Inlägg från: NYCsvensk |Visa alla inlägg
  • NYCsvensk

    Första dejten - vem betalar?

    Det har ar en kul fraga faktiskt. Nar jag Dejtade i Sverige sa var det bara studenter som gallde sa da delade vi pa allt, (kan inte direkt komma ihag att nagon nan gang bjod mig ut pa middag, de fragade om jag ville fika typ!!).

    Har i USA sa har jag dock lart mig att killen SKALL betala. Nu efter en himla massa ar tillsammans och gemensamt konto for nojen etc. sa spelar det ingen roll vem som betalar vad langre, men i borjan sa tyckte min man att det var viktigt for honom att betala, (det ar bara nagot som man skall gora). Det ar en del av kulturen har pa ett helt annat satt an i Sverige tror jag. Aven om det inte handlar om en romantisk dejt sa bjuds det mycket, och bjuds det inte sa delas det valdigt ofta lika pa vad som har atits utan att tanka pa vem som har atit vad. Gar man ut till en bar/klubb ett gang sa koper man rundor till alla i stallet for en drink till sig sjalv. Det jamnar ut sig pa ett eller annat satt liksom.

    Att det inte ar en san jamlik tanke har val mer att gora med att det ar man som oftare bjuder ut kvinnor an at andra hallet. Varfor vi kvinnor inte star pa oss och vagar lite oftare kanske borde diskuteras i stallet for varfor vi gar med pa att fa middagen betald. Blir man bjuden sa blir man!!

Svar på tråden Första dejten - vem betalar?