• machup

    Moussetårta gjord utan frys!

    Jag har bara recept på moussetårtor där de skall vara frysta till strax innan serveringen och söker nu recept där man inte behöver ha tillgång till frys. Skulle helst vilja ha recept eller förslag på en passionsmousse-tårta.

  • Svar på tråden Moussetårta gjord utan frys!
  • Doffsingen82

    Måste du göra moussen själv...? Annars finns ju de kära pulvermousserna, som endast ska kylas. Botten och dekoration kan du ju göra själv om du vill

    En bra botten till det är krossade Digestivekex a la cheesecake med smält smör som trycks ut i en springform. På toppen kan du göra och stryka ut en tunt lager av passionsfruktsgelé med kärnorna; det ser läckert ut!

  • Bagare och Kock

    Varsågod och lycka till!


    500g passionspure


    356g italienskmaräng


    9st blad gelatin


    8dl grädde


    0,5 dl passoa eller sprit+passionsjuice


    Börja med att göra en italiensk maräng: Koka 330g socker med 1dl vatten, använd socker termomerter. När sockret är 117C så börjar du vispa 180g äggvita med 30g socker. När sockret är 123c slår du sockerlagen över dina vispade äggvitor i en tunn stråle och under vispning. Ägg vitorna måste vara hårt vispade innan du slår på sockerlagen. Vispa svalt.


    Blanda sen maräng och pure och likör, vispa grädden. Smält gelatinbladen i micro. Häll lite av marängpuren i gelatinet, blanda ordentligt och gör absolut inte tvärt om(häll aldrig gelatin i en blandning utan häll blandningen i gelatinet). Om det skulle stelna i detta läget så kan du värma det lite till i micron innar resten av blandningen vänds ner. Sist vänder man i grädden lite itaget till en slät mousse. Häll upp i önskad form med valfri botten. låt stelna i kyl eller frys.


     

Svar på tråden Moussetårta gjord utan frys!