• sandra_jostein

    Nässelutslag! Håller på att bli tokig!!!

    Jag har massor med nässelutslag och har haft det i över 3 veckor nu. Det går inte över och allergitabletterna hjälper inte. Någon som har förslag på vad man kan göra? Det kliar så jag håller på att bli tokig. Kliar med på morgonen och på kvällen. Kan vakna av att jag kliar på natten också och just nu kliar det nåt fruktansvärt.

    Läkaren säger att man inte kan göra nåt mer. âr det meningen att jag ska behöva ha det såhär...

    Nån som vet???

  • Svar på tråden Nässelutslag! Håller på att bli tokig!!!
  • PennyJenny

    Tyvärr är det ju så att nässelutslag inte går att bota, bara lindra. Och antihistamintabletter brukar vara det som hjälper bäst. Jag får nässelutslag ibland och det jag alltid gör då är att byta ut alla produkter jag har direkt mot huden (tvål, lotion, oljor) mot saker från apoteket som Lactasyd, HTH creme osv. Alltså saker som är hudvänliga med neutrala ph-värden, gärna med karbamid i. Det irriterar huden mindre.

    Läkarn har sagt till mig att det inte finns så mycket att göra men att det finns lite olika teorier om varför man får det. Stress, värme eller kyla (har själv fått det när jag varit på semester i varma länder) är saker jag har fått som möjliga förklaringar. Andra säger att det lindras om man testar med att utesluta mejeriprodukter men det tänker jag inte ens testa, det skulle inte funka för mig.

    Men om du har nässelutslag ofta och svåra sådana som kliar extremt mycket så skulle jag råda dig att försöka få komma vidare till en hudspecialist.

  • Timba

    Jobbigt för dig!

    Har inte så mycket råd att ge, mer än att ta anti-histaminerna och byta ut alla produkter som du tror kan ha givit dig utslagen (tvättmedel, skönhetsprodukter etc). Om du kliar på natten så prova att sov med tunna bomullsvantar så att du inte river sönder dig i sömnen. Jag vet att hudmottagninge har sådana, du kan ju även fråga på Apoteket.
    Liksom PennyJenny tycker jag att du ska kontakta en hudspecialist (kolla gula sidor i tel. katalogen eller be att din husläkare remitterar dig) för vidare behandling/bedömning.

    Lycka till!

  • 2580

    Jag har fått så vid två tillfällen och det finns ingen förklaring till varför. Dock fungerar kortisonsalva bra. Ta på kallt vatten då och då för att minska kliandet.
    Annars får du nog bara följa de råd du har fått ovan, byta ut tvål och inte använda skjöljmedel.

  • PennyJenny

    2580>>>Menar du receptbelagd kortisonsalva då eller hydokortisonsalva som är receptfri på apoteket? För den sistnämnda har jag prövat och på mig funkade den inte alls.

    Kallt vatten körde jag också med, nästan det som lindrade bäst. Tänk bara på att använda någon form av badolja eller lotion efteråt så du inte torkar ut huden med allt duschande.

Svar på tråden Nässelutslag! Håller på att bli tokig!!!