• FinLisa

    Vad står det i program och festhäfte egentligen?

    Förutom själva inbjudan, visst brukar man ha något slags program i kyrkan och ett festhäfte? I kyrkan, vad står det i dessa? Vilka psalmer och ev. solosång eller? Har varit på ett par bröllop men minns inte! Festprogrammet, vad ska det stå där "kvällens meny.... och så dansar vi"??? Man skriver väl inte in talare?

  • Svar på tråden Vad står det i program och festhäfte egentligen?
  • Chicita

    I kyrkan (oavsett om du kallar det för program, vigselhäfte eller annat) så brukar det vara vigselordningen som är utskriven så alla kan hänga med i vad som händer. Samt psalmtexter och eventuellt texter till de låtar som spelas och dikter som läses...

    Det struntade vi i Flört
    Vigselordningen står i bibeln (som ju finns i kyrkan) och psalmerna står i psalmböckerna som man lånar där. Så det kändes onödigt för vår del...

    I vårt festhäfte hade vi kvällens meny. Lite info om vad som skulle ske (och vad som inte skulle ske - be inte att få dansa med bruden hon har ont i foten exempelvis). Vi hade också en ordfläta och ett bröllopsbingo, samt mittuppslaget hade lite roliga "regler" typ "om maten på tallriken tar slut - låna från vänster"
    Vi hade info om att man skulle kontakta toastmastern om man kom på att man ville hålla tal och på sista sidan så hade vi vårt "tack till"

Svar på tråden Vad står det i program och festhäfte egentligen?