• KatjaB

    Någon som kört Herbalife?

    Jag har tidigare kört med Nutrilett och visserligen så är det ju inte så gott med den mjöliga konsistensen, men jag blir mätt och klarar med lätthet av att dricka det till frukost lunch och mellanmål på jobbet, 330 kalorier totalt.

    Nu köpte jag Herbalife som skulle vara så bra enligt henne som jag köpt det av. Men dels så går det inte att blanda i vatten, så man måste blanda i mjölk vilket dubblerar antal kalorier. Och ändå är jag vrålhungrig.
    Jag fattar inte hur man ska kunna palla med två shakes och ett mål mat om dagen. Och till svar av säljaren fick jag att jag kunde koka ägg och käka till, eller blanda med youghurt. Men då tappar det väl lite av poängen. Att det är så lite kalorier i och man därför går ner i vikt.

    Sen om jag ska behöva stå och koka ägg varenda morgon kan jag ju lika gärna skita i Herbalife och göra bra mat istället. Anledningen att jag valt just pulvershakes är för att det är enkelt och går fort.

    Någon med några erfarenheter? Funderar på att utnyttja "pengarna tillbaka" garantin..


  • Svar på tråden Någon som kört Herbalife?
  • Someday

    Om du ska dricka nutrilett måste du dricka 5 st shaker om dagen, det är farligt för kroppen annars.
    Nutrilett är en VLCD som bygger på att man ska äta 550 kcal om dagen. Man går då in i ketos efter 3-5 dagar vilket innebär att kroppen tar av sina reserver och omvandlar till energi för att klara av livet.

    Herbalife bygger inte på samma princip. Där ska du få i dig cirka 1200 kcal vilket handlar om att hålla uppe fettförbränningen. Då går du ner i vikt på ett för kroppen mer skonsamt sätt.

    Om du äter mindre än 550 kcal går kroppen in i svält. Det rekommenderas inte!! Att svälta sig är inte ett bra sätt att tappa i vikt.

  • Casmel

    Jag har käkat Herbalife i lite mer än 1 år för ca 4 år sen och det jag minns är att jag konstant var hungrig och när jag väl fick äta mitt mål mat om dagen så hetsåt jag nästan plus att det blev ju massor jag stoppade i mig just för att jag var så hungrig. Visst jag gick ner 12 kg men mådde inte bra och så fort jag slutade med Herbalife så gick jag upp allt igen plus X antal kg
    Så jag är ingen som rekomenderar Herbalife eller annan shakebantning...

    Jag gick ner 15 kg med Viktväktarna och sen jag slutade ca 10 månader sen så har jag bara gått upp ca 2,5 kg och stannat där vilket jag är glad för.

    Förra måndagen började jag med GI men har nog inte riktigt fått kläm på det då det inte hänt så mycket på vågen...

  • KatjaB

    Jag kanske ska förtydliga mig lite, jag har gjort tidigare så med nutrilett att jag ätit på jobbet nutrilett. dvs frukost, lucn och mellanmål.=3 shakes
    Sen hemma äter jag ett mål vanlig mat.  Det har funkat bra och jag har inte varit hungrig och så är det ju bra att jag slipper lära barnen att mamma bantar (har två flickor och de kommer bli nog så matade ändå med alla ideal)

    Så jag hade som tanke att jag skulle göra likadant med Herbalife, dvs byta ut måltiderna på jobbet och äta ett mål vanlig mat när jag kom hem. Men jag är så hungrig så jag håller på att smälla av. Det funkar inte alls. Med nutrilett var det riktigt enkelt, för man blev ju ändå mätt.

    Så min fråga är väl egentligen om jag kan öka på med fler shakes trots man inte ska det, med herbalife, för att hålla mig mätt? eller kommer jag inte gå ner alls då?


  • Philippine

    Jag har kört Herbalife, och kör det emellanåt. Jag var oftast inte alls hungrig, och när jag var det hade jag lite extra proteinpulver i shaken för att få den lite tjockare och mättande.
    Öka inte antalet shakes! Jag rekommenderar två st, en till frukost och en till lunch, och ha med dig lite nyttiga snacks till mellan målen som t.ex. rostade sojabönor, frukt, grönsaker mm.  Middag som vanligt.

    Ett litet tips: jag brukar blanda den tropicalsmaken med apelsinjuice och några skivor ananas, vilket för min del ökade kaloriförbränningen. Och viktigast av allt: drick mycket vatten!!


    Hör av dig om du vill ha mera tips, min mamma gjorde en massa 'recept'-förslag! :)

  • Philippine

    Just det, det glömde jag: Herbalifemetoden går inte ut på att räkna kalorier. Så hennes förslag stämmer, det kommer inte att sabba själva dieten. Efter ett tag kommer du att märka att du inte är hungrig emellanåt längre...

  • KatjaB

    Ok, men grejen är ju att jag vill göra det enkelt för mig och ha bara shakes på jobbet. Annars känner jag att jag lika gärna kunde bara göra nyttig mat o frukost att ta med mig, själva bekämligheten med att inte behöva tänkta på vad jag ska äta försvinner ju om jag måste iallafall ha en massa mellanmål o grejer med mig.


  • Superstarfia

    provade herballife efter att blivit pålurad det av en säljare på vansbrosimmningen, de var skit, jag var konstant hungrig och sen var man tvungen att blanda med mjölk precis som du skriver..

    jag provade på cambridge istället och gillar de mycke bättre.. :)


  • Philippine

    Jag vet inte om de inte har informerat ordentligt... Men det går att blanda med allt möjligt! Juice, mjölk, sojamjölk anything! Även vatten, fast då blir de rätt vattniga...
    Katja: du måste ju inte ta med dig mellanmål. Ha lite mer pulver i så att de blir mer mättande, det blir faktiskt bara positivt för viktminskning.
    Jag förbereder mina hemma, antingen tropica+apelsinjuice+ananasskivor i mixern, eller cookies/cappucino/choklad+sojamjölk. Dricker jag ordentligt med vatten till blir jag aldrig hungrig, jag har inga snacks med till jobbet. Och jag lovar, jag var en sådan som åt MYCKET...
    Jaja, alla får väl hitta sitt sätt. Jag gillar Herbalife, har fått mkt mer energi än förut och gått ner massor sedan jag började. Klänning, here I come!

  • KatjaB

    Fast när du blandar med vatten kan det väl ändå inte bli bra? Jag testade det en gång och det var ju vedervärdigt, hehe. Sen just juice innehåller ju massor av socker, så man ska nog vara lite försiktig med exakt vad man blandar med. Men funkar det för dig så är det ju jättebra.

    Någon annan än den jag som köpt utav ringde mig idag, eftersom jag inte var så nöjd just med att gå runt o vara konstant hungrig. och hon tyckte att jag skulle köpa protein till, men jag vete sjutton. om man inte tränar mycket så ska man väl inte äta proteinpulver? O så känner jag ju lite så att även om det skulle funka med protein eller fiber-pulver i så blir det ju ganska så mycket dyrare om jag ska betala för det också, i varje måltid. Allt är ju förstås relativt, men om jag jämför med det jag använt tidigare som ändå funkade.
    Så nu sa jag att jag vill ändå fortsätta med det jag haft tidigare, detta testade jag ju mest för att alla sa att det skulle vara så gott. Men eftersom det inte funkar för mig så orkar jag inte. Jag har hållit på i två veckor och blir helt knäckt på jobbet av att inte orka med. Det är ganska så psykiskt påfrestande jobb också så jag kan inte gå runt och bara känna som ett hål i magen hela tiden.


  • Dolly84

    Jag tror inte det är nån fara att dricka protein fast man inte tränar, det är ju inget man går upp i vikt av. Är väl mest till för att "återhämta" kroppen och stärka muskelbyggnaden efter träning? Det måste ju vara värre med shakes som innehåller massa kolhydrater då. Min BM som tränar regelbundet dricker det och han har även gett mig det vid några tillfällen när jag har känt mig lite hungrig och haft bråttom. Han har då iaf menat på att det inte är nån fara.

  • Philippine

    Katja: du får inte blanda ihop Herbalife med andra bantningskurer, så funkar inte Herbalife. Det är lite som LCHF: man drar ner på kolhydrater och laddar med proteiner, så mer protein skadar inte. Och även om juice innehåller lite socker går det utmärkt att blanda med det. Det är så himla lite. Prova och se om det funkar. I alla mina Herbalifeår har jag mest sett folk lyckas med det...

  • KatjaB

    Ja det är väl olika, i alla andra bantnings eller äta rätt-sammanhang så är juice ett stort no-no om man inte har färskpressad juice som inte är sötad.

    Hursomhelst så tycker jag det blir löjligt dyrt om man ska behöva komplettera med diverse pulver som jag måste köpa av dem, när andra billigare alternativ finns som jag ändå blir mätt på.
    Har fått lämna tillbaka min burk nu, orkar inte längre efter två veckors användande. Och ska ta och köra med nutrilett istället nu. Det vet jag ju fungerar för mig även fast Herbalife säkert funkar för någon annan.


  • Superstarfia

     


    Philippine skrev 2010-04-29 17:29:42 följande:
    Katja: du får inte blanda ihop Herbalife med andra bantningskurer, så funkar inte Herbalife. Det är lite som LCHF: man drar ner på kolhydrater och laddar med proteiner, så mer protein skadar inte. Och även om juice innehåller lite socker går det utmärkt att blanda med det. Det är så himla lite. Prova och se om det funkar. I alla mina Herbalifeår har jag mest sett folk lyckas med det...

    Juice innehåller inte bara liiiiiiiite socker.. du skulle bara veta hur många sockerbitar det blir om man räknar per 100 gram.. och jämför inte herballife med lchf, för där är du ute å djupt och farligt vatten...


  • Philippine

    Jag jämför inte Herbalife med lchf, jag jämför metoderna: Viktväktarna räknar kalorierna, lchf går ut på high fat och low carbs, Herbalife satsar på proteiner ist för kolhydrater.
    Så djupt och farligt vatten var det inte...

    Okej, juice innehåller en hel del socker. Det gör frukt med. Det finns ju varianter som man kan använda utan att vara rädd för att det förstör dieten.

    Katja: hoppas det funkar för dig med Nutrilett! Det är ju viktigast, vi har ju samma mål: look fabulous på dagen D! ;)

  • KatjaB

    philippine: jo, visst är det så. Alla sätt är bra utom de dåliga Jag vill ju inte gå ner vansinnigt mycket heller, bli lite mer fit och känna att midjan inte är fullt så mjuk, hehe.


  • Melton85

    Info, juice får inte kallas juice om det finns tillsatt socker, dvs är det endast naturligt socker i "riktig" juice :) Protein är ofta något vi äter för lite av så att ta lite extra är absolut ingen fara :)

  • SkövdeSophie

    Så klart man får med i maten allt kroppen behöver! Om man äter balanserat så är det inga problem. Det som inte finns i mat är d-vitamin, som vi får i oss via solen eller kosttillskott.

Svar på tråden Någon som kört Herbalife?