Varsågod och lycka till!
500g passionspure
356g italienskmaräng
9st blad gelatin
8dl grädde
0,5 dl passoa eller sprit+passionsjuice
Börja med att göra en italiensk maräng: Koka 330g socker med 1dl vatten, använd socker termomerter. När sockret är 117C så börjar du vispa 180g äggvita med 30g socker. När sockret är 123c slår du sockerlagen över dina vispade äggvitor i en tunn stråle och under vispning. Ägg vitorna måste vara hårt vispade innan du slår på sockerlagen. Vispa svalt.
Blanda sen maräng och pure och likör, vispa grädden. Smält gelatinbladen i micro. Häll lite av marängpuren i gelatinet, blanda ordentligt och gör absolut inte tvärt om(häll aldrig gelatin i en blandning utan häll blandningen i gelatinet). Om det skulle stelna i detta läget så kan du värma det lite till i micron innar resten av blandningen vänds ner. Sist vänder man i grädden lite itaget till en slät mousse. Häll upp i önskad form med valfri botten. låt stelna i kyl eller frys.