inte het mat och sulle vara rädd att råka ta något starkt av misstag och behöva lämna. Sedan är det ju även tacksamt för allergiker att veta vad det är i maten, men det gäller ju alltid. Nötter skulle jag kolla upp särskilt, så ingen kolavippar av att det tex är jordnötter i någon rätt-för då kan det ju räcka att den ens finns i samma rum.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Sofie13

    Vad roligt att ni tycker att det skulle passa! Det är klart att jag vet att vi gör som vi vill, men det är ju alltid roligt att höra vad folk tycker om saken:)

    Passionsblomman, det är smart, jag är också mycket känslig för stark mat (men det vet dom så jag brukar få lite annat också:)) Så lite lappar med info vore ju inte så tokigt, kanske att man ska ha till varje rätt precis vad det är och vissa rätter har till och med lite "historia" som kan vara kul..
    Vad skönt att du skrev det där med att folk har italiensk buffé, det har jag inte tänkt på, men det är ju ganska vanligt:)

    Hmm, ja, priset skulle ju verkligen vara en liten fördel såklart;)

    Thaibuffé, svensk efterrätt och cupcaketårta, ja det kanske kan funka ändå..

  • kipso

    Jag har också funderingar på att åtminstone ha delar av buffébordet thailändskt. Och då blir det verkligen en salig blandning av mat med allt från laxpaté till Tom kha gai, men varför inte. På mitt bröllop vill jag ha mat som jag och min blivande man tycker om :)

  • TheD

    Vi hade Medelhavsbuffé så varför skulle ni inte kunna ha Thaimat? :) Men se till att allt inte är starkt ;) Jag älskar Thailand men äter inte staaaark mat.

  • arioso

    Jag var på bröllop med thaibuffé senast i lördags

    De hade bett kocken tona ner styrkan en aning, så ingenting var sådär knasstarkt, sen stod det "stark" vid de rätter som var starkast. De hade några sorters spett, flera grytor med bambu, friterade räkor, ris, jordnötssås, gurksallad och grönsallad.

    Sen glass och sist vanlig, hederlig bröllopstårta.

    Gillar ni thaimat, så kör!

  • Sofie13

    Åh, vad kul!

    Ja, vi gillar thaimat och tror att dom flesta vi känner också gör det, så vi ser inte heller riktigt varför vi inte skulle kunnd aha det, mer än att folk kanske tycker det är lite "konstigt" när vi inte har nått tema med det eller så.. ( Jag vet, vårt bröllop, vi bestämmer, men jag vill så gärna att alla ska gilla allt:))

  • xanthine

    I say go for it! Jag hade tyckt det var superkul med thaimat på ett bröllop, och jag tror nog att de flesta gäster känner samma
     

  • passionsblomman
    Sofie13 skrev 2012-08-13 13:53:42 följande:
    Ja, vi gillar thaimat och tror att dom flesta vi känner också gör det
    Två riktigt starka skäl att välja just Tahimat, som jag ser det! Det knyter ju visst an till er själva också, eftersom det alltså hör till brudparets favoriter i matväg.

    Man får ju kanske tänka sig för två gånger i de fall ens favoritmat tangerar det riktigt udda eller är känt för att vara sådan mat man antingen gillar eller inte alls (som lever, surströmming, palt, stekt silll etc) och man kan räkna med att många inte kommer att äta sig mätta. I de fallen kan man ju istället servera den där udda rätten som en förrätt eller ett exotiskt inslag i en buffé.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Thaimat på "vanligt" bröllop?