• pepparmön

    Bästa hippan?

    Tänkte höra om någon som ordnat en möhippa/fått en möhippa ordnad åt sig som har tips om do´s and dont´s. I sommar ska en av mina äldsta vänenr gifta sig. Vi har känt varandra i över 15 år. Den stora äran att ordna möhippan har fallit på min lott. Något som jag är jätteglad över. Jag vill ordna världens bästa dag åt min vän. Jag har en ganska bra uppfattning om vad hon gillar, men vi är inte så lika. Hon är ganska familjevärderings konservativ och jag är lite mer otraditionell. Många av hennes vänner är gifta, medans jag inte gått på bröllop sen min mamma och pappa gifte sig. Vad ska jag tänka på?
    Vänligaste hälsning Kyss

  • Svar på tråden Bästa hippan?
  • Aniara4

    Börja med att samla ihop så många som möjligt att de andra tjejerna så att ni kan spåna tillsammans, och även komma överens om kostnader. Hitta inte på en massa tokdyra saker om du inte vet att ALLA har jättebra ekonomi och gärna lägger så mycket pengar. Bruden kommer inte att bli glad åt en möhippa där bara två personer dyker upp för att resten inte hade råd.

    Skippa alla förnedringsinslag. Jag tycker iofs man kan sätta en brudslöja (lämpligen från någon leksaksaffär) på bruden, men inte spöka ut henne så att hon känner sig obekväm och definitivt inte tvinga henne att sälja kyssar eller liknande.

    Utgå från bruden och vad ni tror hon skulle tycka vara roligt, men allra helst något hon inte gjort men ni tror hon skulle vilja prova.

    Glasblåsning på Skansen är en jätterolig grej! Det kan visserligen kännas lite pinsamt för bruden att stå där och försöka (det är inte lätt!) medan alla turister sitter och tittar och förväntar sig att få se på proffsen, men för en brud som bryr sig mer om att testa nåt roligt än om andra kanske tittar på henne är det toppen. Jag var på en möhippa där bruden fick tillverka två glas, som någon sedan hämtade ut när de var färdigstelnade och härdade (man får inte med sig dem på en gång) och smög in och dukade med på bröllopsmiddagen där de beundrades av alla.

    Och som sagt, planera inte in för många grejer så det blir en massa flängande hit och dit, hellre långa pauser där man kan sitta och äta, dricka och flamsa lite.

  • prinsessanogrodan

    Jag håller med Aniara4: inga förnedringsgrejer. Usch, jag skulle verkligen avsky allt sånt om det var jag som var bruden. Det finns en hel del som jag verkligen inte vill bli utsatt för......Om nån vill ordna hippa för mig så är det: inga uppgifter/uppdrag som bruden ska utföra, ingen utklädning,inget sälja kyssar på stan eller liknande, inget sexparty, inget supa-bruden-under-bordet, inget tvinga bruden att svara på intima frågor om samlivet, ingen tramsig krokilektion, inget tjat om att jag måste göra vissa saker.....Jag skulle helt ärligt börja gråta och åka hem om jag blev tvingad till nåt jag inte vill göra. Var och en av grejerna i ovanstående uppräkning skulle få mig att börja gråta och åka hem.....

  • linalus01

    hipaspecialisten.se finns massa olika idéer och en guide man kan ladda ner så man inte glömmer något (budget, gäster, vem som gör vad etc). Funkade perfekt för mig!Kyss

  • flowerlowa

    jag var på en möhippa i höstas och den var riktigt avslappnad och trevlig!!
    vi började med att överraska bruden på ett fik. Hennes två barndomsvänner, som höll i trådarna för hippan hade lurat i bruden att det bara skulle bli dem 3 och de skulle ha en hel helg och umgås. de två vännerna har flyttat från stan, så bruden blev överraskad bara av själva grejjen att de dök upp sent på fredagskvällen. De lurade i henna att de ville till gekås, för de inte varit där på så länge, och att de bara skulle ta en snabb frukost på cafét innand e åkte.. och där satt vi andra och väntade.. Hennes min var oslagbar! hon hade verkligen ingen aning!!!

    vi åt frukost och sen gick vi vidare till en stor sporthall i stan där vi mötte upp en dansinstruktör. Så hade vi väl 1,5 timme salsa med honom, skitkul!!

    sen vidare till en pizzeria för lunch, där fick bruden baka sin egna pizza som hon sen åt såklart. Efter en lugn lunch med massa småprat gick vi till systemet där bruden fick i uppdrag att välja ut viner för 500:- som hon skulle hålla i en vinprovning med för oss andra. Bruden har jobbat på systembolaget, så det var lite hennes grej!

    Sedan åkte vi till stranden och köpte varsin glass/kaffe och bara pratade och hade trevligt innan vi åkte vidare till nästa happening i en skolgympasal. KROKI! skitkul... Bruden har läst kroki-kurser så hon kände sej nog rätt så bekväm i situationen. Det kom en kille i vår 25-års åldern, som satte sej naken på en plint med en ros. Vi alla satt utplacerade i en ring runt om honom, så vi hade alla olika synvinklar, var och en fick bestämma en pose som han skulle inta i ett par minuter.  sedan fick bruden gå runt bland alla och välja en teckning från var och en, så hon fick ett litet galleri som minne...

    efter krokin åkte vi till brudens lägenhet där vi hjälptes åt med lite behandlingar på henne, nån fixade naglarna, nån sminkade, nån gjorde håret etc. vi lekte lite lekar och bruden hade vinprovning. senare var det middag på en restaurang. Verkligen en supertrevlig dag!!!

    något jag tyckte var skitbra var att dagen liksom var indelade i 2 delar, så att alla deltagare kunde välja på att vara med på dagen, eller bara på kvällen, eller osm jag hela dagen... och de två tjejjerna som höll i det räknade ut vad man skulle betala beroende på vad man deltog i. riktigt bra, och allt blev väldigt rättvist! Jasg tycker också det är bra att man kan välja hur mycket man vill vara med, det är alltid nån som har småbarn eller annat man måste hem till av någon anledning..

    Jag ska vara brudtärna i juni, och vi 3 tärnor ska nu börja planera brudens möhippa, ska bli skitkul!!!

  • moonlightgirl

    Detta tycker jag var en jätte bra tråd. Jag och en kompis ska fixa möhippan till en gemensam kompis. Här kan vi få massa bra tips.  =)

  • Lindahl

    Hade ingen "riktigt" möhippa pga brist på tid, pengar och engagemang från vissa i min närhet, däremot drog miona kollegor iväg med mig till The Studio uppe i Turning Torso där jag fick vara modell för en kväll...

    Och nu i måndags hade jag fått order om att ta semester från jobbet, så kom svägerskan och bästa kompisen hem till mig på frukost, sen blev det spa-dag som avslutades med en mysig middag på kvällen...

  • Chicita

    När jag var brudtärna så ville tjejen som gifte sig ha en "förnedringshippa". Hon pratade sig varm om alla såna hon varit på och att det "hörde till" osv.
    Men det är inte min grej riktigt och i slutänden blev det bara hon, jag och en tjejkompis till. Ingen annan kunde komma av hennes vänner...

    Så jag hade gjort en vit t-shirt med paljetter och ritat figurer och skrivit "sista natten i frihet" och massa såna klyschor eftersom hon ville ha det så...
    Sen fick hon en barntiara i plast med tillhörande slöja. Och så satte vi oss på gräsmattan utanför den tredje tjejen där vi dukat upp ett bord med massa god mat.
    Vad bruden inte visste var att ölöppnaren stönade högt och orgasmiskt när hon öppnade ölen...

    Hon fick också ett halsband med ett snapsglas, där snodden är fäst vid botten av glaset. Så om det fylls på så behöver man dricka upp (eller hälla ur då, men det föll aldrig den här tjejen in).

    Eftersom vi var utanför hennes gamla dagis där hon och den tredje tjejen gått när dom var små, så fick hon måla 3 bilder med fingerfärg, hon fick hoppa hage och hopprep och lite andra barnlekar. "bara för att se om hon hade barnasinnet kvar"...
    Sen gick vi ner på stan och in på en pubb. Där vi resten av kvällen satt och snackade lite strunt bara.

    Även om hon sa att hon ville ha en sån där "gå runt på stan med gardin på huvudet och sälja pussar eller slanggurkor-hippa" så kändes det inte som något hon skulle kunna minnas med glädje när vi nu bara var 2 som kunde vara med. Vi hade ju lika gärna kunnat skicka iväg henne själv i så fall kändes det som.
    Så det blev lite lagom med pinsamheter och sen en kväll i goda vänners lag...

    Det viktigaste med möhippan är ju att man lyssnar på bruden. Hur är hon som person?
    Skulle hon vilja ha en sån där förnedringshippa eller är hon mer en spa-tjej?
    Är hon hurtig och vill GÖRA saker (rida, paddla kajak, dansa mm) eller är hon en shoppingtjej?
    Är hon en modemedveten shoppingtjej så kanske en bokning av "modell för en dag" skulle kunna vara något. Då får hon ju dessutom fina bilder med sig.
    Är hon sportig - kör nån fysisk aktivitet eller två och sen kanske en god middag med vin och lite prat...
    Är hon familjetypen, hon kanske redan har barn... - en avkopplande spa-dag är guld värd för en sliten småbarnsförälder... Och man behöver inte åka någonstans. Man kan göra det hemma hos någon. Hjälpa varandra med behandlingarna helt enkelt...

    Lås dig inte fast i "hur en hippa ska vara". Utan fokusera på en dag där din vän är i centrum och gör saker som HON skulle ha valt om hon fick välja fritt

  • Aleta

    Precis som Aniara4 skriver så är det en bra idé att samla ihop de som vill vara med och spåna inför möhippan.
    Traditionellt sett är det något som vännerna ordnar tillsammans. Tärnans roll kan vara att styra upp det hela och se till att det blir av.

    Jag har varit med om väldigt många möhippor och de brukar gå till så här:
    Man luskar ut vilka som är bjudna på bröllopet genom den blivande brudgummen.
    Alla mailas och tillfrågas om de vill vara med och fixa möhippan eller om de bara vill komma dit och vara med.
    En del kanske bara kan vara med halva dagen, då brukar deras kostnad bli deraas egna under den tiden + hälften av vad de andra betalar för bruden.

    Efter det så blir det mailkonversationer och möten där man försöker hitta ett datum där så många som möjligt kan vara med och dessutom kommer alla som har idéer in med dem och även vad de kan bidra med.
    Någon känner en magdansös. En barndomskompis minns att hon alltid pratade om att köra rally. Någon har roliga kläder som passar till en av aktiviteterna, osv. osv. Man sparar både jobb och pengar på att hjälpas åt.

    Många saker kan vara roliga utan att kost speciellt mycket, här är ett exempel på flera aktiviteter som inte kostade mer än någon hundralapp. (Det är från olika möhippor, alla aktiviteter har haft någon slags anknytning till bruden.
    Byta olja på en bil på en bilverkstad.
    Sy ett par kalsonger till sin man utanför en sybehörsaffär (det var vackert väder, annars hade hon suttit i skyltfönstret. De ställde upp med symaskin och hon handlade tyg för en hundring där.)
    Vara med om förberedelserna inför kvällen i köket på en lyxrestaurang.
    Gå upp och sjunga en låt med ett dansband på ett dansställe (krävde givetvis förberedelser som att träna in sången under dagen).
    Tillaga sniglar från grunden (dvs börja med levande sniglar) det tar hela dagen, fast kräver bara punktinsatser, så mellan allt annat kunde hon få byta spad på sniglarna eller så. (Ja, den bruden var kinkik med maten... )
    Picknick med crocket.
    Militär hinderbana, komplett med skrikande befäl (som var någons kompis).
    Skattjakt, en främling ringer på dörren på morgonen med ett brev med anvisningar som leder bruden till nya ställen. Vi hade bl a: Gå till korvkiosken och visa detta brev. Där fick hon en ros som hon skulle ge till någon i en lampbutik. Där fick hon byta den mot en glödlampa och anvisningar till en second hand butik. Där fick hon byta glödlampan mot en hatt (som hon fick välja själv bland några, vi hade redan betalat.) Tillslut fick hon en rebus som ledde henne till oss. (Viktigt att ha ett nödnummer hon kan ringa om hon går vilse!)
    Alla sov över på ett höloft efter dagen (någon av tjejerna hade gård).
    Som sagt, när alla bidrar med vad de har kan men få ihop mycket kul!

    Ett tips är att inte satsa allt krut på dyra aktiviteter. Välj kanske en dyr aktivitet och gör flera andra små grejer som passar bruden.

    Det kan även vara så att man har någon aktivitet där andra som inte är bjudna på bröllopet är med. Så var det på min egen möhippa. På kvällen så dök det upp massor med kompisar och det blev en stor middag (kockarna var flertalet herrar i bekantskapskretsen).

    Som lite ansvarig är det bra om du är tydlig med det ekonomiska, att alla delar på brudens kostnad och även sätter ett tak som känns OK för alla.

     Lycka till!
    Det är jättekul att ordna en möhippa och det är ett bra sätt att lära känna de andra som ska på bröllopet.

  • L8PR
    Aleta skrev 2011-03-06 08:29:02 följande:
    Precis som Aniara4 skriver så är det en bra idé att samla ihop de som vill vara med och spåna inför möhippan.
    Traditionellt sett är det något som vännerna ordnar tillsammans. Tärnans roll kan vara att styra upp det hela och se till att det blir av.

    Jag har varit med om väldigt många möhippor och de brukar gå till så här:
    Man luskar ut vilka som är bjudna på bröllopet genom den blivande brudgummen.
    Alla mailas och tillfrågas om de vill vara med och fixa möhippan eller om de bara vill komma dit och vara med.
    En del kanske bara kan vara med halva dagen, då brukar deras kostnad bli deraas egna under den tiden + hälften av vad de andra betalar för bruden.

    Efter det så blir det mailkonversationer och möten där man försöker hitta ett datum där så många som möjligt kan vara med och dessutom kommer alla som har idéer in med dem och även vad de kan bidra med.
    Någon känner en magdansös. En barndomskompis minns att hon alltid pratade om att köra rally. Någon har roliga kläder som passar till en av aktiviteterna, osv. osv. Man sparar både jobb och pengar på att hjälpas åt.

    Många saker kan vara roliga utan att kost speciellt mycket, här är ett exempel på flera aktiviteter som inte kostade mer än någon hundralapp. (Det är från olika möhippor, alla aktiviteter har haft någon slags anknytning till bruden.
    Byta olja på en bil på en bilverkstad.
    Sy ett par kalsonger till sin man utanför en sybehörsaffär (det var vackert väder, annars hade hon suttit i skyltfönstret. De ställde upp med symaskin och hon handlade tyg för en hundring där.)
    Vara med om förberedelserna inför kvällen i köket på en lyxrestaurang.
    Gå upp och sjunga en låt med ett dansband på ett dansställe (krävde givetvis förberedelser som att träna in sången under dagen).
    Tillaga sniglar från grunden (dvs börja med levande sniglar) det tar hela dagen, fast kräver bara punktinsatser, så mellan allt annat kunde hon få byta spad på sniglarna eller så. (Ja, den bruden var kinkik med maten... )
    Picknick med crocket.
    Militär hinderbana, komplett med skrikande befäl (som var någons kompis).
    Skattjakt, en främling ringer på dörren på morgonen med ett brev med anvisningar som leder bruden till nya ställen. Vi hade bl a: Gå till korvkiosken och visa detta brev. Där fick hon en ros som hon skulle ge till någon i en lampbutik. Där fick hon byta den mot en glödlampa och anvisningar till en second hand butik. Där fick hon byta glödlampan mot en hatt (som hon fick välja själv bland några, vi hade redan betalat.) Tillslut fick hon en rebus som ledde henne till oss. (Viktigt att ha ett nödnummer hon kan ringa om hon går vilse!)
    Alla sov över på ett höloft efter dagen (någon av tjejerna hade gård).
    Som sagt, när alla bidrar med vad de har kan men få ihop mycket kul!

    Ett tips är att inte satsa allt krut på dyra aktiviteter. Välj kanske en dyr aktivitet och gör flera andra små grejer som passar bruden.

    Det kan även vara så att man har någon aktivitet där andra som inte är bjudna på bröllopet är med. Så var det på min egen möhippa. På kvällen så dök det upp massor med kompisar och det blev en stor middag (kockarna var flertalet herrar i bekantskapskretsen).

    Som lite ansvarig är det bra om du är tydlig med det ekonomiska, att alla delar på brudens kostnad och även sätter ett tak som känns OK för alla.

     Lycka till!
    Det är jättekul att ordna en möhippa och det är ett bra sätt att lära känna de andra som ska på bröllopet.
    Bästa jag har läst på länge
  • Salat
    carita01 skrev 2011-01-30 11:18:47 följande:

    Jag vill verkligen rekommendera den som planerar möhippa att måla en bröllopsservis på keramikstudion The Creativity House i Stockholm. Ni kan använda den som riktig servis sedan och ni kan måla vilka motiv ni vill. Jag och 15 andra tjejer(+ några manliga respektive) var på The Creativity House på Fridhemsplan i Stockholm på min möhippa. Man kan gå dit och måla på keramik med speciella färger och så bränner de i keramikugn sedan. Det blir skitsnyggt och så håller grejerna!! Alla som var med målade en var sin del av servisen som blev en present till oss brudparet - jätteskoj!!! Jag målade en kopp nedan som jag lyckades göra riktigt snygg enligt min man :0). Kolla själv på keramikstudions webb hur det funkar: www.thecreativityhouse.se


    wow, snygg!! Talang
  • Aleta
    L8PR skrev 2011-03-06 09:57:25 följande:
    Bästa jag har läst på länge
    Tack! 
    Förutom en miljard stavfel då förstås!

    Jag måste dela med mig av den bästa kidnappningen någonsin, jag har redan skrivit det för länge sedan, men här kommer den igen.
    Från en svensexa, men det spelar ju ingen roll:

    Den blivande brudgummens chef kontaktas och är med på det hela.
    Killen blir ombedd att hålla ett jobbrelaterat föredrag på en stor konferens/mässa på en lördag. OBS! konferensen/mässan fanns på riktigt.
    Han får ett tryckt program där hans föreläsning med sal och allt finns med och även en kontaktperson han kan ringa med frågor (någons kompis).
    Man bokar en sal till honom och samlar ihop ett gäng kompisar som han inte känner som publik.
    En videokamera riggas diskret upp i ett hörn.
    Skyltar sätts upp som liknar de riktiga och hänvisar till hans föreläsning.
    När föreläsningen börjar så är allt normalt, men allteftersom så är publiken lite besvärlig. Mobiltelefoner, SMS, konstiga, svåra frågor osv. osv.
    Plötsligt rusar svensexegänget in för att "kidnappa" honom. Han blir jättestressad: "Inte nu! Ni måste vänta, det här är viktigt!" Det tog en bra stund och hjälp från "publiken" innan han insåg hur lurad han hade blivit!

    Och några till:

    Ett annat gäng gjorde så här:
    Sambon tog ut killens körkort ur plånboken utan att han märkte det.
    Han åker iväg med bilen på ett ärende (som tjejen ordnat), men kommer bara ett kvarter innan det är poliskontroll (riktiga poliser, säkert någons bekanta). 
    Inget körkort!
    Bistra poliser går med på att följa honom hem så att han får visa körkortet för att slippa böter.
    När han öppnar dörren så är hela gänget där!

    En annan som var på en arbetsdag, då hade tjejen stigit upp på natten och ordnat så att allt skulle strula _ en riktigt dålig morgon. Toapapperet nästan slut, bara en ruta kvar, gömt de nya rullarna. Riggat flingpaketet så att det ramlade ut och välte när man öppnade skåpet. Litet hål i kaffepaketet så att det rann ut när man lyfte på det. Ja, ni fattar, en riktig skitmorgon! Sedan fortsatte det en stund till på jobbet med hjälp av arbetskamraterna innan hela gänget rumlade in och räddade dagen.

     Att hitta på finurliga kidnappningar är jättekul!
  • Aniara4

    Vi skulle kidnappa en brud som just då var svår att få att gå hemifrån, så det krävde lite finess. Det började med att blivande maken planerade in att de skulle göra nåt roligt tillsammans, för att det var så länge sen (de hade en bäbis), och fick henne att se fram emot det. Innan de skulle iväg kom en kompis hem till henne för att fixa nåt med klänningen, så att kompisen råkade vara där när hans mamma (införstådd) ringde och behövde hjälp akut.  Ska inte gå in på detaljer, men det var en verklig potentiell katastrof som bara han kunde hjälpa henne med, relaterat till hennes företag. Den blivande bruden blev naturligtvis sjukt besviken, samtidigt som hon inte kunde kräva att han skulle stanna kvar.

    Kompisen föreslog då att hon skulle följa med henne, hon skulle träffa några andra (som bruden kände) i Rosendals trädgård och ha picnic, så de kunde ju ta med sig barnen och låta dem springa runt där. Bruden svarade, som planerat att "ja, jag tänker då verkligen inte sitta här hemma ensam och vänta!" och följde med.

    När de kom fram var det förstås en massa tjejer som satt på picnicfilten, och sen dök blivande maken upp ur en buske och sa att han behövde visst inte åka till sin mamma ändå, så han kunde ta bäbisen (som var stor nog att äta mat på dagarna då).

    Hon var inte lätt att lura, men det gick!

  • MrsT2011
    pepparmön skrev 2011-01-02 15:09:56 följande:
    Tack så mycket ni båda för tipsen! Hoodilady,  familjevärderingskonservativ är såklart en lite luddig formulering. Men bland annat finns det en könsuppdelning på möhippan/svensexan. Alla brudens vänner ska inte vara med på hippan, utan bara de som är kvinnor- och de kvinnor som finns från brudgummens sida. Detta betyder ju att alla inte kommer känna bruden lika väl och att jag då måste tänka på att alla ska känna sig välkomna och bekväma. + att de komemr vara personer från brudgummens familj, så det kanske är kul att på något sätt plocka in sidor från brudgummen i själva hippa. Bra tips med mat, vatten och alkohol. Har tänkt på det också att det måste finnas lite pauser och lite återhämtning.MaddeÅMats, just det där med budget har jag tänkt på, hur mycket är rimligt att tänka att varje person ska betala? Beror ju så kalrt på hur stor budget personer har, så svårt kanske att ge ett svar på den frågan. Men jag tänker lite att de vuxna som är med har större ekonomiskt utrymme än till exempel de som just slutat gymnasiet. Hur ska man tänka då så att det blir rättvist? Jag lägger gärna lite mer som annordnare av det hela, typ fixar mat och dricka men kanske att folk betalar själva för aktiviteter man gör och att alla lägger ihop till bruden? Vad är det brukliga i den ekonomiska biten?
    Jag håller med om alla fantastiska förslag som framkommit i denna tråd, men jag har två egna kommentarer till ditt inlägg:

    - Tänk på att när folk har väldigt olika relation till bruden blir momentet "en liten minnessak från varje person" inte särskilt lyckat. Hennes nära vänner hittar på en massa kul prylar och berättar långa anekdoter om tågluffar och liknande, medan hennes mans kompis fru bara känner sig obekväm och tycker att hennes lilla grej är opersonlig och tagen ur luften. Välj hellre andra lekar, som en tipsrad med frågor som bruden själv får besvara eller liknande. Dumt att lägga fokus på gästerna.

    - Budgeten ska passa alla, dvs alla ska ha råd att lägga den föreslagna summan. Man kan inte låta de som tjänar 25 tusen betala mer än de som lever på CSN. Satsa på billiga aktiviteter som kallbadhus med bastu, strip aerobic eller bowling. Låter som ett jättebra förslag att erbjuda sig att fixa mat och dricka. Hemmamiddag är både billigare och roligare än middag på en krog. Hur stor budget man ska ha varierar jättemycket, skriv en summa i maillistan till gästerna och be om deras reaktioner. Jag var så nöjd att vi fick ihop min kompis hippa för 600 kr per person med allt inräknat, dvs aktiviteter hela dagen samt mat och dryck för både oss själva och för henne. Ändå fanns det några som klagade på att det var dyrt! Helt obegripligt för mig, men alla är olika.
  • Aniara4

    Frågesport för bruden med frågor om brudgummen (som han har fått ge facit till innan) kan vara kul.

  • martintherese

    Min hippa var perfekt för mig!

    Det började med att tjejgänget kom instormande i mitt kök en förmiddag, de hade med sig symaskin och en massa "snygga tyger" Jag fick sy mig en egen supersnygg klänning (jag är verkligen dålig på att sy så där träffade de rätt)! efter det åkte vi bil och jag hade ögonbindel.

    Vi åkte till ett köpcentrum (gav mina bästa tjejer en mördande blick) Fick ett plakat på mig, väldigt tjusigt i rosa papp och svarta sidenband som axelband, sen skulle jag fråga lite folk vem de trodde att jag skulle gifta mig med. Killarna var på baksidan av plakatet så jag såg inte vilka de hade att välja mellan (Visade sig senare vara ett hopplock av tjejernas killar, vänner mm). Är ganska framåt och tyckte inte det va så farligt ändå, behövde ju inte skämma ut mig att sälja kyssar eller nått sånt dumt! Tyckte det var lite lagom skämmigt sådär!

    Sen åt vi lunch och sen va det dags för bil och ögonbindel igen. När vi kom fram stog jag i ett vackert äldre hus där vi skulle vara resten av kvällen!! Och det bästa av allt, i nedervåningen var det ett SPA som vi hade alldeles för oss själva!! Där huserade vi hela eftermiddagen och jag fick en chokladinpackning! Vi drack champagne i bubbelpoolen fnissade och snackade skit. Sen gick vi upp i lägenheten på övervåningen och bytte om till festkläder. Tjejerna hade ordnat massa god plockmat och vin! Blev en mysig middag som följdes med singstar, snack och massa skratt till morgonen därpå, nästan alla sov över och det var såååååå mysigt och roligt!! har underbara vänner!!

    Håller på att planera en möhippa för bästa vännen nu, hon är lite mer blyg och lugn så det blir en mer avancerad kidnappning och så kommer vi nog hyra ett liknande ställe med lägenhet och SPA!

  • hoodilady
    martintherese skrev 2011-04-13 14:57:38 följande:
    Min hippa var perfekt för mig!

    Det började med att tjejgänget kom instormande i mitt kök en förmiddag, de hade med sig symaskin och en massa "snygga tyger" Jag fick sy mig en egen supersnygg klänning (jag är verkligen dålig på att sy så där träffade de rätt)! efter det åkte vi bil och jag hade ögonbindel.

    Vi åkte till ett köpcentrum (gav mina bästa tjejer en mördande blick) Fick ett plakat på mig, väldigt tjusigt i rosa papp och svarta sidenband som axelband, sen skulle jag fråga lite folk vem de trodde att jag skulle gifta mig med. Killarna var på baksidan av plakatet så jag såg inte vilka de hade att välja mellan (Visade sig senare vara ett hopplock av tjejernas killar, vänner mm). Är ganska framåt och tyckte inte det va så farligt ändå, behövde ju inte skämma ut mig att sälja kyssar eller nått sånt dumt! Tyckte det var lite lagom skämmigt sådär!

    Sen åt vi lunch och sen va det dags för bil och ögonbindel igen. När vi kom fram stog jag i ett vackert äldre hus där vi skulle vara resten av kvällen!! Och det bästa av allt, i nedervåningen var det ett SPA som vi hade alldeles för oss själva!! Där huserade vi hela eftermiddagen och jag fick en chokladinpackning! Vi drack champagne i bubbelpoolen fnissade och snackade skit. Sen gick vi upp i lägenheten på övervåningen och bytte om till festkläder. Tjejerna hade ordnat massa god plockmat och vin! Blev en mysig middag som följdes med singstar, snack och massa skratt till morgonen därpå, nästan alla sov över och det var såååååå mysigt och roligt!! har underbara vänner!!

    Håller på att planera en möhippa för bästa vännen nu, hon är lite mer blyg och lugn så det blir en mer avancerad kidnappning och så kommer vi nog hyra ett liknande ställe med lägenhet och SPA!
    Herreguuuud vilken underbar hippa!!
    blir så avis!

    Vart var stället ni var i med spa i huset?
    Vad kan man söka på för att leta på google?
  • martintherese
    hoodilady skrev 2011-04-13 15:13:29 följande:
    Herreguuuud vilken underbar hippa!!
    blir så avis!

    Vart var stället ni var i med spa i huset?
    Vad kan man söka på för att leta på google?
    Ja det var fantastiskt! Har inte kollat var du bor med jag bor i Uddevallaområdet, på min hippa var vi i Munkedal på solliden spa! Men jag har hört att de inte hyr ut lägenheten ovanpå längre. Jag tror att paret som äger SPA't själva bor där nu....

    Den här gången kollar vi på kroppshälsans spa i Herrestad :)
Svar på tråden Bästa hippan?