• Möhippa

    Jag ska ordna en möhippa

    Jag ska ordna en möhippa för min bästa kompis som ska gifta sig. Mitt problem är bara att jag har aldrig någonsin varit på varken något bröllop eller på någon möhippa, så jag vet helt enkelt inte hur det går till och vad som är kutym. Min första fråga är:

    Kan man bjuda kompisar till möhippan fast de inte är bjudna till själva bröllopet?  Eller ska man bara bjuda in såna som ska vara med på bröllopet till möhippan? Om jag förstått rätt kommer de mest att ha släktingar på bröllopet och eftersom det är en stor släkt så måste de begränsa antalet personer av ekonomiska skäl (förståeligt).

    Hur mycket är normalt att en möhippa kostar per person? Hon är ingen festprisse så jag har tänkt mig något i stil med en prova-på-kurs av något slag (alltså att man får göra någonting hantverksaktigt), sen kanske massage eller någon spabehandling och sen en middag. Hur mycket kan man begära att möhippegästerna ska lägga ut på detta? Speciellt med tanke på första frågan då eftersom de inte kommer att vara med på själva bröllopet. 

  • Svar på tråden Jag ska ordna en möhippa
  • Januaribruden

    De senaste möhiporna jag var på kostade 1000kr och 650 kr per person.
    Om de vännerna som inte är bjudna på bröllopet VILL vara med på möhippan så är väl det jättekul! Risk att bruden kanske får dåligt samvete för att hon inte kunnat bjuda dem, men om det inte är något märkvärdigt för de inblandade så borde det gå bra ju :)
    Jag tyckte möhipporna jag var på kostade för mycket. Oftast planerar de bästa vännerna och dem har inga problem med att lägga mycket pengar eftersom de är så nära. Men för övriga vänner så kan det svida med en summa över 500 kr. Hur många är studenter, föräldralediga? Eller har de flesta bra jobb med hög lön? Vill ni ha med många så hör runt vad de kan tänkas lägga innan du planerar aktiviteterna. (Du behöver ju inte fråga alla, hör med några stycken bara)
    Lycka till!


  • johanna suarez

    Hej hej
    Tror det är värt att fråga den blivande om vem hon vill ha på sin möhippa så inte hamnar i en kostig situation sen. Du kan ju fråga henne lite försiktigt om det.
    Tycker att ett normal pris för varje deltagare är max 500kr.

    Sen kan jag rekommendera eller tipsa om magdans prova på =)) håller själv i en del såna i skåne =))

    Lycka till

Svar på tråden Jag ska ordna en möhippa