• myself

    Tips på egenlagad 3-rätters middag. Kall!

    Kom gärna med tips på 3-rätters meny som man kan göra själva. Vi vill inte ha buffé o hade tänkt sittande middag. Huvudrätt gärna ngn rolig idé med kött eller fisk. Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Tips på egenlagad 3-rätters middag. Kall!
  • mli_b

    Gravad oxfilé. Vi hade det till förrätt, men kan serveras som huvudrätt med tex potatisgratäng. Går säkert med potatissallad. (Jag hittade gravad skinka i kokboken, har inte testat det)

  • Johanna = en lat kock

    förrätt tex
    *laxmousse med gräslöksvinägrette
    *rökt ren/rådjur/älg/lamm med pepparrotsmousse
    *lufttorkad skinka med melonkulor i melonvinägrett (uuunderbart gott)
    *örtmarinerad getost med grönsallad
    *kräft och räktartar med krämig sås på ingefära och lime

    huvudrätt tex
    *varmrökt eller kallrökt fisk och potatissallad med gräddfil, dill och gräslök
    *tjälknöl eller rostbiff med potatispaté och lökmarmelad
    *kalkon eller kyckling, pastapaté med tomat och krämig sås med basilika

    gravad skinka låter farligt... fläskkött måste ju upp i minst 65-70grader för att trikiner etc ska dö...

  • Meddelande borttaget
Svar på tråden Tips på egenlagad 3-rätters middag. Kall!