• Oniq

    Hur delar man med sig på bästa sätt?

    Jag och pojkvännen/sambon/min blivande man (svårt det här) har ju bestämt oss för ett lite udda tema.
    Nu när vi pysslat och påtat och grejjat med alla extrasaker som detta innebär så har vi båda insett att det här kanske är något man skulle dokumentera och/eller dela med sig av.

    MEN hur gör man?

    Tidningen - visst, men vi vill ju inte att reportaget ska handla om oss utan om glädjen i att engagera sig och hitta lösningar för ett temabröllop (har erfarenheter från sådana reportage och då slutar det bara med att det blir för inriktat på personen och inte på idéerna).

    Blogga - Kul, gör inte alla det? Dessutom så tar det ännu mer extratid att fixa i ordning en tillfällig blogg som sedan bara kommer ligga och damma.

    TV - Tjena.. aldrig att jag visar mig på tv ;)

    Någon som har någon bra idé om hur man kan göra?

    Temat är rollspel med massor av regelhäften, tabeller, tärningar, dekorationer och trivia för nördar. Inte ett tema som passar alla direkt, men det kan kanske vara inpirerande med lite nytänkande (?) inom bröllopskonceptet?

  • Svar på tråden Hur delar man med sig på bästa sätt?
  • Aleta

    Vad roligt att ni kör på detta tema, jag minns att du skrev om att ni hade planer på det tidigare.

    Ni skulle kunna skriva något på http://offbeatbride.com/about eller något annat liknande ställe dit man letar sig när man vill ha lite ovanliga idéer.

    (Blir det en sådan här tårta?)  

  • pumiz

    Ni kanske skulle rikta in er på att sprida det till den målgrupp som skulle uppskatta det? Kanske kontakta Sverok eller annan lämplig organisation / förening som skulle vilja skriva om det? Då skulle de kanske fokusera mer på idéerna och själva temat än personen eftersom deras medlemmar och läsare skulle vilja läsa om just temat och vad ni har gjort? :)

  • 1995 11 17

    Jag förstår att det tar tid att lägga upp det i en blogg men jag tror nog ändå det är en av dem bästa alternativen, behöver ju inte vara nåt avanccerat, mest att ni lägger in bilder och skriver en liten rad under nån av dem. Och att sen bloggen ligger kvar gör ju inget, det är ju så tidlöst så det finns säkert folk i många år framöver som tycker det är intressant att titta på.

  • Äppelkärna
    "Tidningen - visst, men vi vill ju inte att reportaget ska handla om oss utan om glädjen i att engagera sig och hitta lösningar för ett temabröllop (har erfarenheter från sådana reportage och då slutar det bara med att det blir för inriktat på personen och inte på idéerna).

    Blogga - Kul, gör inte alla det? Dessutom så tar det ännu mer extratid att fixa i ordning en tillfällig blogg som sedan bara kommer ligga och damma."

    Jag skulle slagit ihop alternativen här, även om du nu inte är vrålpepp på dina egna förslag Flört

    Kontakta bröllopsmagasin och/eller andra tidningar du tror har en läsarkrets som skulle vara intresserade. Föreslå att de gör ett reportage/reportageserie där de fokuserar mer på tematänk och lösningar än på brudparen som ställer upp och berättar om sina egna temabröllop. Säg att du/ni skulle kunna tänka er att dela med er av er erfarenhet och alla superba lösningar ni kommit fram till om de kan fokusera just mer på detta än er. Sedan kommer självklart ett tidningsreportage behöva skildra er som brudpar och säkert får ni ställa upp på någon bild, men då med kompromissen att de också fotar friskt av alla detaljer ni fixat med. Ta under intervjun upp att det är svårt att finna något forum som behandlar just temabröllop bra och nämn då att du/ni har en nyskapad blogg där du/ni hoppas kunna skapa en mötesplats för alla intresserade av just temabröllop. Se till att adressen till bloggen publiceras i texten eller i en bildtext.
    Alltså behöver du med mitt förslag fixa en blogg, men kanske kan du uppbåda mer entusiasm inför att skapa en snygg och informativ sida om du vet att den kommer kunna spridas och få många besökare, som förhoppningsvis inspireras att dela med sig av sin frågor, svar och lösningar där. Sina egna temabröllop...
  • Oniq

    Nja.. lutar nog mer åt att inte göra något alls då tror jag.

    Jag har som sagt var provat på ovanstående tidigare i ett annat sammanhang och då nämndes bara själva hemsidan i förbifarten som 'X har samlat på en hemsida' -utan länk...

    ..och helt från det blå så inleddes hela artikeln med vad min son heter och en förvrängd historia om varför han är döpt så.

    (artikeln handlade om halloween)

  • 1995 11 17

    Väldigt trist när det inte blir som man vill och har tänkt sig!!


    Men jag blev väldigt nyfiken på vad din son heter och varför Glad
    Om du inte vill skriva det här kan du kanske skicka mig ett mail istället, jag tycker det är väldigt kul med namn och betydelser. Jag ska inte knycka namnet, jag har redan 3 barn och ska inte ha fler!!

  • Chicita

    Du har ju delat med dig en del här...

    Men i allt pyssel och alla trådar med upprörda känslor över nya och gamla traditioner och "får man det" eller "ska man så"  så har jag börjat fila lite på en bok om temafester och temabröllop...
    Du kanske vill vara med och samskriva?
    Vi bor ju inte långt ifrån varanda, och du är mycket duktigare på pysslandet än vad jag är. Men med gemensamma krafter kanske vi kan få till nåt...

    Vi kan väl i så fall höras mer via mailen om du nappar på idéen Glad 

Svar på tråden Hur delar man med sig på bästa sätt?