• löshår/extensions-nackdelar/fördelar

  Tor 13 jan 2005 13:34 Läst 9114 gånger Totalt 24 svar
  Tor 13 jan 2005 13:34

  Jag har väldigt tunnt hår, men har nu brjat fundera över löshår. Jag är dock rädd för att det kommer att synas i mitt ganska korta och mycket tunna hår. Håret är allt från 4 cm till 15 cm långt. Går ner till öronen, inte allt endel är på utväxt. Jag har inte tänkt att förlänga håret utan göra det tjockare.
  Har varit hos frisör som sa att jag har tunna hårstrån vilkakan gå av om man har för tjocka
  löshår/extensions eller vad det heter. Hur många av er har märkt att håret går av av löshår? Bör jag köpa löshår på liten klämma eller limma fast? Hur tar man bort utväxt löshår när det är fastlimmat?)Jag kommer att gifta mig i juli och vill inte få mitt hår förstört förre bröllopet samtidigt vill jag inte gå runt och känna mig kal. Jag har tappat jätte mycket hår pga amning. Vill känna mig fin i håret. Litar inte fullt på frisören hon vill ju tjäna pengar samtidigt var hon ärlig och sa att jag har tunt och skört hår men lite tunna extensions kunde hon sätta in.
  Vad tror ni? Vilka är nackdelarna? Även fördelarna? Syns det efter ett tag att man har löshår - blir löshåret torrt och poröst efter all schamponering och föning?

 • Tor 13 jan 2005 14:13 #0

  Håret blir lite slitet med löshår... och känns tunnare när man tar bort dem eftersom man e van vid det långa.. Men jag e jättenöjd med mina... Kan bli tovigt om man inte sköter det.... Men jag har haft det i 3.5 månad..( håller ca 3 mån) ska ta bort det snart.. Men jag ska göra det igen när jag har råd.. e rätt dyrt...
  Lycka till!

 • Sannis­_
  Visa endast
  Tor 13 jan 2005 14:42 #0

  Jag undrar också lite, limma eller fläta in det, och vad är bäst och vad är bekvämast? Man vill ju inte att det ska klia heller. Och ser det ok ut att ha syntethår? Snyggast med äkta hår kanske,men lite skumt att ha på sig någon annans hår

 • Fre 14 jan 2005 09:06 #0

  Jag har äkta hårt från Indien.. Håret är så välbehandlat att det inte riktigt känns som riktigt hår men ser självklart ut som det...
  Jag varken limmade eller flätade för min frisör tycker det e det som sliter mest..( all frisörer tycker ju olkia) Utan jag har vax som smälts fast så att säga och under denna tiden.. 3.5 mån har typ kanske 10 lossnat ( märks inte.. har halvhårs extension 75 st..) och då e håret som vanlig för det påverkas inte alls på samma sätt..
  Första natten kunde inte jag sova för det gjorde ont... Ovant att ha en massa grejer i håret... Men det går över och det kliar inte alls..( Jag har jättekänslig hårboten)
  Om ni vill kan jag skicka kort på mig före och efter så kan ni ju se själva...
  DO IT!!!

 • Blondi­s42
  Visa endast
  Tis 18 jan 2005 12:06 #0

  Jag tycker absolut att fläta in äkta hår i det egna är den bästa metoden. Det sliter minst på håret (har haft extensions i över två år). Jag har nämligen testat både att löda fast det med silikon och diverse andra metoder. Det värsta var när jag använde silikon eller keratin eller var det var (flytande som löddes fast i mitt egna). När detta togs bort åkte massor av mitt egna hår med och det blev jätteslitet och fult.
  Att fläta in hår kliar i och för sig i hårbotten ett tag men går över efter någon vecka. Man riskerar inte heller att det inflätade håret ramlar av. Om du ska ha löshåret mer än några veckor rekommenderar jag absolut att använda äkta hår. Syntet blir tovigt och fult alldeles för snabbt.

 • Tis 18 jan 2005 13:57 #0

  Jag har haft extensions med små klämmor. Jag har också tunt hår o testade detta då jag såg det på tv-shop. Tror det var då det hela kom att bli populärt o själv var jag jättenöjd o använde det varje dag. Fast efter ca ett halvår så blev det slitet av allt tvättande och fönande. Det var iof äkta hår och såg verkligen jättebra ut, fick ofta komplimanger för mitt tjocka hår men nackdelen var att sätta fast det varje dag o ta ut på kvällen, det blev rätt trasligt efter dagens slut o då man borstade det så kunde massa hårstrån gå av. Enligt min erfarenhet så skulle jag nog inte köpa det igen, man måste verkligen ha tålamod att sätta i det o ta ur det varje dag

 • timidi­mi
  Visa endast
  Tis 18 jan 2005 14:30 #0

  Jag hade några extensions som sattes dit med nån typ av keratin som fästes runt det egna hårstrået. Jag tyckte inte att det slet på håret. Däremot tycker jag absolut att du ska använda äkta hår i så fall. Jag hade syntethår och det blev väldigt slitet i topparna. Dessutom var det en stor nackdel att inte kunna föna eller platta håret utan att först lyfta bort slingorna (de smälter annars).

 • sandra­76
  Visa endast
  Tis 18 jan 2005 14:58 #0

  var i sthlm är de bäst på att sy in då? jag tycker inte att det får synas att man gjort det.. ska se naturligt ut.

 • Tis 18 jan 2005 20:59 #0

  Någon som vet en duktig frisör i Göteborgsområdet?

 • Ons 19 jan 2005 11:16 #0

  jag håller med Blondis, fläta ser bättre ut om man har kortare hår och sliter mindre. Det ligger ju liksom förpackat och inflätat med massor uppfyllningshår, så det ska bli tjockt och bra att sy i. Den absolut bästa metoden för de som inte redan har långt. Att sätta fast med keratin, wax, lim etc är egentligen bäst på de som redan har en ganska lång längd. testa du att sy in - det är enda metoden jag blivit nöjd med. Sist jag gjorde med keratin fick jag dessutom som dreads (vet inte om hon som gorde inte var så bra..) så det var ett helvete att få bort. MYCKET tunnare efteråt än innan...

  lycka till, tjejen!

 • fia-li­sa
  Visa endast
  Ons 19 jan 2005 11:42 #0

  Jag hade extensions i mitt ganska korta hår för snart två år sedan. I nacken var det max 2 cm långt. Vi flätade och limmade/lödde fast slingorna - tog en hel dag, men det blev jättefint! Tappade väldigt lite hår, kanske 4 slingor under 3 månader. Enda nackdelen som jag ser det är att det kan klia lite i hårbotten, samt att man inte kan sätta upp håret hur som helst eftersom "pluttarna" syns igenom då.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll