• Anonym (arbetslös)

    Laga egen buffé, hjälp tack!

    Vi tänker ha ett mindre bröllop, ca 35 personer..
    Sitter och funderar över hur mycket det kommer att kosta
    om man fixar maten själv.. någon som har en idé?

    Tänker ha lite småplock, ägghalvor, rostbiff, kyckling, lax och något kött..
    till det sallader, ost, bröd..

    Tänkte fixa en tårtbuffé till det, går på cirka 800 om vi handlar på ica maxi..

    men just maten, tjänar man på att göra den själv? Tycker att det är omöjligt att försöka räkna på,
    någon som gjort buffématen själv och som kan hjälpa oss? :)

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Laga egen buffé, hjälp tack!
  • Guffi

    Vi gifter oss den 5 maj så jag har ingen bra koll på vad det landar på till slut, men vi ska också ha egen buffé. Det blir definitivt billigare än om vi beställer från nån cateringfirma.

    Där vi bor så ligger det på ca 150-200kr per person. Lite väl mycket.. Skulle tippa på att vi landar på max 100kr per person om vi lagar vår egen mat..

    Tårtan kommer vi beställa, men sen ska mamma hjälpa till att laga maten och vi ska baka vårt egna bröd :)

    Vi ska förresten också ha runt 35 gäster :)

  • Madelen867

    Vi gjorde eget till 20 personer. Det kostade 1400:- (utan dricka)


    Vi hade kycklingfilé, fläskfilé, potatissallad, pastasallad, vanlig sallad, coleslow, två kalla såser, två olika bröd, kex, ost och massa frukter. Det blev mer än hälften över, men det vet man ju inte innan.

  • Anonym (arbetslös)
    Madelen867 skrev 2011-10-04 18:15:25 följande:

    Vi gjorde eget till 20 personer. Det kostade 1400:- (utan dricka)


    Vi hade kycklingfilé, fläskfilé, potatissallad, pastasallad, vanlig sallad, coleslow, två kalla såser, två olika bröd, kex, ost och massa frukter. Det blev mer än hälften över, men det vet man ju inte innan.


    Intressant..
    Det betyder ju att vi i princip skulle kunna hamna på något liknande,
    bara att dubbla antalet gäster.. :P
    Guffi skrev 2011-10-04 18:09:42 följande:
    Vi gifter oss den 5 maj så jag har ingen bra koll på vad det landar på till slut, men vi ska också ha egen buffé. Det blir definitivt billigare än om vi beställer från nån cateringfirma.

    Där vi bor så ligger det på ca 150-200kr per person. Lite väl mycket.. Skulle tippa på att vi landar på max 100kr per person om vi lagar vår egen mat..

    Tårtan kommer vi beställa, men sen ska mamma hjälpa till att laga maten och vi ska baka vårt egna bröd :)

    Vi ska förresten också ha runt 35 gäster :)
    Ja, man kan ju hoppas det..
    fast det är så himla svårt att avgöra tycker jag,
    får klura vidare på det här :)
  • Anonym (Fixarn)

    Spännande!

    Vi tänkte oxå fixa med buffé själva.

    Vi har tänkt skåla i mousserande vin för omkring 60 kr /flaskan.
    I buffén ingår, gravad oxfilé, rostbiff, lax, räkor, sallader och såser och småplock som oliver och soltorkade tomater, bröd, ost, kex och frukter.
    Vi har beräknat 200g kött per person och utgått ifrån snittpriser på ica och citygross när vi räknat ut kostnaden.
    Vi har köpt vin och öl från tyskland (på nätet). Där räknade vi mycket högt och beställde 1liter vin per person. Ölen vet jag inte riktigt... vi köpte inte det dyraste man kan hitta, men inte heller det allra billigaste.
    Vi har hittat ett bageri som gör supergod tårta för 32kr biten så vi köper där.

    Vi tjänar massor på att göra själva. Vi blir omkring 80 personer. När vi har räknat så ser budgeten ut såhär i extremt grova drag. Det är med ordentligt överslag så att det täcker eventuella utsvävningar och annat.

    Dricka (vin, öl, läsk och skumpa)                                        10 000kr
    Mat (allt till buffén)                                                               6000kr
    Tårta (inkl ställning, lev. + kaffe)                                          4000kr

    Alltså lägger vi ut ca 20 000 för allt. Ev blir det nån tusenlapp till för chips och godis och grejer. I snitt blir det 250 kr per person och då får vi allt vi behöver under HELA kvällen. Hade vi valt att ha festen på nån restaurang så hade enbart varmrätten gått på samma summa. Dessutom gillar vi båda att stå i köket och fixa. Fast man lär väl va ett vrak när dagen väl kommer. ;)

  • LiveForever
    Anonym (Fixarn) skrev 2011-10-04 20:44:13 följande:
    Spännande!

    Vi tänkte oxå fixa med buffé själva.

    Vi har tänkt skåla i mousserande vin för omkring 60 kr /flaskan.
    I buffén ingår, gravad oxfilé, rostbiff, lax, räkor, sallader och såser och småplock som oliver och soltorkade tomater, bröd, ost, kex och frukter.
    Vi har beräknat 200g kött per person och utgått ifrån snittpriser på ica och citygross när vi räknat ut kostnaden.
    Vi har köpt vin och öl från tyskland (på nätet). Där räknade vi mycket högt och beställde 1liter vin per person. Ölen vet jag inte riktigt... vi köpte inte det dyraste man kan hitta, men inte heller det allra billigaste.
    Vi har hittat ett bageri som gör supergod tårta för 32kr biten så vi köper där.

    Vi tjänar massor på att göra själva. Vi blir omkring 80 personer. När vi har räknat så ser budgeten ut såhär i extremt grova drag. Det är med ordentligt överslag så att det täcker eventuella utsvävningar och annat.

    Dricka (vin, öl, läsk och skumpa)                                        10 000kr
    Mat (allt till buffén)                                                                6000kr
    Tårta (inkl ställning, lev. + kaffe)                                          4000kr

    Alltså lägger vi ut ca 20 000 för allt. Ev blir det nån tusenlapp till för chips och godis och grejer. I snitt blir det 250 kr per person och då får vi allt vi behöver under HELA kvällen. Hade vi valt att ha festen på nån restaurang så hade enbart varmrätten gått på samma summa. Dessutom gillar vi båda att stå i köket och fixa. Fast man lär väl va ett vrak när dagen väl kommer. ;)
    Er budget verkar ju jättebra, känns hoppfullt! Vi ska också ha buffé och känns som maten är den största budgetposten.... Ska ni laga all mat själva eller får ni hjälp...? 
Svar på tråden Laga egen buffé, hjälp tack!