Det blev lite fel där jag skrev ju även att man kan äta pasta vid en måltid/per dag....beror mycket på hur mycket övervikt du har också. Men som sagt skulle behöva gå igenom det igen och förnya kunskaperna.
Tror föresten även dom tillåter rött kött någon gång men inte ofta.
Jag går efter Fedon Lindbergs kostrådgivning och han tillåter inte pasta så ofta.
Hittade det här på nätet om Medelhavskost.
Koncept:
Ät mycket fisk, gröna bladgrönsaker, grönsaker, frukt, fullkorn, bröd, olivolja, rapsolja. Komplettera med baljväxter (bönor och ärtor), nötter och potatis. Sparsamt med mörkt kött, ägg och mjölkprodukter.
Positivt:
Medelhavskosten har visat sig full med naturliga antioxidanter. Innehåller nyttiga enkelomätattade fettsyror och rikligt med den fleromättade fettsyran Omega-3. Intaget av kolhydrater är måttligt, kommer främst från grönsaker och spannmål. Kosten har även visat sig bra mot hjärt- och kärlsjukdomar, dessutom ledgångsreumatism. Cancertalet är även lägre bland folk som lever i länder med denna kost. Kosten anses även minska risken för diabetes typ 2 på grund av sitt måttliga intag av snabba kolhydrater. Stort intag av naturliga antioxidanter, nyttiga fetter med mindre mättade fetter till förmån för de enkelomättade samt fleromättade fetterna, där blandning av Omega-6 och Omega-3 har visat sig viktig i senare forskning.
Den kretensiska (främst på Kreta och Grekland med omnejd) medelhavskost är den alternativa kostmetod som även rönt stort intresse från traditionellt håll, sjukhus, forskning mm.
Negativt:
Finns ingen direkt synlig kritik mot denna kostmetod.