• daniiel

    Tips på tema till fest?

    I sommar firar vi vår första årsdag som gifta. Vi vill bjuda in våra vänner till en fest. Bara fest, ingen middag. Det har vi inte råd med. Vi räknar med att bjuda in ca 50 personer. Vi vill gärna ha någon form av temafest. Utklädning är bara ett plus. Är det någon som har tips på roliga och bra teman? :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-05-01 20:04
    Fortsätter i denna tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-29/m4164317.html
  • Svar på tråden Tips på tema till fest?
  • Silent Ninja

    Vi var på ett kalas häromsistens där värdparet hade skrivit olika klädkoder till alla..Typ egyptisk farao, indian, eskimo indisk prins m.m.
    Det blev ju såklart en maskerad, men kul var det..

    Man kan ju ha en färg som tema tex vitt, såg det i en bok som Bindefeldt har skrivit. Det var jättesnyggt, alla var klädda i samma färg och dukningen gick också i vitt. Sen kan man ju ta vilken färg man vill :)

  • daniiel

    Ja, vi hade ju tänkt oss någon form av maskerad :) Vi har alltid det på våra fester och det är nog bland annat därför vi alltid har så många gäster :P Denna gången är dock inte fantasin på topp :/

    Tack för jättebra tips! :)


  • Cosy

    ett antal förslag kanske inte är riktigt din still men kanske hjälper dig tänka utanför boxen ger försölag på passande snaks till

    marie antoinette- med en massa kakor och söta bakverk.

    medeltid/fantasy- taffel( typ antipasto)

    Beach party - grilla

    1900-tals Picknick

    80-tals party

     


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Nikkita

    Kommer med några förslag jag oxå :) Hoppas att något kan hjälpa eller starta en ny tanke kanske!


     


    Gangster & glamour


    Svart & vitt


    Rock


    Hawaii


    Kändis


    Sport


    Film


    Djur

  • Cosy

    jeans kan vara ett udda teama annars. det är ganske enkelrt att klä sig i


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Sirenne

    Ytterligare ett förslag: Vilda västern!


    I mina studentdagar var jag festarrangör för en kör på 50 personer och vi hade alltid temafester. Vilda västerna blev ytterst lyckad. Folk kom i fantastiska kläder (vi hade till och med en stor ökenkaktus), vi bjöd iofs på mat - chili con carne, med majsbröd och dip, samt äppelpaj.


    Efter middagen hölls skattjakt (gräva efter guldklimpar) utomhus, där gästerna delades in i lag, fick uppdrag att utföra för att hitta till nästa ledtråd ända tills ett av lagen tog sig fram till skatten (en kaffeburk full i guld(choklad)pengar).


    Country- and westernmusik var inte svårt att hitta och vi hade lite prickskytte med indianernas pilbågar, "Bobbing for apples" och sådant. Grymt roligt


    /S

  • Aletta

    Vår inflyttningsfest hade tema Casino Royale. Alla kom i bondkläder och det serverades skumpa och dry martnínis. Det var dessutom rätt lätt att pynta överallt med vanliga spelkort och pokermarker

  • daniiel

    Tack tack alla, ni är så snälla :D Äntligen börjar det kännas som att vi nog kommer någon vart med detta, att välja ett tema. Ni får gärna komma med massor av tips, speciellt lekar osv. Vi kommer som sagt inte bjuda på mat och inte heller alkohol. Personligen dricker jag inte och vi har inga pengar för sådant, så det kommer bli en klassisk "Klä ut er, ta med er ett gott humör och vad ni önskar dricka"-kväll :)


Svar på tråden Tips på tema till fest?