• Teo

    brasiliansk vaxnin

    Vaxning utan smärta

    Jag är en gift man vars fru funderat på Brasiliansk vaxning. Snabbt och dreglandes kilade jag alltså till Kicks och köpte vax från Andrea.

    Nu till saken: Smärtan är ju ganska olidlig (ja, jag har prövat på mig själv av solidaritet och avrådde henne efter den erfarenheten, särskilt som jag fick röda prickar) MEN! Eftersom jag är en person som får skriva ut recept, så skaffade jag en tub EMLA-kräm, dvs bedövningsmedel som läggs på en timme före och tar bort känseln i huden. Jag prövade alltså, och si - ingen smärta! Är det verkligen ingen som kommit på denna idé tidigare?

    Det kan tilläggas att mindre tuber med EMLA (5g) är receptfria och finns på apotek. Det rör sig inte om något konstigt utan om samma beprövade bedövningsmedel som alla läkare och tandläkare använder för lokalbedövning. Eftersom den även kan användas för ingrepp i genitalslemhinnan är det ofarligt om lite råkar slinka in. Man låter krämen sitta 30-60 minuter och tvättar av den före vaxningen. Någon annan som provat?

    Själva vaxningen av frun återstår alltså, men jag är vid gott mod och har höga förväntningar!

  • Teo

    Varning!

    En sak slog mig om ni tänker pröva att vaxa med EMLA eller annan bedövande kräm: Tänk på att smärta är ett varningssystem. Bedövar ni huden så kommer ni inte att känna om vaxet är för varmt vilket kan ge verkligt trista följder. Var därför väldigt noga med den saken.

  • Teo

    LisaML,

    kul att kunna roa dig, men jag slokar dessvärre både lite här och där för tillfället. Jag testade som sagt på mig själv och smärtlindringen fungerar, men tyvärr blir inte resultatet bra (dvs rött som INTE försvinner efter några timmar). Så nu vet jag inte om jag törs pressa ett försök med frun. Som turkarna brukar säga i Hammam: "Hellre en fjunis som fungerar än ett rent helvete." Tror ni att jag gör något fel i själva plockandet, eller är det bara så att vissa hår-/hudtyper inte klarar av att plockas? Är det kanske så att mörkt hår är grövre och gör större motstånd än ljust? Jag följer alltså alla instruktioner så gott jag kan.

    Hälsar
    Teo tufslös

    (Ps: "Sprängaren" var svettdrivande, Lisa, men visst är titeln en anspelning på Viktorianska madonnakomplex
    )

Svar på tråden brasiliansk vaxnin