Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Nässelutslag! Håller på att bli tokig!!!

    Tyvärr är det ju så att nässelutslag inte går att bota, bara lindra. Och antihistamintabletter brukar vara det som hjälper bäst. Jag får nässelutslag ibland och det jag alltid gör då är att byta ut alla produkter jag har direkt mot huden (tvål, lotion, oljor) mot saker från apoteket som Lactasyd, HTH creme osv. Alltså saker som är hudvänliga med neutrala ph-värden, gärna med karbamid i. Det irriterar huden mindre.

    Läkarn har sagt till mig att det inte finns så mycket att göra men att det finns lite olika teorier om varför man får det. Stress, värme eller kyla (har själv fått det när jag varit på semester i varma länder) är saker jag har fått som möjliga förklaringar. Andra säger att det lindras om man testar med att utesluta mejeriprodukter men det tänker jag inte ens testa, det skulle inte funka för mig.

    Men om du har nässelutslag ofta och svåra sådana som kliar extremt mycket så skulle jag råda dig att försöka få komma vidare till en hudspecialist.

  • PennyJenny

    2580>>>Menar du receptbelagd kortisonsalva då eller hydokortisonsalva som är receptfri på apoteket? För den sistnämnda har jag prövat och på mig funkade den inte alls.

    Kallt vatten körde jag också med, nästan det som lindrade bäst. Tänk bara på att använda någon form av badolja eller lotion efteråt så du inte torkar ut huden med allt duschande.

Svar på tråden Nässelutslag! Håller på att bli tokig!!!