Något som jag älskar att göra är kycklingsallad. Brukar steka kycklingfiléer i mindre bitar i lite curry, salt och peppar. Och sen brukar jag blanda det med sallad, gurka, tomat, paprika, majs, champinjoner,rödlök, ja,det man gillar helt enkelt. Vill man ha det lite matigare kan man koka lite pasta, bulgur eller couscous och ha i eller ha i en liten burk kidneybönor.
Ngt annat som är gott är att woka kyckling och wokgrönsaker, med en massa kryddor som tex curry, vitlök, chilipeppar, soya och servera som det är eller tillsammans med pasta/ris/couscous/bulgur.
Att göra egen chili con carne med ris är också gott och inte så dyrt, stek nötfärs, lök och vitlök. Ha i en burk vita bönor i tomatsås, och lite ketschup eller tomatpuré, krydda efter smak och tycke.
Egentligen kan man ju äta alla maträtter, de som är lite onyttigare som kanske chilicon carnen kan man ju ta mindre av, bara ta lite ris och lite "sås" och sen servera med mycket sallad.
Soppa är också rätt billigt att göra, tex spenatsoppa med ägghalvor.
Det bästa när man lagar mat är ju att göra storkok. Jag och sambon gör alltid till typ 4-6 personer så att vi alltid får matlådor. Då har vi alltid ngt i frysen och då är det svårare att säga att vi inte har ngn mat och "måste" köpa pizza i stället.