• Jeanette G

    Groomzilla-varning

    Bridezillas har man ju hört om, men jag tror jag fått lite av en "groomzilla" på halsen.


    Okay, riktigt så farligt är det inte, men det känns som att alla beslut tas av min blivande, antingen direkt eller indirekt. Maten har han redan bestämt, storleken på bröllopet har han bestämt eftersom han har fyllt på gästlistan mer och mer utan att ta hänsyn till att jag tidigt sa att jag helst av allt hade velat haft ett mindre bröllop.


    När han kommer på att han vill att något ska vara på ett visst sätt, då blir det så. Kommer jag med ett förslag och han säger nej, då blir det som han säger. Igår lyckades jag med nöd och näppe få ett OK till att ha röda skor till brudklänningen, vilket han först sagt nej till. Idag tänkte jag föreslå att vi har tårta med hallon i, men jag vet att han redan ställt in sig på passionsfruktsmousse. 


    Visst är jag jätteglad att han bryr sig så och att han ser vårt giftemål som något så högtidiligt och viktigt, men han är så envis att jag blir galen ibland! Det känns som det mer och mer blir hans vision om hur bröllopet ska vara som gäller och mina önskemål inte spelar så stor roll.


    Blöh... Behövde bara få gnälla lite kände jag. Nån mer som måste handskas med en väldigt bestämt brudgum?

  • Svar på tråden Groomzilla-varning
  • Greeneyes

    Hej!
    Jag förstår ditt dilemma! Nu har jag inte så med min nuvarande, men mitt ex var helt hopplöst! Till slut lärde jag mig två sätt att få min vilja igenom:
    * Inte fråga, utan helt enkelt köpa först och sen säga att om han inte gillade får han lämna tillbaka (tex, du hade ju faktiskt inte behövt berätta om din skofärg i förväg!)
    *Om man säger emot av princip, så lägg fram det på ett smart sätt. Om jag ville köpa ex gula kuddar så sa jag "vi behöver kuddar. Ska vi köpa vita, för gula gillar väl inte du, det är inte din stil", och då ville han liksom motbevisa mig

    Det viktigaste är dock att faktiskt kompromissa, från båda håll. Om han får passionsfrukt i tårtan ska du få välja nåt annat osv. Eller hitta ett tredje alternativ.

    Lycka till!


  • mattiasFästmö

    Min blivande är lite lika, även om det inte är lika illa. Men han vill gärna tycka och tänka om allt, och tycker att det ska vara på ett visst sätt. Saken är den att då får man själv vara lika tjurskallig och envis, och faktiskt säga att okej, du bossar över musiken under vigseln, men då tänker jag faktiskt köpa lakan att klä in stolarna med hur onödigt du än tycker att det är. punkt. så får man inte ge sig. just lakanen kände jag var en stor sak för helhets intrycket i lokalen som är väldigt mycket vitt och är luftig och så, medans han tyckte att det var att slänga pengarna i sjön och man satt ju ändå bara på stolarna. men då får man vara på, och säga att jo nu vill jag faktiskt ha det, och du fick bestämma att vi bara skulle ha svensk musik under vigseln. och så ger man sig inte. man får vara lika bestämd som dom är helt enkelt, och kompromissa om dom saker som dom 'hökar' över, även om det i ditt fall verkar vara allt  


  • eigollet

    Haha, uttrycket "hökar över" kommer bli en ny favorit.... :)

  • S2011

    hos oss är det mest jag som drar i trådarna - han är helt enkelt inte jätteintresserad av det. ändå så vill han förstås bestämma (i hans huvud har han nämligen tänkt en del som jag tydligen ska klura ut à la pantomim eller via tankeöverföring).


    som med festvåningen. han sa att det inte spelade så stor roll. vi tittade på en som ingen av oss egentligen gillade men han kunde tänka sig "av logistiska skäl". jag tittade på en annan lokal (bättre pris, bättre läge, fantastiskt fin) som jag ville ha och som jag också prel.bokade. då sparkade han bakut. lösningen var att göra ett excelark över de lokaler som vi funderat på och svart på vitt visa varför "mitt" alternativ var det bästa.


    vi pratade också lite ingångsmusik igår (jag älskar verkligen peer gynt (i bergakungens sal) och vill gärna ha den) och då lät det som att han tyckte det kunde vara kul med den.
    idag när jag tog upp det igen sa han "VETO! vi är inga troll!" och jag sa att jo, jag vill faktiskt verkligen ha den. dessutom är det jag som går nerför gången. och då blev det okej igen.


    ts, vik dig inte i frågor som är viktiga för dig. vill du ha röda skor, ha röda skor - men motivera varför för din bm. jag uppfattar det som att när jag "stöter på patrull" hos min bm så är det för att han helt enkelt inte fattar varför - när jag motiverar eller kan visa med fakta varför vi ska välja/bestämma nåt särskilt så verkar det inte vara några problem med honom.

  • Jeanette G

    Ja, egentligen har jag ju bestämt en av de största sakerna, att vi ska ha borgerlig vigsel. Men i mina ögon räknas inte den, för antingen gifter jag mig borgerligt eller inte alls :P


    Jag tror att jag ger upp om besluten lite för nu blev det ju ett ganska stort bröllop (vilket säkert blir jättekul det också) och inte det lilla intima som jag nog hellre hade velat ha. Sen kan jag absolut lägga mig om nåt är viktigare för honom än för mig och vara boss över småpysslet som papper till bröllopsprogram och blommor. Det viktiga är ju att vi blir gifta.
    Det är väl snarare det att jag får lite ont i magen av tanken på så mycket folk med en själv i centrum, jag skulle vara bekvämare med MIN idé om hur borden ska stå, fläskfilé är så förbannat mycket dyrare och krångligare än kallskuret, jag gillar verkligen tårta med hallon i och det är jag som ska prova fram ett bra recept på och göra den jädra passionsfruktsmoussen om det nu blir så!

  • eigollet

    S2011:
    Precis så var det för mig! Han hummade med i "ja, men det blir bra" och sen när det skulle bokas, DÅ kom det åsikter!


    Vi hade tex diskuterat levande musik vid vigseln, men "nä,jag vill inte ha nån som står och sjunger! Dyrt blir det ju också!". Sen när jag skulle börja fixa musikanläggning och CD, då blev det: "nämen, vi måste ju ha levande musik! Typ någon som spelar flöjt eller nåt..."

    *suck* Men det löste sig, med min diplomatiska (läs manipulerande...) förmåga och lite tålamod. Så allt blev kanon till slut!

  • Jeanette G

    S2011: Haha... Och män tycker vi kvinnor är krångliga.


    Men! Nu har jag fått igenom hallontårta. Utan något motstånd! :)


     

  • S2011
    Jeanette G skrev 2010-10-06 19:31:02 följande:
    S2011: Haha... Och män tycker vi kvinnor är krångliga. Men! Nu har jag fått igenom hallontårta. Utan något motstånd! :)  
    eller hur?!

    och bra jobbat =)

Svar på tråden Groomzilla-varning