Inlägg från: miks |Visa alla inlägg
  • miks

    Nån som har eller haft gallsten?

    Jag opererade bort gallblåsan för nästan ett år sedan efter att ha haft besvär i flera år.

    Operationen gick jättebra och jag fick åka hem kvällen efter. Visst gjorde det ont.. i ca 2 veckor efteråt ungefär. Efter det har jag inte haft några problem alls! Det är verkligen underbart att vara av med de hemska smärtorna. Jag fick rejäla anfall ca en gång varannan månad men däremellan hade jag konstant ont i sidan och bak i ryggen.
    Jag var känslig mot lite all möjlig mat men främst stark mat och tomatsås.

    Operationen tog nog bara en timme tror jag och de gjorde en titthålsoperation på mig för jag hade inga stenar i gallgången.
    Ärren syns knappt! Ett lite längre som går runt halva naveln ungefär sen ett på ca 2 cm mitt emellan revbensbågarna och två pyttesmå på höger sida.
    Var bara försiktig så att ni inte solar på ärren ett halvår efter operationen.

    Det är verkligen värt en operation! De smärtorna man hade i magen efter i magen vet man att de är övergående och mycket lättare att hantera.

    Lycka Till!! //Malin

  • miks

    Förresten, Voltaren el diklofenak suppositorer var det enda som hjälpte mig. De är inte speciellt starka och inte beroendeframkallande!

  • miks

    depecha: Jag bor i göteborg och opererades på östra sjukhuset. Det tog nästan ett år innan jag fick operation. Tyvärr är det jättelånga väntetider och de hade operationsstopp ett tag på östra under den tiden. (de gjorde endast akuta op) Ibland under den tiden önskade jag att jag skulle få akut inflammation i gallblåsan så jag skulle bli av med den snabbt... När jag väl opererades visade det sig att jag hade en liten inflammation samt att ena gallväggen var svullen. Därav den konstanta smärtan.

    Har du fått tid för operation? Hur länge har du väntat?

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?