• anne87

    Hur ser er bröllopsmeny ut?

    Har inte sett någon tråd om detta och tänkte det kunde vara kul att se vad ni ska/ har bjudit på.

    Hos oss blir det:
    Förrätt: Laxtårta med primörer och romsås
    Huvudrätt: Tjälknöl med gorgonzolapotatis, lingonchutney, trattkantareller, sås, sallad och bröd
    Efterrätt: Bröllopstårta

    Sen senare på natten kommer vi bjuda på typ varmkorv.

    Min lillasyster kommer ansvara för ett veganskt alternativ som vi ännu inte vet vad det är.

  • Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?
  • anne87
    Retrobohem skrev 2012-04-13 23:39:38 följande:
    Välkomstsnittar istället för förrätt, sen mammas älggryta, mylta till dessert och sen tårta. Bestman är kock :)
    låter smarrigt, vad är mylta?
    Cattis77 skrev 2012-04-14 16:29:37 följande:
    Till den mousserande välkomstdrinken kommer vi att bjuda på chokladdoppade jordgubbar från ett "våningskakfat" :) Hälften blir doppade i vit choklad och hälften i mörk.
    Det har jag inte ens haft en tanke på att man skulle ha något till det mousserande (vi ska ha det mellan vigsel och middagen, när folk ska mingla) bra idé!
  • anette83

    Vi kommer ha:

    Välkomstdrink med snittar som består utav:  lyxig skagen röra, snittar med lax och pepparrrot samt chokladdoppade jordgubbar.

    Förrätt: Lammrostbiff med marinerade småtomater, salladsskott, svarta oliver, parmesamcréme samt nybakad bröd.
    Varmrätt: Helstekt kalvinnerfilé med rödvinsky, mandelpotatispuré samt örtmarinerade grönsaker.
    Efterrätt: Osttallrik med 3 olika sorters ostar och tillbehör till detta.

    Sen kommer vi ha kaffe och tårta och nattamat senare på kvällen.

  • tweety

    så här ser våran meny ut

    förrätt: Gås leverpaté

    huvudrätt: skaldjurbuffé tillsammans med pajer, sallader och såser

    Osttallrik

    efterrätt buffé: tårtor, bullar, kakor mm

  • Jane

    Vi kommer bjuda på:


    Kall Förrätt: Aptitretare med massa ostar, skinka, salami, röror och sallad.


    Varm förrätt: ost- och skinkpirog

    Varmrätt: Stekt potatis, kokt ris, kyklickngfilé, ostpannbiff, nötkött, brunsås och primörer.

    Efterrätt: Chokladtårta, baklava.

    Sallad, frukt och jordnötter finns på bordet hela kvällen.


  • FelizLane

    När folket kommer från vigseln kommer det stå mini cupcakes fast i matigare form. Dom kommer inte vara söta utan mer som snittar fast cupcakes ;)

    Förrätt: Rödlökspannacotta med löjrom några räkor och någon slags brödbit.
    Varmrätt: Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och wiskeysås
    Efterätt: Pannkaka med grädde och jordgubsås smaksatt med lime och basilika.

    Tårta och kaffe

    Korv med bröd till vickning kanske lite ostar också. 

  • FelizLane
    FelizLane skrev 2012-04-17 09:58:13 följande:
    När folket kommer från vigseln kommer det stå mini cupcakes fast i matigare form. Dom kommer inte vara söta utan mer som snittar fast cupcakes ;)

    Förrätt: Rödlökspannacotta med löjrom några räkor och någon slags brödbit.
    Varmrätt: Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och wiskeysås
    Efterätt: Pannkaka med grädde och jordgubsås smaksatt med lime och basilika.

    Tårta och kaffe

    Korv med bröd till vickning kanske lite ostar också. 
    Vi kommer att äta ihjäl oss känns det som... ;(
  • MeaJ
    anne87 skrev 2012-04-16 14:44:42 följande:
    låter smarrigt, vad är mylta?
    Mylta: Hjortron sammanrörda med socker.
  • anne87
    FelizLane skrev 2012-04-17 09:59:19 följande:
    Vi kommer att äta ihjäl oss känns det som... ;(
    hellre det än att gästerna går hungriga :)
  • Cicci90
    Förrätt: toast skagen
    Huvudrätt: kallt: kycklingfilé, fläskfilé, potatissallad, kantarellpaj, sallad, fralla, fetaostkräm Varmt: potatisgratäng
    Efterrätt: hemmagjort ostkaka, glass, grädde, sylt, frukter
    Bröllopstårta, har dock inte bestämt hur den ska vara än.
  • Retrobohem
    MeaJ skrev 2012-04-17 10:08:17 följande:
    Mylta: Hjortron sammanrörda med socker.
    Fast med grädde också, typ vanligaste desserten här i Norge. Vi ska plocka bären själva, och sen serveras det i små glas med en tillhörande liten kaka. Bara för att få något sött efter maten. Sen dröjer det ett tag innan detär dags för tårtan!
  • durrasflikka

    Menyn vi funderat på är: Förrätt: Grekisk sallad med hjärtformat bröd (ev. vitlöksbröd). Varmrätt: Chili och vitlöksmarinerade kycklingfileér med potatiskaka (alt. potatisgratäng) och någon god sås. Efterrätt: Citronmarängpaj Tårta och kaffe


Svar på tråden Hur ser er bröllopsmeny ut?