• Å och D

    Annat bröllop har bokat allt boende....

    Hur gör ni med frakt av folk, vi gifter oss i Skanör den 13 augusti och har 10 rum till vår bokning. Nu skulle vi boka fler men då visar det sig att allt är bokat av ett annat bröllop samma dag.... skitkul. Så nu behöver jag boka andra rum  t ex i Malmö som ligger ca en halvtimmes väg från Skanör. Överlåter ni detta till era gärster eller bokar ni allt? Bra lösningar mottages tacksamt.

  • Svar på tråden Annat bröllop har bokat allt boende....
  • Gwennie

    Har tyvärr inga tips till dig. Vi har väldigt många resande från olika håll, men vi har valt att helt enkelt överlåta det hela till gästerna. Vi har bara gett förslag på var man KAN bo och det har inte varit någon som kommenterat det - de flesta verkar se det som en självklarhet att de fixar det själv.

  • shakynose

    Jag tror att de flesta både kan och vill ordna med boende själva! Det är trevligt om man kan ge tips och så, men vissa kanske tycker att det tom är roligare att bo i Malmö om de vill göra andra utflykter den helgen? Någon kanske kan låna sommarhus av en kollega, eller bo hos en släkting osv.

    Vi kommer eventuellt att abonnera ett ställe där det finns några rum för övernattning, men de kommer inte på långa vägar att räcka till alla gästerna så det blir först till kvarn som gäller. I så fall kommer vi skriva att det finns rum plus frukost för si o så mycket (rabatterat kraftigt såklart) men i begränsat antal, och om de vill ha tips eller hjälp med bokning av annat boende så är de välkomna att höra av sig så löser vi det. Typ.

  • Freakie

    Vi har överlåtit boende helt och hållet till våra gäster. De vet vart bröllopet kommer att hållas och sen är det helt upp till dom att välja ett boende som de tycker passar Vill de ha tips och råd så kan vi självklart ge det.

  • solros1

    kommer överlåta det till våra gäster... ville själv gärna få bestämma bra ställe sist. Den gången det var förbokat så blev det inte alls bra då det var flera inbokade på samma ställe o såna jag inte ville umgås med dagen efter... de var rent otrevliga!

  • SposaRoma

    Den här tråden hade ju jag kunnat skriva.
    Samma sak hände med mig, fast det var mina (värdelösa) bröllopsplanerares fel.

    (Skjut mig inte för att jag har dem, de var en "present" från mina svärföräldrar. Hittills har de dock bara gjrot livet svårare, inte lättare.)

    De hade bokat för få rum på fel datum på det hotellet som var närmast oss.
    Jag fick dock reda på det när mina gäster ringer till mig och säger att hotellet vi har rekommenderat "har fullt, vad ska vi göra" och jag bara Demon !? Indeed, helt fullt p g a ett annat bröllop. (Man hade ju kunnat tycka att någon hade kunnat tala om det för mig och inte bara nej men jaajaa, allt är fixat. Där får man för att man delegerar.)

    Jag letar nytt hotell till dem. Jag har valt att säga "vi rekommenderar" men också "det är härifrån bussen till bröllopet går", och alla vill faktiskt bo på samma ställe, så de även ser varandra. Sedan får ju folk bo vart de vill, men i mitt fall vill jag ge dem ett alternativ jag kan stå för att säga att de är bra, jag vet ju att de lägger ut pengar på resa och boende som det är, for mitt bröllop, så det minsta jag kan göra för dem är kolla upp ett fint ställe att bo på Glad 

  • shakynose

    Sposa Roma:
    Jo, om man har tillställningen i ett annat land så kan nog folk uppskatta mer att det är lite organiserat. Trist med så kassa planerare, spär ju litegranna på de fördomar man har... Hoppas att du hittar bra alternativ!

  • Amejuli

    Vi har valt att överlåta det åt gästerna då jag vet att många av  dem har både olika behov och olika stor plånbok. Vi har däremot tipsat om boende som ligger nära vigselplatsen.

  • Aniara4
    SposaRoma skrev 2011-04-25 23:08:15 följande:
    Den här tråden hade ju jag kunnat skriva.
    Samma sak hände med mig, fast det var mina (värdelösa) bröllopsplanerares fel.

    (Skjut mig inte för att jag har dem, de var en "present" från mina svärföräldrar. Hittills har de dock bara gjrot livet svårare, inte lättare.)

    De hade bokat för få rum på fel datum på det hotellet som var närmast oss.
    Jag hoppas svärföräldrarna får pengarna tillbaka när de gör ett sånt uselt jobb!!!
  • Chicita

    Att förboka ett  visst antal rum på ett hotell kan vara bra, men låt gästerna boka själva sen.
    Kom bara ihåg att tala om att det är begränsat antal förbokade rum och att det är först till kvarn som gäller.
    Anledningen att man förbokar är att man kan få ner priset om man bokar många rum på samma ställe och det gynnar ju gästerna i slutänden Solig

    Men det är inte din uppgift att ordna boende åt alla eller transport. Om man gör det så är det ett plus i kanten för gästerna. Men det är absolut inte tradition...

Svar på tråden Annat bröllop har bokat allt boende....