• marian
  Äldre 19 jan 14:17
  13949 visningar
  11 svar
  Inlägg från marian Visa alla inlägg
  11
  13949

  Kan man forbloda nar man har mens? Dum fraga...

  Det är kraftig menstruation, men oroa dig inte - du kan inte förblöda för att du har mens. Tänk på att den mängden inte bara består av rent blod utan även avstötningar från livmodern och slidan. Och blodkärlen är väldigt små!

  Däremot är det inte bra att du blöder så mycket. Att förlora blod på det sättet tre dagar i månaden innebär visserligen inte att du förblöder, men däremot kan du lätt få mycket dåliga blodvärden och järnbrist.

  Jag rekommenderar dig att du besöker din gynekolog för att ta upp det här problemet med honom eller henne. Det finns nämligen sätt att komma åt kraftig menstruation. Exempelvis kan smärttabletter, så kallade NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska värktabletter till exempel ipren, voltaren, dexofen) påverka blodets levringsförmåga. Du kan även få menstruationshämmande mediciner och järntillskott på recept.

 • marian
  Äldre 19 jan 14:20
  #0

  Jag ska tillägga att det naturligtvis finns att köpa både menstruationshämmande och järntabletter receptfritt - men kan du få dem på recept blir det billigare för dig.

Svar på tråden Kan man forbloda nar man har mens? Dum fraga...
Logga in
Bli medlem