Inlägg från: Rystall |Visa alla inlägg
  • Rystall

    Nån som har eller haft gallsten?

    Jag citerar ur boken: "Vid ESVL (extrakorpoeral stötvågs/ithotripsi) leds en stötvåg genom bukväggen och koncentreras i gallstenen. Man kan på detta sätt slå sönder (fragmentera) vissa gallstenar till mycket små konkrement som sedan går ut i tarmen via gallgången."
    (Kirurgi för sjuksköterskor - Bauer et al)

  • Rystall

    Det står inte i fass att man inte kan ta tabletterna under en längre tid. Jag vet att personer med kronisk värk tar Voltaren regelbundet i långa persioder. Har läkaren inte skrivit något på förpackningen så är det nog inget att fundera över. Annars kan ni ju alltid höra med apoteket vad dom anser.

    Det är möjligt att hon inte anser att det fungerar med UL-sprängning eftersom du har så många. Men jag vet att du kommer att fixa att opereras. "Jag är inte rädd, jag kan flyga" Ni är så duktiga som står ut med smärtan så jag är så övertygad. Jag skall hålla mina tummar och tår.

    Kram

  • Rystall

    depecha: frågade du henne om det fanns alternativ metod?

  • Rystall

    Jag skall gå och jobba nu på kirurgen och jag ska höra mig för med nån med stor erfarenhet ang gallsten och ev behandligsmetod. Är det nått mer ni vill veta så snabba er med lite andra frågor så ska jag se vad jag kan lösa. Upp med hakan, det löser sig (..sa han som sk.t i badvattnet )

    puss

  • Rystall

    Hej flickor! Ursäkta att jag inte har hört av mig men det var lite stressigt på jobbet. Har dock hört mig för lite grann.
    Tyvärr används inte "sprängmetoden" längre på gallstenar utan enbart på njurstenar. Detta för att man upptäkte att de mindre småstenarna (de sprängda) kunde fastna på väg ner till tarmen. Ursäkta om jag gav er ett felaktigt hopp.

    Jag försökte beskriva era symtom med smärta ff efter maten och min ssk där tyckte att ni nog skulle söka läkare. Det kan (alltså eventuellt) vara en inflammation på gång.

    miss luxor: Har du inga stenar alls? Har de kontrollerat dig noggrant? Hur länge har du haft besvären? Feber? Konstant smärta på samma ställe eller har den förflyttat sig?

    Depecha: Vetekuddar kan man köpa på hälsokost.

  • Rystall

    Depecha: När man sövs, får man ha sin sambo med sig att hålla handen? Eller e det inte tillåtet?
    - Det brukar inte vara några problem. Säg till i tid bara.
    När man ligger på uppvaket, får han vara med där?
    - Ja visst! På de uppvakningsavdelningar jag har varit på (både som patient och som arbetare) har det aldrig funnits några hinder för det. Möjligen om det skulle vara många väldigt dåliga, fast det verkar i mina öron ganska otroligt. Men berätta för personalen innan op om era önskemål och varför.

    Jag vet att du är modig!!

    Stenarna som gör anfallet kan reta slemhinnan + den glatta muskulaturen vilket ger en retning/mindre inflammation efter gallstensanfallet. Vet du om miss luxor har haft några stenar? Annars kanske det är nått annat. Blindtarm?

  • Rystall

    Miss luxor: Själva undersökningen tar inte så lång tid. Det du skall dricka skall du göra under ca en timme. Det är ingenting som kommer att göra ont och "röret" är inte något långt rör utan men en gigantisk platta med ett stort hål i (som en jätte ostskiva med ett enda hål). Det är inte heller nått som känns däremot låter det en del. Man kommer förmodligen bara undersöka bukorganen och då kan lite av lungorna synas, men med dina beskrivningar på symtom låter det definitivt mer som magbekymmer. De kan via CT (datortomografi)se alla dina bukorgan och då upptäcker de om det är nått annat.

    Försök att inte fundera så mycket på det så att du får magsår på köpet. Det gör ju oxå att man får ont i magen efter måltider.

    Miss luxor och Depecha: Som jag skrivit innan (nån stans) så åker jag till Manchester imorgon och är borta 5 veckor. Resten av dagen skall jag packa (har inte börjat än) och umgås med min sambo. Jag skall försöka höra av mig från England. Lycka till och jag skall hålla tummarna för er båda. Var modiga

    Puss och kram

  • Rystall

    Hej tjejer! Är tillbaka på forumet. Jag har läst att det har gått bra för er. Ni är sååå duktiga.
    Här i Manchester är allt fint. Fast det är långt till sjukhuset jag skall jobba på och arbetstiderna är jättlånga. Jag börjar kl 07.30 och slutar 21.00. Det är 1½ timmes restid. Jag kommer att vara slut efter ett par dagar. Hoppas bara att det ger nått oxå så att jag inte gör allt i onödan.

  • Rystall

    Hej mina tappra flickor!

    Jag tror inte att du behöver oroa dig i onödan på varför du fått inflammationen, missluxor. Hade det varit illa hade doktorn lagt in dig omedelbart för operation. Det var väl ändå sköt att du fick svar på varför du hade ont och varför det inte gick över. Gangrän betyder i princip att det blivit sådan skada på vävnaden att den "ruttnat". Det finns möjlighet att det kan gå hål på den, men som jag skrev ovan så hade läkaren lagt in dig om det var någon risk.

    Jag måste bara berätta lite om vad som hänt här. Jag har världens arbetstider. jobbar fr 07.30 till 21.00. Dock inte varje dag men jag har en restid på över en timme i vardera riktning. Stan är hur bra som häls och mina kollegor oxå. Jag var och kollade in shopping idag, söndag. På ett shoppingcenter så fanns det en hel del fina butiker. Jag var inne i en och kollade på ett par skor. Rosa högklackade med mycket glitter på. Jag vände precis på skon när expediten kom för att fråga om jag ville prova dom, det stod £2000!!! Visst, så jag skulle alltså ta av mig mina stövlar och köra mina svettiga, illaluktande, orakade fötter med stödstrumpor på in i ett par vackra Cocco Channel skor för 26-27 000 kr. Hur hade inte det sett ut?! Fniss!! Tänk att det finns folk som köper så dyra skor.

  • Rystall

    P.s det är inne med hattar här och inte vilka hattar som helst. Själva hattarna är ganska intetsägande men dekorationen är hur spretig som helst. Stora simmar fjädrar och blommor. Koolt, men om man hade haft en sån hemma så hade väl folk undrat från vilket dårhus man rymt från (sorry inget ont menat mot personer med psykiska problem, bara ett uttryck)

  • Rystall

    miss luxor: Hur gick det hos doktorn?

    Pallas: Vad skönt att höra att allt gick så bra. Nu har du väl fått återgå till det normala?

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?