Hur mycket plats har du för "något ordentligt" på borden? Har ni buffé, eller serveras maten på tallrikar så kanske du har rum med stora dekorationer. På våra borde skulle det, förutom tallrikar, bestick och fyra glas/person ställas vinflaskor, tillbringare med vatten, potatisgratänger, salladskålar, såsskålar och geleskålar. Vi hade verkligen inte fått plats med massa stora blomsterarrangemang. En annan detalj är att man vill inte att det blir så högt att folk inte ser varandra. Och sedan behöver det inte vara stort och maffigt för att bli fint. En liten blomma i någon vas/skål med glaskross i. Eller en vas i en blomma som står på en spegel, kanske tillsammans med blockljus eller värmeljus eller liknande blir jättefint och räcker alldeles utmärkt. Eller lägg murgröna direkt på bordet och ställ några små vaser (kanske ljuslyktan Galej, 4 st för 9 kr på Ikea) med ljus eller blommor litet här och där längs med murgrönan.
Vad du än gör så kommer du veta vad du har gjort, men minst 75 % av gästerna kommer absolut inte komma ihåg hur det såg ut på bordet om du frågar dem precis efter det är avdukat...