Inlägg från: depecha |Visa alla inlägg
  • depecha

    Nån som har eller haft gallsten?

    Hejsan hejsan!

    Har oxå problem med min galla. Mår så fruktansvärt dåligt. Både psykiskt och fysiskt.
    Har varit inne på akuten tre gånger på 6 månader och har även fårr mkindre attacker som jag på nåt vis lyckats klara mig utan att åka in.
    Nu har jag ont hela tiden. Även fast jag efter första anfallet slutade helt med fet mat, äpplen, ägg, paprika och lök. Har gått ner 20 kg på kuppen med, fast det behövdes iofs =)
    Så nu på torsdag har jag fått tid på ultraljud av galla och lever och förhoppningsvis hittar de nån sten o blir operation. För som jag mår nu klarar jag inte länge till. Har on HELA tiden, iblad mer, ibland mindre.

    Så kan rekomendera dig Luxor att kontakta din husläkare och få remiss på ultraljud så dom kostaterar att det är det som är problemet och att det isf tas bort. För som man mår nu, klarar man inte länge till!

  • depecha

    Jo, det e verkligen hemskt. Jag har aldrig mått så här dåligt förr.. Man vet inte från ena dagen till den andra hur man ska må. Jag hoppas verkligen de hittar några stenar hos mig. Vill inte ens tänka på vad det annars kan vara = //
    Hur ser dina andra prover ut?

  • depecha

    ja, man får ju egentligen inte mycket hjälp av akuten. till slut ger de en smärtstillande (voltaren) i sruta och då har det släppt två gånger av tre.
    Stolpillren med voltaren hjälper inte mig ett dugg = /
    Fick nu i torsdags, sista gången jag var in, andra tabletter med mig hem som e narkotikaklassade. Hej o hå, då har det verkligen gått långt. Men nu i fredags halkade tiden till ultraljudet ner i lådan så nui får man väl försöak härda ut tills dess. men här mår man så dåligt psykiskt nu med. Att gå och ha ont hela tiden och aldrig veta när smärtattackerna kommer. det e hemskt. O inte kunna äta ett dugg heller.

    Men men! Alla andra prover e bra på mig. Husläkaren har tatt en massa prover. Men det är bara att stå på dig och kröa fortsatta undersökningar om de inte hittar nåt!

  • depecha

    Låter bra att det löst sig för nån Tant pernilla =) Då finns det även hopp för oss.

    Just nu är min stora skräck operation. Samtidigt som man vill att de ska hitta gallsten eftersom det isf inte är nåt allvarligare, men då blir det ju garanterat operation. Det är min största skräck här i världen att bli sövd. Vette 17 hur jag ska klara av det.. = (( Men, på nåt vis klarar man väl av det..

  • depecha

    Jo, på nåt vis ska man väl klara sig igenom operationen. Hej och hå! Men härde att det var 2 års väntetid på galloperationer här i Uppsala. Men det måste ju finnas mer eller mindre akuta fall tycker man.
    En gång till jag åker in akut så vägrar jag åka hem innan de gör nåt. Då får de göra nånting akut säger jag bara. Det funkar lixom inte längre *sucka*
    Va bra att ni mår bra iaf. Ska tänka p ådet när jag ligger på operationsbordet *S*

  • depecha

    Miss luxor:

    jag har oxå ont hela tiden. Mer eller mindre. Samma symptom som dig. Även ont mot ryggen. Och känner mig uppblåst och är inte hungrig alls. Är väl i samband att man vet att man får så ont om man äter.
    Men idag har jag iaf lyckats få i mig lite mat. Få se om man överlever natten.
    På torsdag ska jag på ultraljud.

    Jag frågade akutläkaren om att man hade ont hela tiden, hade bara härt att det kommer i attacker, men han sa nåt om stenarna satt långt ner så har man ont hela tiden.

  • depecha

    Miss luxor:

    fick första anfallet i maj förra året. Då satt det i en timme när jag vaknade på morgonen o släppte lika fort som det kom. Sen kände jag ingenting tills jag flyttade i slutet av September. Då fick jag grymt ont och det släppte inte. Så efter 6 timmar åkte jag till akuten, trodde det var matförgiftnin, men sa troligtvis gallsten. Fick då sprutan och det släptte och känd ingenting i två veckor.
    Sen hade jag inflyttningsfest och drack ganska mycket och sen dess har jag haft ont varje dag. = //
    Ibland mer, ibland mindre.
    Nästa anfall fick jag i början av Januari och åkte in akut och fick spruta och hjälpte endast lite och blev hemskickad igen. Och har haft ont, ont ONT..
    Nu senast åkte jag in i torsdags, då hade de mesta smärtorna släppt, men jag åkte in iaf, för nu får de fan i mig göra nåt. Men fick spruta o allt släppte nstan helt och here I am now...
    har fått smärtstillande med mig hem. Spasmofen eller nåt heter dom. Starkare än voltaren och ska ta vid behov. Har dock inte behövt tagit än. Men de är narkotikaklassade *rädd*

    Nu känns det mest när man reser sig upp o har svårt att ligga på mage och rygg.

    Adda mig på msn om du vill prata mer.

    depecha@spray.se

  • depecha

    Miss luxor:

    Jo, jag e ju lite rädd för att ta dessa tabletter.. Finns ju en massa biverkningar med. Men får väl an se. När jag får så där jätteont känns det ändå tryggast att åka in.
    Fick ju medm ig voltaren supp hem, men hjälper inte på mig. Och tror inte jag riktigt tål voltaren sprutan heller.

    Usch, det är så synd om oss! Jag mår skitdåligt psykiskt med. Fungerar inte som människa längre. Men när man väl har en bra dag så lever man verkligen. Känns så himla skönt..

    Jag har gått ner 25 kg på kuppen med. Inget ont som inte har nåt gott med sig dock =) Men jag äter knappt och efter förssta akutbesöket sa hon att jag skulle vara försiktig med lök, fet mat, paprika och sånt. Och jag ändrade kosten direkt. Äter inget fett överhuvudtaget o de andra grejerna och tänker verkligen på vad jag stoppar i mig, men ändå får jag anfall..
    Så, tror inte det beror så mycket på vad man äter. Fasst kanske hade fått fler anfall om jag fortsatte äta fet mat?

    Tror nog du kan äta suchi. =D Passa på o ät medans du kan =))

    Vart bor du? Kanske stöts på på akuten nån gång :P

  • depecha

    Hehe, man kanske hör dig ända till Uppsala då? =)

    Men pröva dig själv fram vad du kan o inte kan äta. Känner du eav nånting, så sluta med det genast. men tror det kan vara ganska svårt eftersom anfallet kommer kommer pang på.
    har du lite ont så pröva att ta en dusch, då hjälper det iaf för stunden..

    När har du fått dina anfall på dygnen?

  • depecha

    Ok, mina anfall kommer mestadels på natten. Förutom det allra första.

    Nej, man kanske borde införskaffa sig en sån dyna. Har hört fler som har sagt det.

    Kanske ingen höjdare o gå upp mitt i natten o duscha :P
    Ja, tänk att man kan vara lite glad mitt i allt elände iaf.. =D

    Men ligg på din läkare att de fortsätter med utredningen ifall de inte hittar nåt. Min läkare är jättebra. Nästa steg om de inte hittar nåt blir gynundersökning, avföringsprov och sen gastrostopi. Hualigen!

    Helst vill jag bara ta ett piller o få må bra. Och fortsätta planerandet med mitt kommande bröllop.!

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?