• Nelma
    Äldre 28 Oct 21:30
    61776 visningar
    53 svar
    53
    61776

    Har nån erfarenhet av NuvaRing?

    Hej allihopa!
    Har nån av er använt Nuva Ring som preventivmetod, eller känner ni någon som gjort det? Jag har haft problem med p-piller som lett till den ena tråkigheten efter den andra så därför föreslog min läkare detta. Men jag tyckte det verkar lite osäkert på något sätt, därför tänkte jag höra mig för här om någon av er har erfarenheter av detta. Hur funkar den i praktiken?
    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Har nån erfarenhet av NuvaRing?
  • Nelma
    Äldre 29 Oct 16:59
    #0

    En nuvaring är en vag*nalring som man själv ska kunna lägga in. Man ser till att den hamnar på rätt plats och så har man den där i tre veckor och då avger den östrogen lokalt. Efter tre veckor ska man ta ut den och inte använda den på en vecka, samma intervaller som p-piller alltså.

    Enligt läkaren skall den vara bra eftersom hormonerna påverkar endast lokalt och man skall kunna bli av med många av de biverkningar som p-piller ger, ex. minskad sexlust. Lär vara ganska ny på marknaden. Jag tyckte marknadsförinen verkade för bra för att vara sann, så hoppas verkligen att någon har hört bra/dåligt om den så man får lite mer info. Tillverkaren är Organon, det finns en del fakta på deras webbsida under preventivmedel.

  • Nelma
    Äldre 30 Oct 11:27
    #0

    Snuttepuffan,

    Tack för svaret, låter ju verkligen bra det du berättar! Undrar lite över den rent praktiska biten, känner man av den när man använder den och hur bökigt är det att sätta in den/ta ut den? Hålls den verkligen där eller har du märkt att den skulle vara på väg ut av sig själv?

    Jag har använt p-piller länge och det känns lite konstigt att tänka sig att byta till en plastring. Är lite rädd att den inte skall hålla vad den lovar när det gäller det preventiva. Hur upplevde du bytet av p-medel, var du någonsin orolig över att den inte skulle fungera?

Svar på tråden Har nån erfarenhet av NuvaRing?