Eimi147 skrev 2012-02-08 12:19:16 följande:
ok. vi kommer ha rätt enkelt men ändå fin dukning. och det kommer inte bli någon servering då det är buffémiddag.
jag tänkte att man kande ha rödvinsglas, vattenglas, drinkglas och kaffekopp med fat. det borde väl funka? gästerna får välja själv vad de vill dricka. kommer finnas, vitvin, rödvin, läsk o 2 sprit flaskor i lika sorter (inte bestämt vilka ännu) på varje bord. eller varje ö. ska testduka här hemma och se om det funkar..
men som chicita säger.. om man får välja själv vad man vill dricka kan man ju köra på ett vinglassort
Det blir jättebra.
aniaras tips ovan att ha lite extra glas vid dryckesbordet är bra också. Många vill ha vitt till förrätten och rött till varmrätten (även om det är i bufféformat) och då vill man gärna byta glas. Men det räcker nog med 25% - 50% extra glas.
Jag skulle inte ha ställt drycken direkt på borden eftersom att det tar stor plats och ser inte snyggt ut. Vattenkaraffer är en annan sak.
Gör ett eller två dryckesbord där ni ställer allt drickbart och låt gästerna gå och ta därifrån istället.
På så sätt minskar ni risken för fylla också.
Det är mycket enklare att fylla på glaset flera gånger om det står framför näsan än om man måste resa sig och hämta