Inlägg från: LiveForever |Visa alla inlägg
  • LiveForever

    Laga egen buffé, hjälp tack!

    Anonym (Fixarn) skrev 2011-10-04 20:44:13 följande:
    Spännande!

    Vi tänkte oxå fixa med buffé själva.

    Vi har tänkt skåla i mousserande vin för omkring 60 kr /flaskan.
    I buffén ingår, gravad oxfilé, rostbiff, lax, räkor, sallader och såser och småplock som oliver och soltorkade tomater, bröd, ost, kex och frukter.
    Vi har beräknat 200g kött per person och utgått ifrån snittpriser på ica och citygross när vi räknat ut kostnaden.
    Vi har köpt vin och öl från tyskland (på nätet). Där räknade vi mycket högt och beställde 1liter vin per person. Ölen vet jag inte riktigt... vi köpte inte det dyraste man kan hitta, men inte heller det allra billigaste.
    Vi har hittat ett bageri som gör supergod tårta för 32kr biten så vi köper där.

    Vi tjänar massor på att göra själva. Vi blir omkring 80 personer. När vi har räknat så ser budgeten ut såhär i extremt grova drag. Det är med ordentligt överslag så att det täcker eventuella utsvävningar och annat.

    Dricka (vin, öl, läsk och skumpa)                                        10 000kr
    Mat (allt till buffén)                                                                6000kr
    Tårta (inkl ställning, lev. + kaffe)                                          4000kr

    Alltså lägger vi ut ca 20 000 för allt. Ev blir det nån tusenlapp till för chips och godis och grejer. I snitt blir det 250 kr per person och då får vi allt vi behöver under HELA kvällen. Hade vi valt att ha festen på nån restaurang så hade enbart varmrätten gått på samma summa. Dessutom gillar vi båda att stå i köket och fixa. Fast man lär väl va ett vrak när dagen väl kommer. ;)
    Er budget verkar ju jättebra, känns hoppfullt! Vi ska också ha buffé och känns som maten är den största budgetposten.... Ska ni laga all mat själva eller får ni hjälp...? 
Svar på tråden Laga egen buffé, hjälp tack!