Inlägg från: T.Karlsson |Visa alla inlägg
  • T.Karlsson

    Nån som har eller haft gallsten?

    jag har opererat bort min gallblåsa för flera år sen. fick gallsten när jag var gravid (vilket tydligen är rätt vanligt att man får). jag skulle undvika i stort sett allt fett o stekt plus äpplen o päron typ. jag fick gallstensanfall av oboy så det drack/dricker jag helst inte heller.

    på sistone har jag insett att jag efter operationen inte klarar hostmedicinen coccilana etufin (felstavning). den orsakar gallspasmer på mig o det känns EXAKT som ett anfall tills medicinen slutat verka. ingen trevlig upplevelse kan jag säga om man är själv med en 2åring hemma när det händer.

    gallsten är verkligen döden o jag avskyr det av pesten. som ngn sa..inget jag skulle önska min värsta fiende...

  • T.Karlsson

    jag glömde säga att jag oxå har varit med om anfall efter operationen. har jag ätit för mkt fet mat och mig gäller det speciellt äpplen. äpplepaj är DÖDEN. så det äter jag inte alls. har kännt smått obehag av rabarberpaj oxå.

  • T.Karlsson

    je77:

    jag klarar inte ens konserverad eller kokt frukt. inte om det är päron eller äpplen. det är helt okej för mig att äta en tugga äpple rått men ett helvete att äta den i en paj. fast det kanske är fettet/sockret som gör det då?

  • T.Karlsson

    bruden74:

    väntetiden till gallstensoperationer är oftast långa. jag fick vänta 1½ år. fick nästan hela min graviditet förstörd av skiten. plus att jag gick på Voltaren dagligen nästan fram tills operationen. inte roligt alls.

    sen så är det precis som vi pratat om nu i tråden...att trots operation blir man inte helt symtomsfri. du kan inte bara återgå till fet mat eller äpplen eller päron eller rabarber. även om du tar bort gallblåsan så finns gallgångarna kvar o i dem kan du få stenar igen.

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?