• 201005­15
    Äldre 16 Mar 21:05
    13206 visningar
    15 svar
    15
    13206

    Slutat med p-piller...

    Tog sista pillret för en månad sen för att vi när vi vill ta steget och försöka bli med barn inte ska behöva vänta på att pillren ska ur kroppen.

    Nu är första menstruationen på väg och jag formligen känner ägglossningen. Ingen trevlig känsla direkt. Kan inte minnas att det gjorde så "ont" innan jag började med piller, men åh andra sidan är det 13 år sedan.
    Och hormonerna ska vi inte tala om...:)

    Märkte du stor skillnad när du slutade med pillren/annat prev.medel eller planerar du att sluta kanske.

    Lite nyfiken på hur andra har det för jag är ju knappast ensam.

  • Svar på tråden Slutat med p-piller...
  • Supers­tarfia
    Äldre 16 Mar 21:08
    #1

    jag känner inte av min ägglossning, däremot får jag mensvärk från hell varje månad.. hade aldrig ont när ja använde p-pillerna..

    har också slutat för att slippa vänta när det väl är dags.. :)

  • miaik
    Äldre 16 Mar 21:09
    #2

    Jag har haft spiral och tog ut den för lite mer än en månad sedan. Första mensen var som en flashback till innan jag började med hormoner, dvs när jag var typ 15, för 10 år sedan...

    Blödde mycket mer nu när det är riktig mens, men samtidigt är det skönt att slippa påverkan från hormoner tycker jag.

  • lule
    Äldre 16 Mar 21:11
    #3

    Är också nyfiken på människors reaktioner efter att ha ätit piller en längre tid. Har själv ätit i 14 år och minns inte alls (förutom kortare uppehåll) hur min kropp fungerar utan, bortsett från riklig mens utan piller.

    Det ska tydligen vara väldigt olika hur lång tid det tar innan man sedan lyckas bli gravid, allt från 1 månad till år. Jag är mer intresserad av andra kroppsliga förändringar då jag hört att det kan bli så att hormonerna påverkar huden mycket exempelvis, en del utvecklar hudproblem när de slutat och vill därför själv inte sluta innan en så viktig dag som ens bröllop...

    Hur har andra haft det?

  • Eleono­r2010
    Äldre 16 Mar 21:12
    #4

    jag hade jätte jätte ont när mensen kom. Men däremot var den väldigt kort jämfört med när jag gått på hormoner. Verkar också som att jag bara har 3 veckor mellan mina mens cykler vilket jag inte kommer ihåg från innan jag började för 12 år sedan.

  • Supers­tarfia
    Äldre 16 Mar 21:13
    #5

    Jag har mycke lättare att bygga muskler nu har jag märkt.. men det beror ju på att hormonet i p-piller hämmar testosteronnivåerna..


    lule skrev 2010-03-16 21:11:46 följande:
    Är också nyfiken på människors reaktioner efter att ha ätit piller en längre tid. Har själv ätit i 14 år och minns inte alls (förutom kortare uppehåll) hur min kropp fungerar utan, bortsett från riklig mens utan piller.Det ska tydligen vara väldigt olika hur lång tid det tar innan man sedan lyckas bli gravid, allt från 1 månad till år. Jag är mer intresserad av andra kroppsliga förändringar då jag hört att det kan bli så att hormonerna påverkar huden mycket exempelvis, en del utvecklar hudproblem när de slutat och vill därför själv inte sluta innan en så viktig dag som ens bröllop...Hur har andra haft det?
  • 201005­15
    Äldre 16 Mar 21:16
    #6

    Ooh hudproblem vill jag då inte ha lagom till bröllopsdagen. Antar att du tänker acne?
    Sådant har jag inte ens funderat på.
    Det är väl bara att hålla tummarna antar jag.


    lule skrev 2010-03-16 21:11:46 följande:
    Jag är mer intresserad av andra kroppsliga förändringar då jag hört att det kan bli så att hormonerna påverkar huden mycket exempelvis, en del utvecklar hudproblem när de slutat och vill därför själv inte sluta innan en så viktig dag som ens bröllop...Hur har andra haft det?
  • lule
    Äldre 16 Mar 21:20
    #7

    Ja eftersom hormonerna påverkar hela kroppen, också talgproduktionen så har jag hört att det finns risk för att man får en del finnar och/eller plitor i ansiktet i samband med eller en tid efter man slutat äta dem. Men hoppas verkligen du slipper det!


    20100515 skrev 2010-03-16 21:16:50 följande:
    Ooh hudproblem vill jag då inte ha lagom till bröllopsdagen. Antar att du tänker acne?Sådant har jag inte ens funderat på. Det är väl bara att hålla tummarna antar jag.
  • 0Maria­0
    Äldre 5 May 20:22
    #8

    Jag slutade med hormoner (hade p-ring just då) efter ...13-15 år nånting... På dagen 28 dagar efter sista hormon-mensens första dag fick jag mens igen och när jag då tänkte tillbaka visste jag att två veckor tidigare hade jag haft ont i magen - ägglossning. Hade mensvärken från helvetet och kunde knappt stå upprätt under två-tre dagar, knaprade värktabletter för glatta livet och mådde skit. Ovanpå det fick jag världens finnutbrott - jag hade en del problem när jag var yngre, bland annat ganska mycket på rygg och axlar - allt det kom tillbaka... Jag stod ut i fyra månder tror jag, sedan började jag med p-piller igen! Och det har tagit lång tid att få tillbaka den finare hyn - nu, 8 månader efter att jag började igen, har jag äntligen börjat bli fri från finnarna...


    Finns inte en chans i världen att jag skulle våga sluta nu innan bröllopet - har en tubtoppklänning och den vill man inte ha en rygg full av finnar i... Men efter bröllopet är det dags, då skiter jag i hur jag ser ut!

  • MarDal
    Äldre 29 May 00:44
    #9

    Slutdae med P-ring i mars. har väl använt det i ca 5 år å innan det p piller, ja, i ca 10 år. Fick inga acne problem mer än "vanligt", inte heller nått ont i magen eller nånting.,..
    Men det kanske är för att kroppen inte hittat sin egna balans än?
    Hade iofs inte nått problem med menses innan jag började med pillrerna helller...

    Frågan är hur lång tid det tar innan man får ägglossningen tillbaka, för vad jag har förstårr så har man ignen ägglossning när man kör kombinerat p-piller/ring???
    Å andra sidan lyckades jag bli med barn när jag använde p-piller...men inte nu efter att p-ringen är uttagen! *surt*

  • Lyckom­ia
    Äldre 29 May 10:28
    #10

    Jag slutade med mina p-piller för 2 månader sen efter att ha haft det i 7 år. Vilken ENORM skillnad det blev. Mensen är nästan likadan men min huvudvärk har försvunnit och framförallt: Min sexlust har kommit tillbaka  Trodde alltid att det berodde vardagslunk och stress men det var alltså pillrena det var fel på. Jag är GALET lycklig! Jag som längtat och längtat efter att vilja ha sex och nu har vi bra sex 2 ggr i veckan istället för en dålig i månaden som mest.

    ...och i höst ska vi börja försöka skaffa barn

  • Matild­es
    Äldre 29 May 11:09
    #11

    Jag hade ett kort uppehåll med mina p-piller efter att ha ätit dem i fyra år. Satan vad finnar jag fick! Ansiktet, bröstet och ryggen. Not beautiful! Sen fick jag en glupande aptit också. Efter att ha ätit upp min egen pizza högg jag in på killens, och jag som inte ens brukar orka äta en halv pizza!

  • Lara C
    Äldre 29 May 12:47
    #12

    Jag slutade för ett och ett halvt år sedan och fick massor med finnar, särskilt på ryggen. Ansiktet är normalt nu igen, men på ryggen får jag fortfarande finnar hela tiden.


    Blöder dessutom mycket mer, men på det stora hela känns det som att det var bra att sluta efter 12 år och en baktanke med det var att kroppen inte ska behöva ta alltför lång tid på sig att ställa om sig ifall vi skulle vilja ha barn.

  • CeKe
    Äldre 29 May 16:15
    #13

    Ojoj, jag har fått råd från barnmorskor att absolut inte sluta med p-piller i förväg, för majoriteten ska tydligen bli gravida bums när man slutar hehe

    Jag känner också ägglossning, inte tu tal tvekan om när den är i farten för min del Det vill säga om allt fortfarande är som det var innan jag började med p-piller....

  • Kerbar­os
    Äldre 29 May 16:21
    #14

    Vet in om det är ungefär samma biverkningar när man slutar med p-stav som med p-piller? jag har haft p-stav i ca 5-6 år och vi vill börja försöka skaffa barn framemot hösten. Borde jag då ta ut den tidigare för att kroppen ska hinna vänja sig lite innan man börjar försöka eller spelar det ingen roll?

    Det är så svårt sånt här =)

  • mammat­illtvå
    Äldre 29 May 16:54
    #15

    ...enligt min bm ska inte ppillrena påverka gravidchansen alls efter att man slutat...
    tar man dem med för långt mellanrum måste man ju använda skydd i en vecka pga risken att bli gravid, så det vore ju konstigt om det skulle vara så att det tar flera månader innan man kan bli gravid!

    däremot pstav sa hon till mig att det kunde ta upp till ett år efter att man tagit ut innan kroppen kom i balans.

    men oavsett tidigare preventivmedel kan det ju ta tid innan man blir gravid, vissa har ju lätt för det och vissa svårt...

    lycka till i bebisverkstaden!


    Miranda 05 och Molly 08 - mammas älsklingar
Svar på tråden Slutat med p-piller...