Buffé eller 3 rätters? Göra själv eller catering?
Just nu är jag så förvirrad!
Vi har från början tänkt ha Italiensk buffé på vårt bröllop men med dessert som ska serveras och sedan bröllopsmuffins. Vi vill hålla kostnaderna nere så då tänkte vi att det skulle passa och att det var lätt att ordna själva med våra familjers hjälp. Men så började jag tänka på att buffé kanske är rörigt och tråkigt och inte alls känns bröllopsfint. (Vi har planerat 60 gäster)
Ursprungsidén:
Buffé med kallskuret och ostar från Italien, pastasallad, risonirisotto, vegetarisk lasagne (varm), foccaciabröd, sallad med mozzarella och tomat, oliver m.m.
Ny idé:
Förrätt- Antipasti med kallskuret och ostar från Italien, oliver och soltorkad tomat m.m. Lätt att göra själva, bara att lägga upp. Tallrikarna kanske kan stå framme på bordet när gästerna kommer?
Varmrätt- Canneloni. Pasta rullar med fyllning av tex. ricottaost och spenat. Lätt att förbereda på morgonen eller kvällen innan (av våra föräldrar då såklart), värms bara på i ugn. Och lätt att göra till många. Serveras med smarrig sallad.
Gästerna ska också ha en liten brödtallrik med hembakt foccacia bröd och smör eller liknande.
Dessert- samma som vi tänkt innan, chokladmousse med färska hallon.
Är detta för mycket att fixa själva med hjälp av våra föräldrar? Är det värt 10000 extra att ta catering? (Räknar att detta kanske går på 6000 kr medans catering går på minst 15000)
En sak är iaf säker, vi vill ha italienskt tema.
Jag är mycket tacksam för kommentarer av alla dess slag
Mvh Åsa