Inlägg från: miss luxor |Visa alla inlägg
  • miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    depecha:
    Anfallen verkar inte följa något mönster.. 1:a gången kom det när jag satt o åt vid 17-tiden(makaroner o köttbullar), 2:a gången vid 22, ca 3 timmar efter en pizza vid 22, 3:e gången ca 4 timmar efter nån gräddsås mittinatten, 4:e gången vid 19 ca 1 timme efter soppa. Har du nån värmedyna? lindrar för stunden om man har lindrig värk i ryggen..

    tack för tipsen

  • miss luxor

    depecha:
    det räcker forhoppningsvis med UL!
    Lycka till, meddela hur det går på torsdag! Nu ska jag nanna med värmedynan.

    gonatt

  • miss luxor

    Pyssetroll: Hurra, en dietist! Har försökt att genom vårdcentralen få tala med en sådan, utan resultat! Men du kanske kan hjälpa oss med vad man bör undvika (förrutom fet mat). Vad är det för produkter du tror vi har fel om? Jag behöver verkligen hjälp, säkert depecha också. Vi har det jättejobbigt, eftersom vi praktiskt taget knappt vågar äta alls just nu.
    En annan fråga, jag har sedan mina problem uppstått försökt läsa på mig på ämnet, och det är som du säger att kolestorolet bildar kristaller. Beror detta på att man då ätit för mycket av "det goda" för kroppen att klara av, eller kan det komma ändå? Om jag ser till mig själv så försöker jag ha (innan detta) en balanserad kost, utan allt för mycket fett (men det är klart, en o annan chipspåse har väl slinkit ner). Jag är inte heller överviktig och relativt aktiv med styrketräning o motion. Jag har trot att det beror på att man ätit för mycket fet mat, men den teorin spricker ju lite eftersom paulina&tomas 6 mån baby fick gallsten?..Sen undrar jag om du vet..när man har ett anfall och får en smärtstillande spruta..vad är det som gör att smärtan klingar av? Är det bara medicinen eller gör den att stenen flyttar på sig från sitt läge av sig själv? Har läst att ett anfalla normalt brukar vara 1-6 timmar. Jättesnällt om du kunde hjälpa till.

    Miss N: Gud vad jobbit! Jag skulle aldrig klara att ta hand om någon under anfallen..man har ju liksom fullt schå att försöka andas..

    depecha: Hur har natten varit? Själv hade jag grymma problem att somna.. brukar somna på sidan eller magen, men det var ju liksom uteslutet inatt..
    Men idag kan jag faktiskt "räta" på kroppen! (toppen, slipper det se ut som man sk..... på sig...)

  • miss luxor

    Pyssetroll: Jo en sak till. Om man som oss, är livrädd för att äta, dvs bara äter sånt man är säker på att inte man får nått anfall av, är ju risken för att kosten blir ensidig (vilket inte är bra, har jag hört). Är också orolig att jag inte får i mig det kroppen behöver i form av mineraler, vitaminer och essentiella fettsyror.. räcker det att kompensera med en multivitamin om dagen? Jag tror inte jag får i mig fettsyrorna jag behöver.. har jag rätt? Finns det isåfall något tillskott man kan ta för att kompensera för dessa?

  • miss luxor

    Frågorna haglar...Pyssetroll: dum fråga kanske, men att undvika stekt mat, beror väl på att man tillsätter fett i stekpannan? Om man steker utan fett (har en bra teflonpanna, funkar det?) Eller är det pga att stekt mat blir "hårdare" och därmed mer svårsmält?
    Sen undrar jag om du vet vad det är i äpplet, gurkan o paprikan som utlöser anfall? (är det skalet? vilken ämne i såfall?)

  • miss luxor

    Pyssetroll: Tack för ditt svar, jag förstår att du inte är läkare, men det känns ändå bra att få fler svar. Har du fler tips är det bara skriva på.

    depecha: Jag skoja bara..(tydligen), det onda i magen kom tillbaka så fort jag reste mig..har gått krokig i dag med :(

  • miss luxor

    depecha: jag är jätteglad för det... fast jag går som en krokig gumma just nu.. lite svårt att andas också, man får liksom ta korta andetag..
    undras om det är en ny pågång... huvva
    jag tog just en voltaren..den naturliga vägen..får se om det funkar.

    Skönt att det känns lite bättre för dig! Jag fattar inte hur du står ut.

    Miss N: tack för informationen, det låter troligt /Miss L..

  • miss luxor

    depecha:
    Hmm.. skaffa Ipren, de är bättre än alvedon eftersom de är inflammationshämmande.
    Sedan tycker jag också att du ska försöka skaffa nått mellanting. Nu funkade ju inte voltaren på dig, men det borde ju finnas något voltarenliknande.
    Jag skulle inte heller våga ta de där andra preparaten du fick, men de kan ju vara bra att ha när man får sådär akutont (1 i månaden är nog lugnt...?)

  • miss luxor

    Är det någon förresten som känner igen dessa "efteranfallsyntomen" som jag och depecha beskriver? (med koncentrerad smärta och svårt att stå/gå normalt, andningssvårigheter etc)

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?