Inlägg från: SagaTova |Visa alla inlägg
  • SagaTova

    brasiliansk vaxnin

    De vax som tidigare omnämns som säljs Åhlens, Lindex mfl är ett varmt/hård vax som är cremigare är tex veets vax som du drar bort genom att lägga på remsor.

    Vaxet som används för intim vaxning är cremigare och "bres" på. Sedan väntar man tills det stelnat lite (inte lång stund) Sedan pillar man upp en liten kant och rycker lös på samma sätt som med annat vax.Det är lättare att sätta på mindre områden än vad de vanliga vaxen är tycker jag.

    Men på större ytor använder jag gärna veet, under armarna ex och även bikinilinjen och närmare. Men just på blygdläpparna och i närheten använder jag gärna den braziljanska varianten.

    På tal om hygien, så är det så att håret sitter där av en anledning dock tillhör jag dem som inte kan låta bli att ducha och tvätta mig varje dag så hygienen är god ändå.

    Dock vet jag att det kan vara lättare att drabbas av ex svamp om man rakar/vaxar sig.

    Rådet är ha "vardagstorsor" och "fredagstrosor" =bomull mot underlivet största delen av veckan, vill man ha lite snyggare (ofta i syntet)använd dem bara vid "speciella" tillfällen.

    Rakat/vaxat underliv + syntet trosor, + tighta byxor är som att tigga om en svamp infektion. Så därför mina damer-ut och lufta de nyrakade/vaxade muttorna!

  • SagaTova

    Hmm glömde nog den viktigaste rekomendationen-var två!Klart att det går att göra själv.men det är svårt och INTE att rekomendera enligt mig i alla fall. Ta er blivande till hjälp, de varam vaxet mot huden känns faktiskt ganska sexigt. Sedan förutsätter resten av processen att man är lite machokistiskt lagd.

  • SagaTova

    Det är nog olika hur smärtkänslig man är förståss, kanske har det nått att göra om hur hårt håret sitter???. Men jag kan inte påstå att det gör så fruktansvärt ont, klart det luggar men inte så att man behöver gå och ha ont i dagar ( i allfall inte för mig)

    Jo det som Snöran säger on syntet stämmer alldeles utmärkt, min förklaring var en generalisering. Men många syntet material andas inte alls, så därför gör som Snöran säger:läs på lappen.
    Men bomull och utan trosor ger garanterat luft till muttan

    Om det lossnar hud och blir blodigt som ngn beskrev här uppe, kan en anledning vara att man rycktloss på fel sätt, man får inte dra rakt ut från kroppen, utan uppåt längsefter benet, om ni förstår hur jag menar.

  • SagaTova

    Har vaxat mig på både salong och hemma länge.
    Jag kan tänka mig om man försöker sig på att själv göra det kan det nog bara svårt, men jag brukar få hjälp och då är det inga bekymmer- lätt som en plätt

    Och jag håller med Galadriel om att det inte gör särskilt ont, men det är väl olika kan jag tänka.

    Och självklart är det lättare att gå på salong, det är det väl med det mesta. Men ibland sätter ekonomin stopp för salongs behandling för allt. Dessutom finns det ingen där jag bor som gör braziliansk vaxning. SÅ då får man ta saken i egna händer.

  • SagaTova

    Bästa tipset! Gör det inte på er själva! Försök lägga på lite tjockare där man ska få "grepp" så det finns ngt att rycka i.

    Ta inte så mycket av oljan också. Sedan på de "större" delarna använder jag weet med remsa och de riktigt intima kan man ta braz vaxet alt pincet. Ett annat alternativ är att ta lite vax på fingrarna och plocka.

Svar på tråden brasiliansk vaxnin