• Challe77

    PRV

    Är det någon som har erfarenhet av hur lång tid det tar att skicka in till PRV för att söka om ett nytt efternamn?


    Det står att det tar minst 9 veckor, stämmer det?

  • Svar på tråden PRV
  • David i sthlm

    Den som läser den här tråden får gärna också svara på hur lång tid det tar om man ska ta sig ett gammalt släktnamn (och man genom att ha e-postat fram och tillbaks med PRV är ganska övertygad om att man tillslut fått fram alla de papper som behövdes). Jag har postat min ansökningshandling och skickat in pengarna till dem idag...


    ::David

  • Snart fru V

    Vi har ansökt om ett nytt efternamn, och fått det godkänt. Det tog nästan nästan exakt 9 veckor innan namnet var godkänt av PRV och publicerades i Post och Inrikes tidningar.

  • Fru i juli 2010

    Jag skickade in min ansökan för en vecka sen och de jag pratat med på prv sa att det kunde ta 5-10 veckor. Så nu är det bara att vänta minsann! Spännande! :)

  • Fru i juli 2010

    Måste bara berätta något roligt! Jag skickade in min ansökan och fick svar att de mottagit den 29 april. I fredags fick jag beskedet att den 12 maj gick min ansökan igenom. Vilket ju är en handläggningstid på mindre än två veckor!
    Ska väl tilläggas att jag ansökte om att uppta ett gammalt släktnamn som min morfars mamma hade. Jag skickade med personbevis för att jag är jag, och att jag är dotter till mamma och att hon är dotter till morfar. Samt utdrag från dopboken att morfar är gammelmormors son. Ja ni fattar!

    sjukt att det gick så snabbt... Nu heter jag ju vårt namn 2,5 månader innan bröllopet. Jag trodde inte jag skulle heta det mer än en månad innan. Snopet men kul att det gått igenom! :) 

  • David i sthlm

    Åhh, vad spännande! Jag har fått tillbaka en bekräftelse på att de mottagit min ansökan (om att ta ett gammalt släktnamn och alltså inte ett nytt), och innerst inne går jag och hoppas varje dag att jag ska få ett brev som säger att min ansökan beviljats - för vi gifter oss i juni, så det skulle vara väldigt kul om min WtB kunde ta mitt nya efternamn i samband med vigseln...


     


    ::David

  • Katarina Michael
    David i sthlm skrev 2010-05-18 22:43:06 följande:
    Åhh, vad spännande! Jag har fått tillbaka en bekräftelse på att de mottagit min ansökan (om att ta ett gammalt släktnamn och alltså inte ett nytt), och innerst inne går jag och hoppas varje dag att jag ska få ett brev som säger att min ansökan beviljats - för vi gifter oss i juni, så det skulle vara väldigt kul om min WtB kunde ta mitt nya efternamn i samband med vigseln...   ::David
    Hur gör ni med hindersprövningen om du får namnet godkänt innan ni gifter er? Måste ni skicka in en ny?

    Ärlite orolig över de och vad som händer om jag får namnet godkänt efter giftemålet, kostar de då för min sambo att ta mitt namn? ngt som vet??

  • Eriane

    Har också en fråga. Om jag och min man byter namn efter bröllopet, hur funkar det med vår dotter får hon också samma namn automatisk eller måste vi ansöka för henne också? Om vi måste ansöka för henne också hur mycket kostar kalaset då? Har för mig jag läste 3800 för två vuxna (stämmer det?) men hur mycket blir det för min dotter om det behövs?

  • David i sthlm

    Hmm, bra fråga - jag tror inte att hindersprövningen påverkas - eftersom den gällde från dagen då den togs fram och då hette man ju det gamla namnet. Huruvida det kostar pengar för min W2B att byta namn efter vigseln om namnändringen inte gått igenom för mig innan har jag ingen uppfattning om. Egentligen borde det inte spela någon roll, tycker man...

  • Katarina Michael

    Yippy vi fick vårt första val godkänt nu efter att fått välja ny då de tre första inte blev godkända. Så nu väntas 1 månads kundgörelse sen är de vårt namn.


    Så då har jag en månad till godo innan vi gifte oss, är så glad!!

Svar på tråden PRV