• Matild­es
    Äldre 4 May 18:02
    17741 visningar
    14 svar
    14
    17741

    Hur bra är Schalins egentligen?

    Har fått uppfattningen av att Schalins ska vara typ bäst när det gäller ringar. Verkar om inte annat vara de största ringleverantörerna. Men nu är vi lite besvikna på dom.

    När vi beställde våra ringar via nätet (guldshop.com) för ett år sen så var min lite slarvigt gjord. Halva ringen skulle vara blästrad, men det såg mest ut som att den delen av ringen var repig. Killens ring däremot var jättefin!

    Just då var jag så glad av att ha fått ringen så orkade inte bry mig, tänkte att vi fixar det nån annan gång. Hade ingen lust att skicka min ring med posten och sånt. Shit happens liksom.

    Men så nu lämnade vi in våra ringar, min skulle blästras och killens skulle förminskas lite. De skickades till Schalins. Hämtade ut dom idag. Min är toppensnygg, och killens med. MEN graveringen i hans ring var helt borta!! Stod fortfarande Schalins märke och 18 karat och det där, men inte ett spår av graveringen! Fick skicka tillbaka den.

    Men nu börjar man ju undra lite hur bra Schalins är egentligen? Är det fler som varit med om att dom slarvat såhär? Jag börjar känna mig lite anti att köpa vigselringen därifrån nu..

  • Svar på tråden Hur bra är Schalins egentligen?
  • philip­paG
    Äldre 5 May 14:16
    #1

    Hej, 


     


    Jag har köpt schalins ringar förrut, och de är helt ok Kvalité. Men du måste nog komma ihåg att när du handlar schalins ringar, betalar du mycket mer för namnet. Efter vi köpte schalins förlovningsringar, vi tyckte inte om dem. Vi hittade mycket fina, väldigt hög kvalite ringar på ringbutiken.se    


    Priserna var mycket bättre och vi fick ringar som vi tyckte om mer än schalins ringar. Det kan vara något kanske.


     


    hoppas det hjälper


    p

  • Snuffl­an
    Äldre 5 May 14:30
    #2

    Jag har totalt 3 schalins ringar i min ägo och jag är jätte nöjd med alla 3, alla ringarna har sett ut precis som dom ska och all gravyr har varit rätt så jag har bara bra erfarenhet från dom.

  • SueAnn­e
    Äldre 5 May 15:46
    #3

    Vi köpte våra förlovningsringar där, och vi är väl ganska nöjda med dem. Jag tycker min har blivit ganska repig snabbt, men min sambos har hållit sig fin. Vi gjorde gravyren på ett annat ställe, där vi köpte ringarna.

  • Rosen2­011
    Äldre 6 May 12:46
    #4

    Vi har våra förlovningsringar från Schalins och har varit jättenöjda.


    Dock är dom lite repiga, men det är ju kanske inte så konstigt eftersom man använt dom dagligen i flera år.
    Reporna syns bara om man tittar nära, så det är ju bara vi själva som ser det.

  • Katari­na Michae­l
    Äldre 6 May 13:09
    #5

    Kan tycka med att min schalins ring blev väldigt repig om jag jämför med mina andra guldringar jag oxå använder dagligen och då är mina andra ringar äldre men med mindre repor....bär alltid ringar utom på natten som sagt...känns naket utan dem..


    Så jag upplever mycket sämre kvalite faktiskt...

  • Matild­es
    Äldre 8 May 12:16
    #6

    Har läst i flera andra trådar här också att schalins blir repiga snabbare än andra ringar..
    Men vi fick en förklaring på hur graveringen kunde försvinna. Vi skickade ju självklart in ringen igen. Det visade sig att det var en nyanställd som hade tagit på sig jobbet att förminska min blivandes ring, och den personen hade missat att sätta tillbaka graveringen.

    Självklart kan även stora företag med bra rykte göra fel, känns bara så trist att det blev fel med just BÅDA våra ringar, vid två olika tillfällen. Vad är oddsen liksom, med tanke på hur många ringar dom tillverkar.

  • Lillsk­oj
    Äldre 8 May 16:22
    #7

    Jag är inte så nöjd med min Schalin faktiskt. Vi köpte våra ringar på Gulddesign på Götg. i Sthlm och oj vad dom strulade! Jag lämnade in min ring totalt 3 ggr för att den inte var bra gjord. Dom sa att dom skickade iväg den till Schalins som skulle göra jobbet, men jag var tveksam (dom har egen verkstad också). Jag har ändå hört att Schalins har ett bra rykte, och ena gången som jag fick tillbaka ringen var katastrof. Det var pinsamt att Gulddesign ens kunde lämnade ut den. Diamanterna satt helt snett i förhållande till varandra och det var en stor grop i guldet precis i infattningen. Min kompis som jobbar med smycken säger att den fortfarande inte är "perfekt" i infästningen (och det syns om man vet det), men efter allt tjafs som jag hade med Gulddesign så orkade jag faktiskt inte gå dit igen. Men jag vet somsagt inte om det är Schalins som har gjort om ringen eller om dom trots allt gjorde det själva?!  

    Det är klart att min ring (rött guld) har blivit repig (efter 4 månader) men jag har inga andra guldringar att jämföra med. Trodde att "alla" ringar blev repiga rätt snabbt eftersom man har på sig dom dagligen.

  • Maxian­der
    Äldre 8 May 16:26
    #8

    Våra förlovningsringar är Schalins, men min är egendesignad av min blivande man, men "grunden är Schalins. Vi är väldigt nöjda men vi får se om även min ring nummer vå blir Schalins eller ej...?!


     


    www.maxiander.se


  • Maddeå­Mats
    Äldre 8 May 16:33
    #9

    Jag och min blivande köpte våra förlovningsringar från Schalins och de är sk blästrade, min är nu efter knappt ett år HELT slät medan min blivandes fortfarande ser blästrad ut.
    Så himmla tråkigt! Har andra ringar som aldrig gjort så, är sååå besviken!

  • Liina8­6
    Äldre 8 May 18:46
    #10

    Vad rädd jag blir av den här tråden. Vi köpte våra förlovningsringar från Schalins i september. Min specialbeställdes dessutom eftersom jag inte hittade någon jag tyckte om till 100 %. Hade inget problem med vare sig ringar, leverans eller gravering så hittills har vi varit nöjda. 

    Efter att ha läst i den här tråden blir jag ju dock lite orolig över hur de kommer se ut om några år. Vill ju inte att de ska bli repiga och fula. Förhoppningsvis så syns det dock inte lika mycket på våra om det skulle bli lite repor eftersom de inte är släta.

  • Iryell­e
    Äldre 8 May 21:29
    #11

    Jag jobbar i ett företag som är återförsäljare till schalins och vi har inte haft några problem med dem. Självklart händer det att saker blir fel men det är definitivt undantag och det kan ju aldrig bli perfekt när man räknar med den mänskliga faktorn. 
    Appropå hur repiga de blir så är det jätteolika. Vissa kan ha dem jättelänge och det knappt märks och vissa blir repiga väldigt snabbt. Då jag antar att de använder samma "guldblandning" i alla sina ringar så är ju slutsatsen jag drar att folk hanterar sina ringar olika. Detta gäller alla smycken, vissa kan ha en tunn kedja som håller i 10 år och andra har sönder den på två veckor.
    Något man också ska tänka på är att ALLA lite ytliga mönster och matta ytor etc på ringar slits ner med tiden. Guld är ingen hård metall och ringar är väldigt utsatta då man använder sina händer hela tiden. Personligen tycker jag att vitguld kan se något repigare ut än rödguld, men det kanske bara är jag :)

  • KatjaB
    Äldre 8 May 22:04
    #12

    Nu har inte vi ringar från Schalins, utan titanringar från ett annat ställe, men vi valde dels det andra för att vi gillade att de var så öppna med hur vi kunde utforma våra ringar, schalins kunde göra en egen design också, men responsen att få direkt prata med den som faktiskt ska göra ringen var enligt oss bättre. Sen är det bättre kvalité på stenarna i mina ringar än de som schalins använder.


  • Matild­es
    Äldre 9 May 22:58
    #13

    MaddeåMats: Min är precis nyblästrad nu så vi får se väl se hur länge det håller då, ett år sa du? {#lang_emotions_wink} Killens blästring däremot var fortfarande fin efter ett år. Bättre kvalitét på killarnas ringar kanske?

    Iryelle: Det beror absolut på hur man hanterar ringarna. Har en annan guldring på långfingret på högerhanden, den har suttit på ett och ett halvt år längre än förlovningsringen från Schalins och förlovningsringen var repigare. Nu är den ju supersnygg igen efter lite upputsning.

    Man skulle kanske haft titanringar, det är jäkligt snyggt det med!

  • Äldre 6 Mar 16:19
    #14

    Hej,

    Jag är medveten om att det här är en gammal tråd, men jag vill ändå svara då jag har information som jag tror att många som köper/funderar på att köpa Schalins ringar skulle vara intresserade av att höra. Schalins ringar marknadsför sig med att deras ringar är "äkta svenskt hantverk", när deras ringar i själva verket produceras maskinellt (i princip från början till slut). Det är kanske därför ni upplevt att era produkter är av varierande kvalitet. Det går att producera ringar maskinellt nu för tiden med ny avancerad teknologi, men att kalla det "äkta hantverk" skulle i alla fall jag inte hålla med om. En sak som är säkert är dock att en hantverkare som producerar ringar för hand (det som jag själv kallar äkta hantverk) troligen aldrig skulle missat en repa på en ring. Personligen tycker jag att det är lite fult av Schalins att marknadsföra sig på det här sättet, då de flesta som köper sin ringa av dem faktiskt tror att deras ringar är gjorda för hand. 

    Nu fick ni lite "inside information" om Schalins ringar och hur de produceras, så att ni i alla fall vet vad ni köper om ni funderar på en ring från dem. Hoppas att ni uppskattar informationen, det hade jag själv gjort om jag funderade på att köpa en vigsel eller förlovningsring av dem. 

    Väl mött!

Svar på tråden Hur bra är Schalins egentligen?